koudebrugonderbreking van kunststof

Koudebrugonderbreking van kunststof op maat

Exposant bij de Maakindustrie Expo in Hardenberg

Woensdag 10 & donderdag 11 mei 2023 heeft BMTEC op de Maakindustrie Expo Noordoost (MIX) in Hardenberg gestaan. Hier hebben bezoekers kennis gemaakt met ons eigen offerte- en ordersysteem CutWise.

Met CutWise kun je binnen 10 seconden een vrijblijvende offerte aanvragen voor lasergesneden kunststof op maat. Vervolgens kun je kiezen uit levertijden vanaf 3 werkdagen binnen Nederland. Daarna zet je de offerte met één klik eenvoudig om in een order, waarna je de orderstatus live kunt volgen.

Bovendien beloven wij met CutWise 100% leverbetrouwbaarheid. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!

hdpe-bescherming-machine

Welke kunststoffen kun je buigen?

BMTEC behaalt grote audit voor ISO certificering!

BMTEC behaalt grote audit voor ISO certificering!

BMTEC TUV ISO 9001 gecertificeerd

Maandag 27 februari 2023 hebben wij voor de vierde jaar op een rij een ISO 9001:2015 audit gehad. Tijdens een audit worden interne bedrijfsprocessen en het kwaliteitsmanagementsysteem gecontroleerd door een externe auditor van TÜV.

Eens in de drie jaar is er een “grote” audit. Er wordt dan strenger en uitgebreider gecontroleerd op alle bedrijfsprocessen. Ook deze grote audit hebben wij met vlag en wimpel behaald. Wij zijn vandaag dus voor de vierde keer ISO 9001:2015 gecertificeerd!

Hoe werkt een ISO certificering?

Een auditor van TÜV controleert met behulp van een auditrapport of BMTEC aan alle eisen van de certificering voldoet. Hierbij controleert de auditor de ontwikkeling, implementatie en doeltreffendheid van het kwaliteitsmanagementsysteem. Daarnaast wordt er gekeken naar de medewerkers, topmanagement, klantgerichtheid, procesbenadering en relatiemanagement.

Waarom is een ISO 9001:2015 certificering belangrijk?

Wij laten ons ieder jaar opnieuw ISO certificeren, omdat het vele voordelen met zich meebrengt voor onze klanten en onszelf. Zo verhoogt het de efficiëntie en optimaliseert het onze bedrijfsprocessen. Ook kunnen wij hierdoor de kwaliteit van onze producten richting onze klanten waarborgen en geeft het vertrouwen richting (potentiële) klanten.

Bovendien willen wij door groeien en blijven innoveren. Het is in onze ogen daarom essentieel om te voldoen aan de internationale norm van het kwaliteitsmanagementsysteem.

Bootramen van Plexiglas op maat

BMTEC lid van de Duits-Nederlandse Handelskamer

BMTEC lid van de Duits-Nederlandse Handelskamer

BMTEC is nu officieel lid van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). De DNHK is met 1.500 leden het grootste Duits-Nederlandse handelsnetwerk. Deze netwerk bestaat onder andere uit Duitse en Nederlandse industriebedrijven, dienstverleners en handelsorganisaties uit bijna elke branche. Als lid krijg je toegang tot het internationale netwerk van de DNHK.

De handel tussen Nederland en Duitsland

Nederland is naast de VS en China Duitslands belangrijkste handelspartner. In Europa is Nederland dus de beste handelspartner van Duitsland. Vorig jaar (2022) vergrootte Nederland zelfs zijn voorsprong op Frankrijk en Polen.

Waarom BMTEC lid is geworden van de DNHK

BMTEC is al een poosje bezig om de Duitse markt te betreden. Om dit voorspoedig te laten verlopen, hebben wij besloten ons in te schrijven bij de DNHK.

DNHK is nauw verbonden met meer dan 130 Duitse Handelkamers in 90 landen. Zo kom je als lid makkelijk in contact met andere leden en relevante zakenpartners. Ook helpt DNHK bij het (online) positioneren van je bedrijf. Tevens ontvang je als lid marktinformatie en wordt je op de hoogte gesteld van nieuwe trends en innovaties. Deze voordelen helpen ons bij het betreden van de Duitse markt. Wij zijn dan ook trots om hiervan lid te zijn.

Onze Duitse website kun je bekijken op: www.bmtec-laserschneiden.de

machine-afscherming-robot

Machinebehuizing van kunststof

geluidsscherm uit kunststof

Geluidsschermen uit kunststof

hdpe-elektronische-beschermplaat

Kunststoffen toepassen in accu’s

Merkbelofte: Levertijd van CutWise niet behaald? Onderdelen gratis!

CutWise garandeert 100% leverbetrouwbaarheid

Vandaag, 1 januari 2023, maken wij onze merkbelofte bekend: CutWise garandeert 100% leverbetrouwbaarheid. Bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis.

De afgelopen jaren hebben wij geluisterd naar onze klanten en ontdekt waar de behoefte ligt. Vanuit die behoefte hebben wij hiernaar toegewerkt. Na jarenlang bezig te zijn geweest met de (door)ontwikkeling van ons eigen offerte- en ordersysteem CutWise, is het tijd om deze belofte uit te dragen aan onze klanten.

Waarom BMTEC in staat is 100% leverbetrouwbaarheid te garanderen

Niet alleen op het gebied van CutWise, maar ook binnen BMTEC hebben wij naar onze merkbelofte toegewerkt. Hierdoor kunnen wij onze klanten 100% leverbetrouwbaarheid garanderen. Zo hebben wij onder andere gezorgd voor:

 • meer machinecapaciteit
 • voorraad uitbreiding
 • uitbreiding van ons team
 • automatisering van inkoopprocessen
 • een geautomatiseerde buffer- en productieplanning
 • inrichting en optimalisatie van onze supply chain
 • een LIVE koppeling van de orderstatus aan CutWise

Wil je weten hoe CutWise werkt? Upload je DXF- of STEP-bestand en probeer het vrijblijvend uit. Je ontvangt al binnen 10 seconden een offerte! Bovendien zijn wij ISO 9001:2015 gecertificeerd. Hierdoor ontvang je gegarandeerd lasergesneden kunststof van hoge kwaliteit.

Neem voor meer informatie een kijkje op onze CutWise informatie pagina.

Bedankt

CutWise is doorlopend in ontwikkeling. Intussen tellen wij 3232 gebruikers uit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dagelijks groeien wij met 15 nieuwe gebruikers en wij hebben intussen mooie reacties mogen ontvangen van CutWise-gebruikers door heel Europa. Dit maakt ons enorm gelukkig! Wij willen dan ook iedereen bedanken voor het gebruik maken van CutWise en het doorgeven van feedback. Hierdoor hebben wij onze software kunnen ontwikkelen naar de behoefte van onze gebruikers.

