1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Kunststof lasersnijden

Kunststof lasersnijden heeft een heleboel voordelen. Een lasersnijmachine werkt bijvoorbeeld heel precies. Dit komt omdat een laserstraal smaller is dan 0,1 millimeter. Verder is nabewerking meestal niet nodig en er is weinig materiaalverlies. Wij kunnen kunststof lasersnijden, maar ook lasergraveren en lasermarkeren. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een bedrijf dat uw kunststof kan snijden? Maar wilt u ook dat het product unieke barcodes krijgt? Wij helpen u graag. U bent natuurlijk ook van harte welkom als u alleen uw kunststof wil laten lasersnijden.

Kunststof lasersnijden en bewerken

Wij kunnen uw kunststof bewerken tot iedere gewenste vorm. In ons 1200 m2 machinepark staan zeven lasermachines, een CNC freesmachine en een buigmachine. Onze experts hebben met deze machines al meer dan 18.000.000 kunststoffen bewerkt. Wij kunnen kunststof lasersnijden, lasermarkeren, lasergraveren en frezen. Onze productie wordt ISO 9001:2015 gecertificeerd uitgevoerd.

Er zijn een heleboel mogelijkheden in bijvoorbeeld de vorm en in aantallen. Door al deze mogelijkheden en onze expertise zijn er verschillende (doorlopende) projecten ontstaan. Bijvoorbeeld PMMA lasersnijden voor Honeywell. PMMA is een van de kunststoffen die we op grote schaal snijden. Maar we kunnen nog veel meer soorten kunststof bewerken, op deze pagina ziet u de verschillende mogelijkheden.

Voordelen kunststof lasersnijden

Kunststof lasersnijden biedt meerdere voordelen. Een aantal van deze voordelen heeft u hierboven al kunnen lezen. Andere voordelen waarom u voor het kunststof lasersnijden kunt kiezen zijn:

  • Hoge vormvrijheid (mogelijkheid tot snijden van complexe vormen)
  • Hoge snijsnelheid
  • Weinig materiaalverlies
  • Hoge precisie
  • Meestal geen nabewerking nodig
  • Geen opspanning van het product nodig

Door deze voordelen van kunststof lasersnijden kiezen verschillende bedrijven uit onder andere de machinebouw, de automobiel- de energie- en de medische industrie voor het lasersnijden van kunststof.

Halffabricaten van kunststof

Wij snijden wekelijks grote aantallen halffabricaten van kunststof. Een halffabricaat is een materiaal dat nog bewerkt moet worden tot een eindproduct. Het product is al bewerkt, maar het is dus nog niet helemaal af. Halffabricaten worden gemaakt uit een of een aantal grondstoffen. Wij snijden halffabricaten van kunststof met een lasersnijmachine. Wij kunnen bijvoorbeeld HDPE lasersnijden en POM lasersnijden. Maar ook andere soorten kunststoffen bewerken wij graag voor u. Heeft u hier vragen over? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het beantwoorden van uw vragen over het lasersnijden van halffabricaten van kunststof.

Eigenschappen kunststof

Wij vertellen u graag meer over de eigenschappen per kunststof. Er zijn namelijk verschillende soorten kunststof en per soort verschillen de kenmerken. Wilt u kunststof lasersnijden, zoals PMMA lasersnijden of HDPE lasersnijden? Lees u dan eerst in over de verschillende soorten kunststof en de eigenschappen die daarbij horen. Op deze pagina ziet u welke kunststoffen wij voor u kunnen lasersnijden. Bent u benieuwd welk type kunststof u het beste kunt gebruiken voor uw product? Klik op één van de kunststoffen en kom er alles over te weten. U leest bijvoorbeeld alles over de eigenschappen van de kunststof, maar ook in welke branche of in welk product het vaak wordt toegepast.

Lasergraveren en lasermarkeren kunststof

Naast het lasersnijden van kunststof kunnen wij ook lasergraveren en lasermarkeren. Lasergraveren wordt vaak ingezet voor het graveren van barcodes, unieke nummering of complexe logo’s. Lasergraveren zorgt voor een klein hoogteverschil in het oppervlakte. Deze inscripties zijn slijtagebestendig en blijven heel lang zichtbaar. Ook lasermarkeren kan uw product voorzien van onder andere barcodes, unieke nummering en complexe logo’s. Bij lasermarkeren brengen wij een contrasterende kleur aan. Het materiaal behoudt hetzelfde oppervlakte en blijft glad. Doordat wij kunststofmaterialen kunnen lasersnijden, lasergraveren en lasermarkeren hebben wij een totaalpakket in huis; wij kunnen producten volledig opleveren zoals u dat wilt.

Kunststoffen geschikt voor lasersnijden

Kunststoffen worden in verschillende producten verwerkt. Bijvoorbeeld in auto’s (dashboards), in verpakkingen of in medisch apparatuur. Kunststof lasersnijden doen wij dan ook voor verschillende branches. Zo leveren wij halffabricaten gemaakt van kunststoffen aan de machinebouw, jacht- en scheepsbouw, automobielindustrie, medische industrie en energie industrie. De voordelen van het gebruik van kunststoffen zijn de duurzaamheid, het lichte materiaal, het weinige onderhoud en de goedkope prijs. Daarnaast is deze stof erg makkelijk te bewerken.

Vragen of een prijsindicatie voor kunststof lasersnijden?

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een vraag over een bepaalde uitdaging? Neem contact met ons op en wij zullen vrijblijvend binnen 24 uur contact met u opnemen.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: html, dxf, txt, css, gif, png, jpeg, jpg, tiff, bmp, ai, eps, ps, rtf, pdf, doc, docx, xls, zip, rar, wav, mp3, ppt, aar, sce.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.