Cutwise updates en nieuws

CutWise is continu in ontwikkeling. Het kan zijn dat je begin dit jaar CutWise hebt geprobeerd en het toen nog niet naar wens functioneerde. In de tussentijd hebben wij CutWise doorontwikkeld en veel verbeteringen toegepast. Aangezien wij continu aan het verbeteren zijn, willen wij jullie op deze manier mee nemen in de ontwikkelingsreis van CutWise.

CutWise

Voorbeelden van producten die d.m.v. Cutwise aanvragen zijn gemaakt

Ontdek hier de uitgevoerde updates

 • 11 mei 2022

  Levertijd wordt bepaalt op basis van ordergrootte en machinecapaciteit

  CutWise is nu gekoppeld aan de planning en machinecapaciteit. Ook berekent ons offertesysteem automatisch hoelang een machine bezig is met een order. Op basis van deze gegevens wordt de levertijd automatisch aangepast. Hierdoor kan het voor komen dat je bij een grote order geen keuze meer hebt uit 3 of 7 dagen levertijd.

 • 14 april 2022

  Keuze uit langere levertijden

  Tot nu toe was er alleen keuze uit korte levertijden van 3, 7 of 14 dagen. Dit hebben wij uitgebreid, waardoor je nu ook kunt kiezen uit een levertijd van 30 dagen. Zo kunnen klanten die hun order ruim van te voren willen bestellen alvast doorvoeren.

  14 april 2022

 • 3 maart 2022

  Grijze schermen

  Eén van de meest voorkomende problemen in het verleden waren toch wel de grijze schermen. Dit hebben wij nu voor 95% kunnen oplossen. Elke grijze scherm is vaak weer een nieuwe situatie betreft het lezen van tekeningen.

  Met trots kunnen wij zeggen dat onze configurator na 10.000 verschillende DXF uploads enorm slim is geworden. Elke grijze scherm is een nieuwe situatie. Na het oplossen van een grijze scherm bug, kan deze bij een volgende upload niet meer voor komen.

 • 24 februari 2022

  Login en aanmeldpagina

  Onze login en aanmeldpagina is volledig geredesigned. Vanaf nu kun je je aanmelden voor CutWise met alleen je e-mailadres en wachtwoord. Het invullen van verdere gegevens vragen wij pas bij opslaan van een offerte of bij het plaatsen van een order.

  24 februari 2022

 • 17 februari 2022

  Nog makkelijker calculeren

  In februari is één van de meest gevraagde aanpassingen ontwikkeld en online geplaatst. Vanaf nu hoef je je checkout pagina niet te verlaten als je nieuwe onderdelen wilt uploaden. In je checkout kun je met één klik je order wijzigen wat betreft materiaal, dikte en kleur! Tevens kun je nu makkelijk nieuwe onderdelen toevoegen aan je calculatie zonder het hele upload proces vanaf het begin door te lopen.

 • 10 februari 2022

  BTW-nummer opslaan

  Vanaf vandaag kun je jouw btw nummer in de instellingen toevoegen en opslaan.

  10 februari 2022

 • 3 februari 2022

  Wachtwoord veranderbaar

  Het is nu mogelijk om het wachtwoord van je CutWise account te veranderen.

 • 27 januari 2022

  Bestanden kun je slepen naar het gehele scherm

  Voorheen kon je jouw tekening slepen naar het grijze uploadgebied wanneer je dit wilde uploaden. Vanaf nu is het hele scherm een “drag and drop” gebied. Zo kun je bestanden nog makkelijker uploaden.

  27 januari 2022

 • 20 januari 2022

  Oude versie van CutWise niet meer te zien

  Sommige CutWise-gebruikers konden de nieuwste versie van CutWise niet zien, omdat de browser gegevens van de oude versie had opgeslagen. Na het uitvoeren van een update pushen wij CutWise nu zelfstandig naar een deep reset. Hierdoor is dit probleem opgelost waardoor iedereen nu gebruik kan maken van de nieuwste versie van CutWise.

 • 13 januari 2022

  Error bij het uploaden van tekeningen is voor 99% opgelost

  Wanneer er te grote bestanden of meerdere tekeningen in één keer werden geüpload, kreeg je een grijs scherm te zien. Dit probleem is nu voor 99% opgelost.