Proces van CutWise

Wij blijven CutWise continu doorontwikkelen om het zo gebruiksvriendelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen van ons offertesysteem? Ga dan naar onze CutWise update pagina. Ook zijn wij erg benieuwd naar jouw mening. Laat dus gerust feedback achter. Hoe je dat kunt doen, zie je in de video hieronder.

 

 

 

 

Kunststof letters lasersnijden

Lasersnijden metaal of kunststof?

kunststof-voor-machinebouw

Kunststof voor de machinebouw

forum-produktion-it

BMTEC spreekt tijdens Forum Produktion & IT

Op 28 en 29 september 2022 start het evenement “Forum Produktion & IT” te Leer in Duitsland. Tijdens deze twee dagen kun je netwerken en 35 inspirerende presentaties bijwonen op het gebied van:

– IT en gedigitaliseerde productie
– Productie technologieën
– Energie- en milieutechnologie
– Maritieme technologieën

forum-produktion-it

Presentatie BMTEC 28 september – 15:15

Als marktleider in het lasersnijden van kunststoffen mogen wij samen met andere grote Nederlandse en Duitse bedrijven presenteren tijdens het Forum Produktion & IT evenement in Duitsland.

Als spreker nemen wij je mee op reis in de doorontwikkeling van ons eigen offertesysteem CutWise. Wij laten zien hoe wij traditionele industriële processen hebben geautomatiseerd en het aankoopproces volledig hebben veranderd. CutWise is inmiddels 1 jaar online en telt 3000 gebruikers uit Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland!

CutWise

Via CutWise ontvang je al binnen 10 seconden een vrijblijvende offerte op maat. Deze kun je in één klik omzetten in een order, waarna je het productieproces LIVE kunt volgen.

Wil je ondervinden wat CutWise zo innovatief maakt? Maak gratis een account aan en ontdek het zelf!

CutWise

BRM 130250

Ons machinepark is uitgebreid! Levertijd 3 en 7 dagen weer mogelijk!

BMTEC groeit ontzettend hard en ons klantenbestand wordt mede dankzij CutWise steeds groter. De afgelopen maanden hebben wij daarom besloten om ons machinepark met drie lasermachines uit te breiden!

Naast het aanschaffen van lasersnijmachines, hebben wij ook extra personeel aangenomen. Uiteraard kon de inpakhal niet achterblijven, dus hebben wij deze ook uitgebreid.

Bekijk alle lasersnijmachines van BMTEC op de machinepark pagina.

lasermachines-machinepark-bmtec

2 nieuwe lasermachines. Bewerkingsoppervlakte 1.30 bij 2,50 meter

Nieuwe lasermachine. Bewerkingsoppervlakte 1.50 bij 3 meter

Meer machine capaciteit zorgt voor kortere levertijden

Dankzij de uitbreiding van ons machinepark kunnen wij orders weer sneller produceren en leveren. Hierdoor kunnen wij de levertijden van 3 en 7 dagen in CutWise weer openzetten. 

CutWise uitproberen?

Ben jij benieuwd naar de prijs van lasergesneden kunststof? Ontvang binnen 10 seconden een vrijblijvende offerte op maat via CutWise! Maak gratis een account aan en bereken direct jouw prijs!

CutWise

brandwerende-kunststof

Brandwerende platen van kunststof

pom-tandiwiel

Kunststof tandwielen op maat

bmtec logo

30 mei t/m 2 juni 2022 staat BMTEC op de Hannover Messe

Op 30 mei t/m 2 juni 2022 staat BMTEC op de Hannover Messe in Duitsland. Op de Hannover Messe komen wetenschappers, maakbedrijven, logistieke bedrijven en bedrijven uit de energie industrie samen. Zij zijn allemaal op de hoogte van de nieuwste snufjes op het gebied van AI robots, automatisering, logistieke IT en industriële software.

De belangrijkste internationale platform voor industriële innovatie

Hannover Messe staat bekend als de belangrijkste internationale platform en hotspot voor industriële innovatie. Hier presenteren pioniers en visionairs uit de wetenschap, ondernemerschap en politiek hun oplossingen op het gebied van:

 • Klimaatverandering
 • Digitalisering
 • Duurzaamheid
 • Automatisering
 • Artificial Intelligence

BMTEC op de Hannover Messe

Ook BMTEC staat op de Hannover Messe van 30 mei t/m 2 juni 2022. Wij presenteren hier onze oplossing op het gebied van kunststofbewerking. Met onze lasermachine laten wij de voordelen zien van het lasersnijden. Daarnaast presenteren wij met trots onze eigen offertesysteem CutWise, waar je al binnen 10 seconden een offerte voor lasergesneden kunststof op maat ontvangt.

Ben jij er ook bij?

Wil jij er ook bij zijn? Koop je ticket online op de website van Hannover Messe. BMTEC vind je in Hall 8, D34. Tot dan!

Kunststof platen voor buiten

PMMA-laseren-BMTEC

Wat is kunststof?

BMTEC TUV ISO 9001 gecertificeerd

BMTEC voor de 3e keer ISO gecertificeerd!

BMTEC voor de 3e keer ISO gecertificeerd!

Elk jaar controleert een externe auditor van TÜV het kwaliteitsmanagementsysteem en andere interne bedrijfsprocessen van BMTEC. Met behulp van een auditrapport onderzoekt de auditor of BMTEC voldoet aan alle eisen van de ISO 9001:2015. Na een uitgebreide inspectie heeft de auditor van TÜV BMTEC dit jaar opnieuw goedgekeurd. BMTEC is nu dus 3 jaar op een rij ISO 9001:2015 gecertificeerd!

Waar wordt er naar gekeken bij een ISO certificering?

Bij een ISO certificering wordt de ontwikkeling, implementatie en het verbeteren van de doeltreffendheid van het kwaliteitsmanagementsysteem gecontroleerd. Daarnaast wordt er gekeken naar bepaalde processen, zoals:

 • Betrokkenheid van medewerkers
 • Het topmanagement
 • Klantgerichtheid
 • Procesbenadering
 • Relatiemanagement

De voordelen van een ISO 9001:2015 certificeringBMTEC TUV ISO 9001 gecertificeerd

BMTEC laat zich elk jaar opnieuw ISO 9001:2015 certificeren, omdat dit op meerdere vlakken voordelen met zich meebrengt voor zowel onszelf als voor onze klanten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • Het verhoogd de efficiëntie
 • Optimaliseert bedrijfsprocessen
 • Wij kunnen het overzicht beter bewaren
 • Wij kunnen de kwaliteit van onze producten waarborgen richting onze klanten
 • Het geeft klanten een bevestiging van betrouwbaarheid

Waarom is een ISO certificering belangrijk?

