Kunststof lasersnijden: Snel, flexibel, braamvrij & in elke vorm!

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Lasersnijden

Bij het lasersnijden snijdt een laserstraal door het materiaal heen. Een laserstraal kan met hoge precisie een klein oppervlakte verhitten, waardoor je uiterst precies de allerkleinste onderdelen uit het materiaal kunt snijden.

Hoe ontstaat een laserstraal?

Een laser is een elektromagnetische stralingsbron, dat door middel van spiegels naar de snijkop wordt gebracht. Vanuit de snijkop komt de laserstraal door een lens heen. In de lens wordt de straal gebundeld. Hieruit volgt een zeer dunne laserstraal dat uiterst precies op het materiaal terecht komt. Hiermee kunnen de fijnste lijnen gesneden worden.

Daarnaast zorgen de spiegels ervoor dat de laserkop vrij kan bewegen. Hierdoor kan de laserkop snel over het materiaal heen gaan en verandert het gemakkelijk van richting. Doordat de resonator (laserbron) tegelijkertijd stabiel blijft, is het lasersnijden niet alleen precies maar ook snel.

Kunststof lasersnijden

Bij BMTEC is het mogelijk om kunststof in elke gewenste vorm te laten lasersnijden. Dit snijden wij met uiterste precisie. Je kunt bij ons dus lasergesneden kunststof halffabricaten van uitstekende kwaliteit verwachten. Om deze kwaliteit te garanderen, hebben wij ons ISO 9001:2015 gecertificeerd. Dit is voor verschillende klanten een reden om voor ons te kiezen.

Kunststof snijden

Wij hebben bewust gekozen voor lasersnijmachines, omdat wij ervan overtuigd zijn dat dit het beste werkt voor het snijden van kunststof. Ook heeft het vele voordelen, zoals de precisie en snelheid. Inmiddels hebben wij acht lasersnijmachines in ons machinepark staan met een uiterlijke grootte van 3 bij 2 meter.

Kosten lasersnijden

De kosten van lasersnijden zijn afhankelijk van de lasersnijsnelheid, materiaalkeuze en de gewenste aantallen. Bereken je prijs daarom vrijblijvend via CutWise en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat.

Heb je vragen? Wij denken graag met je mee. De experts van BMTEC staan voor je klaar om jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Heb je bijvoorbeeld een idee, maar vind je het lastig een keuze te maken uit alle soorten kunststoffen? Wij hebben alle kennis in huis over de voor- en nadelen van de verschillende soorten. Neem dus gerust contact met ons op.

Bereken je prijs

Wil je kunststof op maat laten lasersnijden? Upload je DXF bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

De voordelen

  • Snel en flexibel
  • Tijd besparend
  • Hoge snijsnelheid
  • Kleine snedebreedte
  • Braamvrije snede
  • Gladde snede zonder oxidevorming
  • Nauwelijks warmte beïnvloeding op het product. Dit maakt het gemakkelijker om de producttolerantie te behouden

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.