Kunststof Lasersnijden voor de Industrie | BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Kunststof lasersnijden

Kunststof lasersnijden heeft veel voordelen:

  • Uiterst precies
  • Laserstraal is slechts 0,1 mm dik
  • Geen nabewerking nodig
  • Weinig materiaalverlies

Wij kunnen kunststof lasersnijden, maar ook lasergraveren en lasermarkeren. Bij ons is het dus mogelijk om naast het snijden van kunststof ook logo’s of barcodes in het materiaal te graveren. Uiteraard kan dit ook worden gecombineerd.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.

Kunststof lasersnijden en bewerken

Wij kunnen kunststoffen bewerken in iedere gewenste vorm. In onze 1200 m2 machinepark staan zeven lasermachines, een CNC freesmachine, vlakbedfreesmachine en een buigmachine. Onze experts hebben met deze machines al meer dan 20.000.000 kunststoffen bewerkt. Wij kunnen kunststof lasersnijden, lasermarkeren, lasergraveren en frezen. Onze productie wordt ISO 9001:2015 gecertificeerd uitgevoerd. U kunt dus de allerhoogste kwaliteit van ons verwachten.

Er zijn een heleboel mogelijkheden in bijvoorbeeld vormen en aantallen. Door al deze mogelijkheden en onze expertise zijn er verschillende (doorlopende) projecten ontstaan. Bijvoorbeeld PMMA lasersnijden voor Honeywell. PMMA is één van de kunststoffen die wij op grote schaal snijden. Echter kunnen wij nog veel meer soorten kunststof bewerken. Op deze pagina leest u de verschillende mogelijkheden.

Voordelen kunststof lasersnijden

Kunststof lasersnijden biedt meerdere voordelen. Een aantal van deze voordelen heeft u hierboven al kunnen lezen. Andere voordelen waarom u voor het kunststof lasersnijden kunt kiezen zijn:

  • Hoge vormvrijheid (mogelijkheid tot snijden van complexe vormen)
  • Hoge snijsnelheid
  • Weinig materiaalverlies
  • Hoge precisie
  • Meestal geen nabewerking nodig
  • Het product wordt niet vastgezet waardoor er tijdens bewerking geen spanning in het materiaal ontstaat

Door deze voordelen kiezen verschillende bedrijven uit onder andere de machinebouw, automobiel, de energie- en medische industrie voor het lasersnijden van kunststof.

Halffabricaten van kunststof

Wij snijden wekelijks grote aantallen halffabricaten van kunststof. Een halffabricaat is materiaal dat nog bewerkt moet worden tot een eindproduct. Het product is dus al bewerkt, maar is nog niet helemaal af. Halffabricaten worden gemaakt uit één of meerdere soorten grondstoffen.

Wij snijden kunststof halffabricaten met een lasersnijmachine. Zo kunnen wij bijvoorbeeld HDPE, PMMA, PTFE, PET-G en POM lasersnijden. Uiteraard kunnen wij ook andere soorten kunststoffen voor u bewerken. Heeft u hier vragen over? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies.

Eigenschappen kunststof

Wij vertellen u graag meer over de eigenschappen per kunststof. Er zijn namelijk verschillende soorten kunststof en per soort zijn de kenmerken verschillend. Wilt u kunststof lasersnijden, zoals PMMA of HDPE? Lees u dan eerst in over de verschillende soorten kunststof en de eigenschappen die daarbij horen. Op deze pagina ziet u welke kunststoffen wij voor u kunnen lasersnijden. Bent u benieuwd welk type kunststof u het beste kunt gebruiken voor uw product? Klik op één van de kunststoffen en kom er alles over te weten. Zo leest u bijvoorbeeld alles over de eigenschappen van de kunststof, maar ook in welke branche of voor welk product het vaak wordt toegepast.

Lasergraveren en lasermarkeren kunststof

Naast het lasersnijden van kunststof kunnen wij ook lasergraveren en lasermarkeren. Beide bewerkingsmethodes worden vaak ingezet voor bewerkingen zoals barcodes, unieke nummering of complexe logo’s.

Het verschil zit vooral in de manier waarop een bewerking er uiteindelijk eruit komt te zien. Bij het lasergraveren worden bijvoorbeeld letters compleet gegraveerd. Terwijl letters tijdens het markeren alleen omlijnt worden.

Doordat wij kunststofmaterialen kunnen lasersnijden, lasergraveren en lasermarkeren hebben wij een totaalpakket in huis; wij kunnen producten volledig opleveren zoals u dat wilt. Bovendien is het combineren van deze bewerkingen ook mogelijk.

Kunststoffen geschikt voor lasersnijden

Kunststoffen worden in verschillende producten verwerkt. Bijvoorbeeld in auto’s (dashboards), in verpakkingen of in medisch apparatuur. Kunststof lasersnijden doen wij dan ook voor verschillende branches. Zo leveren wij kunststof halffabricaten aan de machinebouw, jacht- en scheepsbouw, automobielindustrie, medische industrie en energie industrie. De voordelen van het gebruik van kunststoffen zijn de duurzaamheid, de lichtheid van het materiaal, het feit dat het makkelijk is in onderhoud en de goedkope prijs. Daarnaast zijn kunststoffen erg makkelijk te bewerken.

Kunststof buigen

Wilt u kunststof, zoals plexiglas, buigen (draperen of vormen)? BMTEC kan diverse kunststoffen voor u buigen. Dit doen wij tevens alleen in combinatie met lasersnijden.

Thermoplasten, zoals Plexiglas, buigen wij vaak door het te verwarmen. Sommige kunststoffen kunnen ook koud gebogen worden. Met het juiste apparatuur kunt u dit zelf proberen. Wilt u echter niet investeren in apparatuur en wilt u verzekerd zijn van een mooi eindresultaat? Laat uw kunststof dan buigen door BMTEC.

Hoe buig je kunststof?

Wij buigen kunststoffen met diverse methodes. We verwarmen het bijvoorbeeld in een industriële oven, met een föhn of natuurlijk met onze buigmachine. Daarna leggen we het voorzichtig om een mal heen. Zo laten we het staan of liggen totdat het materiaal is afgekoeld. Hierdoor weten we zeker dat het de door u gewenste vorm krijgt.

Wij maken ook gebruik van een gloeidraad op een thermische buigmachine. Dit draad verwarmt het materiaal alleen op de plek waar het gebogen moet worden. Het zorgt voor een strakke, rechte buiglijn. Hierdoor kunt u uw kunststof plaatmateriaal in diverse hoekgraden laten buigen.

Welke kunststoffen kunnen buigen?

Wij kunnen diverse kunststoffen voor u buigen:

Plexiglas buigen

Een van de kunststoffen die wij het vaakst buigen is Plexiglas. Plexiglas wordt ook wel PMMA genoemd. Ook deze kunststof buigen wij alleen in combinatie met lasersnijden. Plexiglas buigen wij door het te verhitten tot 160 graden Celsius. Vanaf deze temperatuur wordt het zacht, waardoor het goed te bewerken is. Wilt u meer weten over Plexiglas buigen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.