BMTEC is marktleider op het gebied van kunststof lasersnijden. Doordat wij snel groeien en continu blijven innoveren, is het belangrijk om de kwaliteit zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Wij vinden het daarom essentieel om te voldoen aan de internationale norm van het kwaliteitsmanagementsysteem.

Betrouwbaarheid

Wanneer je als bedrijf ISO gecertificeerd bent, geeft het klanten een bevestiging van betrouwbaarheid. Om die reden doen veel bedrijven alleen zaken met ISO gecertificeerde bedrijven. De ISO certificering zorgt er dus voor dat een aantal van die bedrijven nu ook zaken doen met ons. Hierdoor krijgen wij meer opdrachten binnen en vergroten wij onze klantenbestand. Op die manier tillen wij BMTEC naar een hoger niveau en kunnen wij ons verder door ontwikkelen.

cutwise

Dankwoord aan alle CutWise gebruikers + nieuwe updates!

Een persoonlijk dankwoord

“Een persoonlijk dankwoord namens Bakschik Martirosian aan alle CutWise gebruikers’’

Zoals wellicht bekend, is CutWise volop in ontwikkeling. Intussen tellen wij 1300 gebruikers uit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Vanaf nu groeien wij dagelijks met 15 tot 25 nieuwe gebruikers.

Reacties van onze gebruikers door heel Europa maken ons enorm gelukkig!

CutWise ontwikkelingen

CutWise ontwikkelen wij niet enkel uit ons eigen initiatief. Wij staan namelijk nauw in contact met onze klanten en verwerken in hoog tempo feedback van CutWise gebruikers. Dit is ook de reden dat u wellicht al meerdere keren bent benaderd voor het geven van feedback.

CutWise

Wat is nieuw?

Nog makkelijker calculeren.

In februari is één van de meest gevraagde aanpassingen ontwikkeld en online geplaatst. Vanaf nu hoef je je checkout pagina niet te verlaten als je nieuwe onderdelen wilt uploaden. In je checkout kun je met één klik je order wijzigen wat betreft materiaal, dikte en kleur! Tevens kun je nu makkelijk nieuwe onderdelen toevoegen aan je calculatie zonder het hele upload proces vanaf het begin door te lopen.

Login en aanmeldpagina

Onze login en aanmeldpagina is volledig opnieuw gedesigned. Vanaf nu kun je je aanmelden voor CutWise met alleen je e-mailadres en wachtwoord. Het invullen van verdere gegevens vragen wij pas bij opslaan van een offerte of bij het plaatsen van een order.

Grijze schermen

Eén van de meest voorkomende problemen in het verleden waren toch wel de grijze schermen. Dit hebben wij nu voor 95% kunnen oplossen. Elke grijze scherm is vaak weer een nieuwe situatie betreft het lezen van tekeningen.

Met trots kunnen wij zeggen dat onze configurator na 10.000 verschillende DXF uploads enorm slim is geworden. Elke grijze scherm is een nieuwe situatie. Na het oplossen van een grijze scherm bug, kan deze bij een volgende upload niet meer voor komen.

Hartelijk dank

Hierbij wil ik alle CutWise gebruikers enorm bedanken voor alle gegeven feedback. Jullie feedback helpt ons enorm om CutWise dagelijks een stuk beter te maken. Zonder jullie stond CutWise niet waar het nu staat.

Nog geen gebruiker?

Maak je nog geen gebruik van CutWise voor het berekenen en inkopen van lasergesneden kunststof halffabricaten? Meld je dan nu aan en probeer het uit!

Feedback

Heb je feedback over CutWise? Mail het gerust naar mij: b.martirosian@bmtec.nl. Ik lees nog dagelijks persoonlijk elke feedback!

lasergesneden acrylaat plexiglas

Acrylaat versus glas

grote cutwise update

Grote CutWise update

Grote CutWise update: onze productie is vanaf nu gekoppeld aan CutWise!

grote cutwise update

Wat is CutWise?

CutWise is een online applicatie dat speciaal ontwikkeld is voor BMTEC. Binnen CutWise kunnen klanten van BMTEC een account aanmaken om zelf prijscalculaties uit te voeren voor lasergesneden kunststofhalffabricaten. Dit kunnen zij doen door één of meerdere technische tekeningen te uploaden en het gewenste materiaal, dikte, kleur, bewerkingen en aantallen te selecteren. CutWise maakt binnen 10 seconden een offerteberekening die je als klant vervolgens in jouw account ontvangt. Zodra dit akkoord is bevonden, kun je de gewenste levertijd doorgeven en in één klik de offerte omzetten in een order.

Wat is de grote CutWise update?

BMTEC gaat steeds verder in het automatiseren van productieprocessen. Recentelijk heeft CutWise een aanzienlijke update gehad die hier een grote bijdrage aan levert. Dankzij deze update kunnen CutWise gebruikers een geplaatste order van bestelling tot levering realtime volgen. Afhankelijk van waar de order zich binnen ons proces bevind, krijgt de order de status: “in productie”, “productie afgerond” of “verzonden”. De bèta versie van deze grote update staat vanaf vandaag online!

Up-to-date blijven van alle ontwikkelingen rondom CutWise

Continu passen wij nieuwe verbeteringen toe aan onze nieuwe offertesysteem CutWise. Grote kans dus dat opties die eerder niet naar wens functioneerden inmiddels verbeterd zijn. Om je op de hoogte te houden over alle ontwikkelingen binnen CutWise hebben wij een updatepagina gecreëerd. Wil jij graag up-to-date blijven van alle ontwikkelingen rondom CutWise? Bekijk dan onze pagina: CutWise updates en nieuws – BMTEC. Ben jij benieuwd naar hoe anderen CutWise ervaren? Lees dan onze blog over: “wat vinden onze CutWise-gebruikers van CutWise?

Lasergesneden kunststof halffabricaten aanvragen via CutWise

Bij BMTEC kun je terecht voor lasergesneden kunststof halffabricaten. BMTEC lasersnijdt diverse soorten kunststoffen. Denk bijvoorbeeld aan PMMA, HDPE en POM, maar ook het lasersnijden van PTFE, ABS, PP en SAN is bij ons mogelijk. Voor alle mogelijkheden kun je een kijkje nemen op onze kunststofpagina. Wil jij graag kunststof laten lasersnijden? Vraag eenvoudig een offerte aan via CutWise. Voor vragen kun je ons altijd contacteren. Wij helpen jou graag verder.