  13 januari 2022

 • 21 december 2021

  Onze productie is vanaf nu live gekoppeld aan CutWise

  CutWise gebruikers kunnen een geplaatste order van bestelling tot levering realtime volgen. De bèta versie van deze grote update, waar wij maanden aan gewerkt hebben, staat nu online!

 • 11 november 2021

  0% btw voor Belgische en Duitse bedrijven

  Duitse en Belgische bedrijven met een geldige btw-nummer betalen 0% btw op het product dat zij via CutWise bestellen. Na het aanmaken van een account is het mogelijk om dit aan te passen.

  11 november 2021

 • 4 november 2021

  Automatisch de juiste taal

  CutWise wordt automatisch weergegeven in de taal van de gebruiker.

 • 28 oktober 2021

  Knop verzenden is nu knop account aanmaken

  Wanneer jij je aanmeld voor CutWise staat er een knop waarop staat: “verzenden”. Deze knop is aangepast naar “een account aanmaken”. Dit geldt ook voor de Duitse en Engelse versie van CutWise.

  28 oktober 2021

 • 28 oktober 2021

  Technische tekeningen worden getoont tijdens het opslaan van een offerte

  Technische tekeningen werden tijdens het opslaan van een offerte niet altijd getoond. Dit probleem is verholpen.

 • 21 oktober 2021

  DXF bestanden in kleur

  Tijdens het laden van DXF bestanden gaf CutWise dit niet altijd in kleur weer. Dit is nu opgelost

  21 oktober 2021

 • 21 oktober 2021

  Orderbevestigingen in de inbox

  Orderbevestigingen kwamen eerst in de SPAM box terecht. Dit probleem is opgelost waardoor orderbevestigingen direct in de inbox terecht komen.

 • 14 oktober 2021

  Updates worden direct getest in de live omgeving

  In plaats van dat de updates periodiek live gaan hebben wij dit proces veranderd naar een gedegen CI/CD proces. Zo worden updates direct getest in de live omgeving, waardoor onze gebruikers alle verbeteringen nog steller op hun scherm te zien krijgen.

  14 oktober 2021

 • 14 oktober 2021

  CutWise verhuist van WPS naar AWS

  CutWise is verhuisd naar de AWS server van Amazon. De server waar CutWise eerst op draaide betrof een WPN server. Deze server zorgde echter voor snelheidsproblemen binnen CutWise. Dat is de reden waarom wij nu kiezen voor een AWS server. Een AWS server kan de CutWise omgeving dupliceren, waardoor er voor elke gebruiker een nieuwe omgeving wordt aangemaakt. Zo hebben gebruikers die op hetzelfde moment CutWise gebruiken geen last van elkaar en blijft het offerteprogramma snel in gebruik.

 • 14 oktober 2021

  Verzendkosten zijn gecorrigeerd

  Wij hebben opgemerkt dat CutWise de verzendkosten niet correct berekende. Op basis van plaatafmetingen en plaatgewicht wordt nu berekend wat de verzendkosten zijn, waarmee dit probleem is opgelost.

  14 oktober 2021

 • 7 oktober 2021

  Vertalingen zijn verbeterd

  De vertaling van Nederlands naar Engels en Duits is bijgewerkt en verbeterd. In het verleden kwamen er nog Nederlandse termen voor bij de materiaalsoorten, kleuren en diktes. Deze termen zijn inmiddels allemaal aangepast naar de gewenste taal.

 • 7 oktober 2021

  Updates worden nu in de hoogste kwaliteit weergegeven

  De interne ontwikkeling van CutWise gebeurt test-driven en Quality Assurance is hierin opgenomen. Hierdoor zijn alle ontwikkelingen van de hoogste kwaliteit wanneer deze bij onze gebruikers terecht komen.

  7 oktober 2021

 • 7 oktober 2021

  Verbeteringen in de ondersteuning van dxf bestanden

  De ondersteuning van dfx-bestanden wordt continu verbeterd. Ook in deze ontwikkelronde hebben wij weer een flink aantal verbeteringen doorgevoerd, waardoor de inhoud van dxf bestanden naar de CutWise configurator 1 op 1 overeenkomen.

 • 30 september 2021

  Selectie van de betaalmethode is aangepast

  In de checkout fase zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd met betrekking tot de selectie van de betaalmethode. Daarnaast hebben wij op meerdere plekken de interface verbeterd.

  30 september 2021

 • 30 september 2021

  Er zijn meerdere materialen beschikbaar

  In CutWise hebben wij de keuze in materiaalsoorten verbreed.