BMTEC breidt uit naar Duitsland

Het Nederlandse kunststof lasersnijbedrijf BMTEC is de afgelopen 8 jaar ontzettend snel gegroeid. Zelfs zo snel dat zij zich in Nederland marktleider in het lasersnijden van kunststof halffabricaten mogen noemen. Diverse grote bedrijven zoals Shell, Tesla, Gallagher, Kuhn, VDL, Barco, Friesland Campina, Siemens, Honeywell en Royal Bodewes hebben BMTEC al weten te vinden. Echter blijft het daar niet bij. De ambities en doelen bij BMTEC zijn groot. Zo wil BMTEC zich naast Nederland ook gaan focussen op Duitsland. “We waren al bezig op de Duitse markt, maar wij willen ons nu officieel gaan uitbreiden. De Duitse markt is ontzettend groot en er liggen daar enorme kansen voor ons. Wij willen grote stappen gaan maken en dit is er één van.”, aldus Bakschik Martirosian, eigenaar van BMTEC. Zo gezegd, zo gedaan. Op dinsdag 30 november 2021 heeft BMTEC officieel een GmbH opgericht in Duitsland onder de naam BMTEC Kunststoffe.

lasergesneden acrylaat plexiglas

Plexiglas lasersnijden

Lasermarkeren-lasergraveren-verschillen

Lasergraveren en lasermarkeren: de verschillen op een rij

kunststof-lasersnijden

Alles wat je moet weten over kunststof

pom-bewerken

Kunststof bewerken bij BMTEC

Bij BMTEC bewerken wij kunststof met een laser. Door middel van onze lasermachine kunnen wij kunststoffen snijden, graveren en markeren. Wij hebben specifiek voor kunststof gekozen vanwege de voordelen van het materiaal.

Als je kunststof bijvoorbeeld vergelijkt met metaal is kunststof voordeliger, roestbestendiger en makkelijker bewerkbaar. Hierdoor is kunststof toepasbaar voor verschillende doeleinden en kan het gebruikt worden binnen diverse industrieën.

Waarom kunststof bewerken?

Er zijn verschillende redenen waarom je kunststof zou willen bewerken. Bijvoorbeeld wanneer je een machine onderdeel nodig hebt. In dat geval moet een kunststofplaat eerst bewerkt worden totdat het de gewenste vorm en maat heeft. Pas na de bewerking kun je het onderdeel gebruiken voor de machine.

Kunststof is breed toepasbaar

Ook wanneer je op zoek bent naar materiaal dat weerbestendig, isolerend of chemisch resistent is, is kunststof een goed alternatief. Iedere kunststof heeft zijn eigen unieke eigenschappen, waardoor het toepasbaar is binnen verschillende industrieën. Kunststof wordt onder andere toegepast in de:

lasergesneden acrylaat plexiglas

lasergesneden PMMA / Plexiglas

Hoe kun je kunststof bewerken?

Kunststoffen hebben voordelige eigenschappen. Dankzij deze eigenschappen kan het makkelijk bewerkt worden. Dit kan middels verschillende bewerkingsmethodes, waaronder: lasersnijden, lasergraveren, lasermarkeren, frezen en buigen.

Echter, heeft elke kunststof zijn eigen unieke eigenschappen waardoor niet elke kunststof even geschikt is voor dezelfde soort bewerking. Een bewerkingsmethode die wél voor elke kunststof geschikt is, is lasersnijden. Laat dat nou net de specialiteit van BMTEC zijn.

Kunststof lasersnijden

Lasersnijden is een precieze en efficiënte manier van bewerken. Met een laserstraal van 0,1 millimeter dik bewerken wij onze kunststoffen. Tijdens het snijden komt er geen stof vrij, waardoor je altijd een mooi en strak resultaat hebt.

Waarom kunststof bewerken d.m.v. lasersnijden?

Het lasersnij-proces is ontzettend snel. Tegelijkertijd lijdt de nauwkeurigheid hier niet onder. Dit komt omdat de lasermachine computergestuurd is. Hierdoor kunnen wij elke vorm lasersnijden en is het eindproduct altijd hetzelfde. Lasersnijden is dus de ideale manier om kunststoffen snel, gedetailleerd en netjes te bewerken.

Kunststof lasergraveren

Lasergraveren is een ontzettend snel proces, waarbij de laserstraal de bovenste lagen van het materiaal verbrand en verdampt. De instellingen van de laserstraal kunnen aangepast worden. Hierdoor kan de gravure dieper aangebracht worden. Dit verbetert de leesbaarheid.

Hoe werkt lasergraveren?

De laser wordt aangestuurd door een computer. In de computer wordt een design geplaatst. De data van het design stuurt de computer door naar de lasermachine. Die graveert het vervolgens nauwkeurig en permanent in het materiaal.

Kunststof lasermarkeren

Lasermarkeren lijkt veel op lasergraveren. Toch zit hier een verschil in. Tijdens het markeren worden alleen de buitenlijnen van een tekst gegraveerd. Het wordt dus als het ware niet helemaal “ingekleurd”.

Kunststof frezen

Frezen is een verspanende bewerking, waarbij stukken kunststof worden verwijderd. Bij het frezen wordt er gebruik gemaakt van een frees. Een frees is een roterend gereedschap dat wordt aangedreven door een computer. Dit gereedschap kan zowel in radiale als axiale richting snijden.

CNC freesmachine

Bij ons dochterbedrijf BMTEC Milling frezen wij met een aantal vlakbedfreesmachines. Naast onze lasermachines gebruiken wij deze machines ook om kunststoffen te bewerken. In sommige gevallen gebruiken wij de frees om lasergesneden kunststoffen na te bewerken.

Kunststof buigen

Het is bij BMTEC ook mogelijk om kunststoffen te laten buigen. Met onze buigmachine kunnen wij verschillende soorten kunststoffen buigen. De ene kunststof is hier beter geschikt voor dan de ander.

PETG, PMMA en HDPE kun je bijvoorbeeld makkelijk buigen, terwijl dit bij Polycarbonaat moeilijker gaat. Dat komt omdat de eigenschappen van Polycarbonaat ervoor zorgen dat het lastig op temperatuur komt. Zodra het de juiste temperatuur heeft koelt het weer snel af. Dit bemoeilijkt het buigproces.

Kunststof lijmen

Het komt wel eens voor dat lijmen een onderdeel is van het productieproces. Daarom lijmen wij ook kunststoffen. Om kunststoffen te kunnen lijmen, gebruiken wij speciale lijmsoorten die geschikt zijn voor kunststoffen.

Kunststof bewerken bij BMTEC

Bij BMTEC kan je elk soort kunststof laten bewerken. Wij bewerken onder andere Plexiglas, polycarbonaat, HDPE, PETG, POM, ABS en nog veel meer. Op onze website staat een hele lijst met kunststoffen die wij kunnen bewerken. Op die pagina leggen wij per kunststof uit welke eigenschappen ze hebben en waarvoor het toegepast kan worden. Voor advies mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou door.

kunststof bewerken polypropyleen

Lasergesneden Polypropyleen

Waarom kun je het beste kunststof bewerken bij BMTEC?

 1. Kwaliteitsgarantie dankzij de ISO 9001:2015 certificering
 2. Groot machinepark met meerdere lasersnijmachines
 3. Altijd scherp geprijsd, dankzij ons offerte- en ordersysteem CutWise.
 4. Via CutWise ontvang je binnen 10 seconden een offerte op maat!
 5. Via CutWise leveren wij binnen NL al binnen 3 dagen!
 6. In CutWise kun je het orderproces live volgen
 7. BMTEC is marktleider in het lasersnijden van kunststof halffabricaten
 8. 100% leverbetrouwbaarheid met CutWise. Bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!

ISO certificering

Bij BMTEC gaan wij altijd voor de beste service en kwaliteit. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ons ISO 9001:2015 te certificeren. Dankzij deze certificatie hebben wij onze efficiëntie verhoogd en bedrijfsprocessen geoptimaliseerd. Daarnaast zorgt de certificering ervoor dat wij de kwaliteit kunnen waarborgen. Op die manier kunnen wij altijd de beste kwaliteit leveren aan onze klanten.

Onze machinepark

In onze machinepark van 1200 m2 hebben wij 8 lasermachines, een aantal vlakbedfreesmachines en een buigmachine tot onze beschikking. Hierdoor kunnen wij kunststofonderdelen lasersnijden in zowel grote als kleine afmetingen.

Daarnaast heeft elke machine zijn eigen specialiteit. Dit maakt BMTEC flexibel voor verschillende projecten.

BMTEC is marktleider en blijft innoveren

Wij blijven altijd met een kritisch oog naar onze eindproducten kijken. Wij willen namelijk de allerbeste kwaliteit leveren. Daarnaast staan wij absoluut niet stil. Wij zullen blijven investeren in nieuwe ontwikkelingen.

Innovatie zorgt er immers voor dat wij de hoogste kwaliteit kunnen blijven garanderen aan onze klanten. Dat is voor ons ontzettend belangrijk. Klanten gelukkig maken met onze kunststofhalffabricaten is namelijk het allermooiste wat er is.

Ons offerteprogramma: CutWise

Bij BMTEC hebben wij een nieuw offerteprogramma ontwikkeld, genaamd CutWise. Dankzij CutWise kunnen (potentiële) klanten makkelijk een offerte aanvragen en zelf de levertijd kiezen.

Levering is al mogelijk vanaf 3 dagen! Zodra de offerte is aangevraagd, ontvang je die binnen 10 seconden in jouw account. Bij akkoord kun je de offerte in één klik omzetten in een order. Daarna kun je live het gehele orderproces volgen van aanvraag tot aan levering.

Bovendien beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid met CutWise. Bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!

Lasersnijden: Wat is er allemaal mogelijk?

Door middel van lasersnijden bewerkt BMTEC kunststoffen tot halffabricaten. Deze halffabricaten kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Lasergesneden kunststof kan bijvoorbeeld toegepast worden in de machinebouw, automobiel industrie, voedingsmiddelenindustrie, medische industrie en jacht- en scheepsbouw.

Wat is lasersnijden?

Wij lasersnijden onze kunststoffen met een laserstraal van 0,1 mm dik. Doordat de laserstraal zo dun is, kan er heel precies gesneden worden. Het proces van lasersnijden gaat via een computer. De computer laat de lasermachine exact weten waar en hoe materiaal lasergesneden moet worden. Lasersnijden is hierdoor niet alleen precies, maar ook erg snel.

Hoe werkt lasersnijden?

Een laserstraal kan heel precies een kleine oppervlakte verhitten. De laserbron blijft vast staan, terwijl de laserkop zich vrij kan bewegen. Daardoor kan de laser snel en makkelijk van richting veranderen. Het lasersnijden van verschillende vormen is hierdoor geen enkel probleem.

Waarom kiezen voor lasersnijden?

Er zijn meerdere manieren om kunststoffen te bewerken. Echter, zijn niet alle bewerkingstechnieken geschikt voor elke kunststof. Lasersnijden kan daarentegen wel toegepast worden op elk soort kunststof. Dit is één van de redenen om te kiezen voor lasersnijden. Hieronder leggen wij de voordelen van het snijden met een laser uit door te vergelijken met andere bewerkingsmethodes.

Lasersnijden en frezen

Frezen is een verspanende bewerking. Met gebruik van roterend gereedschap wordt metaal, hout of kunststof bewerkt. Frezen wordt gedaan op een computergestuurde freesmachine.
In vergelijking met frezen is het lasersnij-proces efficiënter en sneller. Lasersnijden gaat namelijk 20% tot 50% sneller dan frezen. Ook kost het instellen van de machine minder tijd. Dit komt voornamelijk doordat je het product niet hoeft vast te klemmen. Lasersnijden is dus minder tijdrovend en daardoor voordeliger voor zakelijke klanten.

Lasersnijden en waterstraal snijden

Bij waterstraal snijden wordt water met een druk van circa 3800 bar op het materiaal gespoten. Deze bewerkingsmethode kan op verschillende materialen toegepast worden, zoals op: glas, metalen, steenachtige materialen en kunststoffen.

Kunststof waterstraal snijden

Niet alle kunststoffen kunnen waterstraal gesneden worden. Dit is bijvoorbeeld niet mogelijk bij fluorescerende kunststoffen omdat er dan rookontwikkeling ontstaat. Ook bij dunne kunststofonderdelen is waterstraal snijden niet aan te raden. Door de druk van de waterstraal kunnen onderdelen gaan bewegen. Hierdoor is de kans dat het breekt erg groot. Dit maakt het watersnijden van kleine kunststofonderdelen vrijwel onmogelijk. Bij lasersnijden is dit echter geen enkel probleem. Ten slotte is de afwerking na het lasersnijden veel beter, omdat de laser een strakkere snijlijn heeft. Het resultaat: een product met een mooie en strakke rand.

Kunststoffen lasersnijden

BMTEC kan elk soort kunststof lasersnijden. Van Polycarbonaat en POM tot aan HMPE en ABS. Alles is mogelijk. Op onze website vind je alle soorten kunststoffen die wij bewerken. Veelvoorkomende kunststoffen die wij lasersnijden zijn PMMA, HDPE, PETG en POM. Deze kunststoffen hebben namelijk erg voordelige eigenschappen.

 • PMMA is bijvoorbeeld sterk, licht van gewicht, weersbestendig en duurzaam. Deze kunststof wordt veelal gebruikt als vervanger voor glas.
 • HDPE is sterk, duurzaam en splintert niet. Het is één van de goedkoopste kunststofsoorten en wordt veelal gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie.
 • POM oxideert niet snel en wordt soms gebruikt als staalvervanger. Deze kunststof is geschikt voor verschillende bewerkingstechnieken.
 • PETG heeft een mooie oppervlaktekwaliteit, is slagvast en flexibel. PETG wordt gebruikt in de medische,- chemische,- en voedingsmiddelenindustrie. Ook komt PETG regelmatig voor in de signing industrie.

Vanwege deze eigenschappen worden bovenstaande kunststoffen sneller ingezet voor verschillende toepassingen binnen de industrie.

Verschillende mogelijkheden met BMTEC

BMTEC bewerkt materialen door middel van drie verschillende bewerkingsmethoden. Wij lasersnijden en lasergraveren kunststoffen. Naast kunststoffen lasergraveren wij soms ook glas. Lasermarkeren doen wij veelal op aluminium, metaal of staal.

Kunststoffen toepassen

Elke kunststof heeft verschillende eigenschappen. Hierdoor is de ene kunststof wel geschikt in een bepaalde industrie en de ander niet. Per industrie worden één of meerdere kunststoffen toegepast. Hieronder kun je lezen voor welke doeleinden deze kunststoffen worden ingezet.

Polycarbonaat

 • Medische industrie. Toepassingen: veiligheidsbril, medische apparaten, machine-afschermingen.
 • Voedingsindustrie. Toepassingen: onderdelen voor vleesverwerking, servies.
 • Chemische industrie. Toepassingen: machine onderdelen, opvangbak voor chemicaliën, machine afschermingen.
 • Luchtvaartindustrie. Toepassingen: fijnmechanische onderdelen.
 • Signing industrie. Toepassingen: reclamebord of lichtreclame.

PETG

 • Medische industrie. Toepassingen: beschermkappen, medische instrumenten, dialyse apparatuur.
 • Signing industrie. Toepassingen: reclamebord, lichtreclame, displays.
 • Voedingsindustrie. Toepassingen: verpakkingen, keukenapparatuur, flessen.

PETG is ook toepasbaar in de chemische industrie

PEEK

 • Medische industrie. Toepassingen: implantaten, chirurgische instrumenten.
 • Voedingsmiddelen. Toepassingen: eierenverwerking en sortering, onderdelen voor industrie vis en- vleesverwerking.
 • Machinebouw. Toepassingen: vervanging van metaal, scharnieren, elektrische isolatie, leidingen, pompbehuizing.
 • Luchtvaart. Toepassingen: metaalvervanging, scharnieren, leidingen.
 • Overig. Toepassingen: Peek is ook toepasbaar in de olie-en gaswinning, elektrotechniek & textielbewerking. Verder is het toepasbaar voor analytische apparatuur, zoals als leiding in HPLC apparatuur.

Polyamide (PA)

 • Medische industrie. Toepassingen: medische apparaten.
 • Voedingsmiddelen. Toepassingen: eieren sortering, onderdelen voor vis -en Industrie vleesverwerking.
 • Machinebouw. Toepassingen: mechanische onderdelen, kabelschijven, tandwielen, slijpstrippen, afschrapers, transportrollen.
 • Luchtvaartbranche. Toepassingen: fijnmechanische onderdelen.

HDPE

 • Medische industrie. Toepassingen: medische apparaten.
 • Voedingsmiddelen. Toepassingen: werkblad, snijplank, kratten, onderdelen industrie stallenbouw en kalverboxen.
 • Automobielindustrie. Toepassingen: standsplaten, filters, buizen, vaten. Ook opslagtanks, onderdelen voor machines, auto’s zijn toepassingen van HDPE.
 • Luchtvaartbranche. Toepassingen: fijnmechanische onderdelen, computeronderdelen

POM

 • Medische industrie. Toepassingen: Insuline injectiespuit, inhalator.
 • Voedingsmiddelen. Toepassingen: eierenverwerking en sortering, onderdelen voor industrie vis – en vleesverwerking.
 • Machine industrie. Toepassingen: machineonderdelen, veren, kettingen, tandwielen.
 • Transport. Toepassingen: brandstofpomp, veren, handvaten, kettingen, lagers, tankdoppen, brandstofpomp, leidingen, ruitenwissers-onderdelen, verwarming en airco, autogordelonderdelen.

Polypropyleen (PP)

 • Medische industrie. Toepassingen: sterilisatiecontainers, implantaat caddies, chirurgische bakken.
 • Voedingsindustrie. Toepassingen: drinkbekers, pasteuriseren, bekleding van afvoergoten, broodmachines. Ook wanden van koelhuizen, interieur koelkasten en vaatwassers zijn toepassingen van PP.
 • Automobielindustrie. Toepassingen: carrosseriebouw, sandwichplaten voor vloeren en wanden, autobumpers, auto interieur.
 • Machinebouw. Toepassingen: machine onderdelen, behuizingen, beschermkappen.

PP is ook toepasbaar in de chemische industrie

PETP

 • Medische industrie. Toepassingen: medische apparaten.
 • Voedingsindustrie. Toepassingen: apparaat onderdelen.
 • Machinebouw. Toepassingen: isolatieplaten, geleidingsstrippen en tandwielen en overige machine onderdelen.

SAN

 • Voedingsindustrie. Toepassingen: consumptieartikelen, voedsel opslagcontainers.
 • Industrie. Toepassingen: lichtkap, cosmetische verpakking, ventilator, airco en waterreservoirs.

HMPE

 • Voedingsindustrie. Toepassingen: trechters, broodmachines, onderdelen voor vis en – vleesverwerking, snijplanken.
 • Machinebouw. Toepassingen: machine onderdelen.
 • Luchtvaart. Toepassingen: in de luchtvaart als fijnmechanische onderdelen.
 • Industrie. Toepassingen: kettinggeleidingen, stort- en bulkgoederen, transportbanden, bekleding van silo’s.

PTFE

 • Voedingsindustrie. Toepassingen: apparaat onderdelen.
 • Machinebouw. Toepassingen: machineonderdelen.
 • Industrie. Toepassingen: afdichtringen, kabels, pakkingen, glijlagers.

PMMA / Plexiglas

 • Voedingsindustrie. Toepassingen: maatbekers, wanden koelhuizen.
 • Jacht- en scheepsbouw. Toepassingen: voorzetramen, windschermen, veranda’s.
 • Signing industrie. Toepassingen: reclamebord of lichtreclame, naamplaten, wegbewijzering, gevelletters en logo´s, straatverlichting.
 • Industrie. Toepassingen: machine-afschermingen, scheidingswanden, vitrines, meubilair, serre – en verandadaken. Ook balkonbeglazing – en afscheidingen, balustrades zijn toepassingen van PMMA.

Polyimide (PI)

 • Machinebouw. Toepassingen: vacuümtoepassingen, elektrische apparaten, ventielzittingen en glijlagers.
 • Luchtvaart. Toepassingen: fijnmechanische onderdelen.

Polyurethaan (PUR)

 • Jacht- en scheepsbouw. Toepassingen: beschermingslagen.
 • Automobielindustrie. Toepassingen: auto onderdelen, isolatiemateriaal.
 • Industrie. Toepassingen: isolatiemateriaal, putdeksels, wieltjes, beschermingslagen, oplegblokken voor windmolens.

Polystyreen (PS)

 • Bouw & Voedingsindustrie. Toepassingen: piepschuim.

ABS

 • Automobielindustrie. Toepassingen: auto-onderdelen, wieldoppen, interieur auto, buizen, stopcontacten.
 • Industrie. Toepassingen: beschermkappen, machine onderdelen, veiligheidshelmen. Ook behuizing van elektronica zoals stofzuigers, staafmixers, muziekinstrumenten, printers en legoblokjes zijn toepassingen van ABS.

Online offerte voor lasersnijden aanvragen

Wij lasersnijden en lasergraveren bovenstaande kunststoffen voor onze klanten. Meer informatie over deze kunststoffen kan je lezen onder het kopje: kunststoffen. Bij vragen mag je altijd contact met ons opnemen.

Wil je graag kunststof laten bewerken en ben je benieuwd naar de prijzen die wij hanteren? Via CutWise kan je gemakkelijk online een offerte aanvragen. De offerte ontvang je al binnen 10 seconden! Deze kun je vervolgens met één klik omzetten in een order. Bovendien beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid met CutWise. Bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!

kunststof lasersnijden

Kunststoffen omzetten tot halffabricaten

hdpe lasersnijden

HDPE Lasersnijden bij BMTEC

Dagelijks lasersnijden wij ontzettend veel HDPE voor onze klanten. Wij kunnen zeer nauwkeurig en tot een dikte van 15 millimeter HDPE lasersnijden. Met de beste machines en zeer ervaren experts, kan BMTEC dit als geen ander. Oftewel: u de allerbeste kwaliteit van ons verwachten. Op deze pagina vindt u meer informatie over onder HDPE. Waaronder de eigenschappen, bewerkingsmogelijkheden en toepassingen van HDPE.

Eigenschappen HDPE

HDPE staat voor Hoge Dichtheid Polyetheen. Het heeft een dichtheid van 0.94-0.97 g/cm3. HDPE heeft een hoge kristalliniteit en een lage vertakkingsgraad. Daardoor heeft HDPE de hoogste dichtheid van alle soorten Polyetheen. Dit zorgt voor een grote stijfheid en meer hardheid. Ook zorgt dit voor een betere sterkte en grote slijtvastheid. Daarnaast heeft HDPE ontzettend veel andere goede eigenschappen. Deze eigenschappen vind je hieronder:

HDPE (materiaal)eigenschappen:

 • Robuust (sterk en taai).
 • Vochtafstotend
 • Smaak- en reukvrij
 • Lichtgewicht
 • Glad materiaal/lage oppervlaktespanning. Vuil kan zich dus moeilijk hechten.
 • Brokkelt en splintert niet
 • Kan lage en hoge temperaturen aan (-30°C tot +80°C)
 • Hoge chemische bestendigheid. HDPE kan goed tegen zuren, basen, olie, diesel, oplos- en schoonmaakmiddelen
 • Bestendig tegen de meeste organische vloeistoffen
 • Doorzichtig, maar kan ik elke kleur ingekleurd worden
 • Uitstekende elektrische isolatie. Het geleidt dus geen stroom

Toepassingen en bewerkingsmogelijkheden HDPE

HDPE is een populair verpakkingsmateriaal. Vooral in de voedingsmiddelenindustrie. Het is namelijk smaak- en reukvrij. Daarnaast heeft HDPE een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het is goedkoop en één van de meest toegepaste kunststoffen in de industrie. HDPE wordt voor verschillende producten toegepast. Denk bijvoorbeeld aan flessen, afvalcontainers, buizen en opslag voor chemicaliën. Ook vind je HDPE terug als filtermateriaal, leidingen, glij- en stansplaten, snijplanken, speelgoed en onderdelen van auto´s en computers.

Om HDPE te kunnen toepassen, zijn er verschillende bewerkingsmogelijkheden.

Bewerkingsmogelijkheden van HDPE zijn:

 • Lasersnijden
 • Lassen
 • Frezen
 • Waterstraal snijden
 • Warm buigen
 • Spuitgieten
 • Blaasvormen
 • Rotatiegieten

Zwart polyetheen voor buitengebruik

Polyetheen oxideert snel en wordt aangetast door straling van de zon. Door Carbon Black toe te voegen aan HDPE, beschermt het tegen oxidatie. Dit wordt ook wel zwart polyetheen genoemd. Zwart polyetheen wordt aangeraden voor buiten omdat het weersbestendig is. Ook is zwart HPDE vocht- en UV-bestendig en het heeft een lange levensduur.

Recyclebaar

HDPE is gemaakt van aardolie en gaat zo´n 50 tot 150 jaar mee. Echter kunnen constante hoge temperaturen de levensduur verkorten. Het smeltpunt van deze kunststof ligt op circa 125°C. HDPE is veilig en bestaat uit volledig recyclebaar materiaal. Bij verbranding van HDPE komen geen schadelijke stoffen vrij. Bij inzameling van HDPE worden de kunststoffen gewassen en gemalen. Uiteindelijk blijft een granulaat over dat weer gebruikt kan worden voor de kunststofindustrie.

Halffabricaten: hoe zit het ook alweer?

PMMA lasersnijden

Partnerbedrijf BMTEC > Plexideal

BMTEC is specialist in het op maat maken van kunststof platen. Dit zijn niet de standaard afmetingen, echt specialistisch werk. Bewerken van kunststof is een lastige klus, waar goed materiaal bij komt kijken. BMTEC heeft hiervoor verschillende manieren van bewerken. Denk bijvoorbeeld aan lasersnijden, buigen, lijmen of frezen. Voor iedere opdracht wordt de beste methode van bewerken gehanteerd. Hiermee kunnen wij de moeilijkste opdrachten zo nauwkeurig mogelijk uitwerken.

Samenwerking tussen BMTEC en Plexideal

Plexideal is een vaste partner van BMTEC. Dit is een webshop waar kunststof platen besteld kunnen worden. Zij maken de platen op maat als dit een rechte maat is. Wordt de opdracht moeilijker? Dan verzorgen wij de bewerking van de kunststof platen. Andersom is er ook al jaren een fijne samenwerking. Door de deskundigheid én kwaliteit is het vertrouwen in Plexideal groot. Zij zijn daarom al sinds jaar en dag onze vaste leverancier van kunststof platen.

Kortom: door de intensieve, goedlopende samenwerking tussen BMTEC en Plexideal kunnen we onmogelijk veel realiseren voor onze klanten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Plexiglas buigen

BMTEC TUV ISO 9001 gecertificeerd

BMTEC BV ISO 9001:2015 gecertificeerd

Lasersnijden Food Grade materialen

Kunststoffen lasersnijden

Lasergesneden POM 3

Polyoxymetyleen (POM) lasersnijden

Technologies Added en BMTEC gaan samenwerken

De eerst stap naar prototyping werkplaats is gezet voor Technologies Added! Afgelopen week plaatste BMTEC een hele mooie lasersnijmachine op de locatie van Technologies Added. Daarmee wil BMTEC dichterbij startup bedrijven staan die behoefte hebben aan lasergesneden kunststof halffabricaten. Het idee is om startup bedrijven vanaf de eerste dag te kunnen voorzien van kunststof halffabricaten. Naast het leveren van kunststof halffabricaten delen wij ook kennis betreft materiaal keuze en massaproductie mogelijkheden. Faciliteiten die daarvoor nodig zijn worden bijeengebracht door bedrijven uit de regio. De eerste bijdrage komt dus van BMTEC en hier zijn we enorm trots op!

Op de foto’s tekenen Bakschik Martirosian van BMTEC en Rob Goossens van Technologies Added de samenwerkingsovereenkomst.

 

Uitbreiding machinepark met CNC freesmachine

In 2018 zijn we gelijk begonnen met het uitbreiden van ons machinepark. De machines die we de afgelopen maanden hebben aangeschaft, maken het mogelijk om grotere producties te realiseren maar ook om lasersnijden te combineren met frezen. Hierdoor zijn we nog beter in staat om aan de vraag en de wensen van onze klanten te voldoen.

CNC freesmachine in de machinepark van BMTEC
Om veel tijd en geld te besparen, staat er nu ook een CNC freesmachine in onze productiehal. De bewerkingen die deze machine uitvoert zijn uitstekend te combineren met onze nieuwe SP3000 lasermachine. Met de lasermachine worden in de kunststofplaten de contouren gemaakt, waarna de kamers met een freesmachine worden uitgefreesd en het schroefdraad getapt. (dit is een voorbeeld, hoe kunnen we dat duidelijk maken?).

Tijd- en kostenbesparend
Het combineren van lasersnijden en frezen biedt veel voordelen. Naast dat de productie snel verloopt, is deze combinatie ook nog eens kostenbesparend. Voor ons, maar ook zeker voor onze klanten, is de nieuwe CNC freesmachine zeker een meerwaarde!

BMTEC is verhuisd!

Wie ons twee jaar geleden had gezegd dat we binnen een jaar uit ons jasje zouden groeien, hadden we voor gek verklaard. Toch is het gebeurd! We waren al trots op de overstap van Stadskanaal naar Emmen in 2016, waar we een pand van 200 m2 betrokken, maar na een dik jaar moesten wij weer op zoek naar een groter onderkomen. Sinds januari van dit jaar is BMTEC verhuisd en hebben ons gevestigd aan de Henry Hudsonstraat in Emmen. Niet meer als eenmanszaak, maar als BMTEC B.V.!

Unieke lasermachine
Het nieuwe pand heeft een oppervlakte van 1.200 m2. Hier hebben we volop mogelijkheden om ons machinepark uit te breiden. Daar zijn we ook direct mee begonnen. Inmiddels hebben we als enige in Nederland de lasermachine SP3000 met een bewerkingsoppervlak van 3.200 mm. bij 2.200 mm. aangeschaft. Daar zijn we best een beetje trots op. Tevens beschikken we sinds kort over een CNC freesmachine. Nu zijn wij in de staat om het frezen te combineren met lasersnijden. Een combinatie waarmee we veel tijd en geld besparen.

BMTEC wint finale Drentse Startup 2017

De twee grote finalisten van de Drentse Startup 2017 zetten hun business vol overtuiging neer: BMTEC met kunststof halffabricaten voor de maakindustrie, WasteWise met een slimme afvalbak.

De vijf vrienden die bij een hackaton in 2016 het idee bedachten voor een slimme afvalbak, staan nu aan de vooravond van samenwerking met een gevestigde partner. Zo kan startup WasteWise op grote schaal gaan bijdragen aan intelligenter afvalbeheer en grondstoffenmanagement. Winnaar Bakschik Martirosian zet met zijn bedrijf BMTEC mooie stappen. Hij begon vier jaar geleden op zijn slaapkamer te pionieren met een lasersnijmachine. Nu heeft hij een paar medewerkers en groeien ze al uit hun vorig jaar betrokken bedrijfsruimte van 200 vierkante meter.

Miljoenen filters

Waar de meeste producenten van halffabricaten kiezen voor frezen, werkt BMTEC doelbewust met high tech lasersnijmachines. ‘Daar onderscheiden wij ons mee’, stelt Bakschik. ‘En omdat we alleen met kunststoffen werken, zijn we heel herkenbaar in de markt.’ Die focus werpt vruchten af, want BMTEC heeft een bomvolle orderportefeuille. Ze maken onder meer de LED-ringen voor de recent geïntroduceerde Homey, een superslimme bol (van Athom) die alles in huis met elkaar kan verbinden. Bovendien levert de startup – via H&P Moulding in Emmen – jaarlijks 1,5 tot 2 miljoen kunststof filters aan Honeywell.

Oplossingen bieden

‘Die opdracht voor Honeywell is ontstaan door het innovatief oplossen van een probleem’, vertelt Bakschik, die bijna is afgestudeerd als werktuigbouwkundige. Hij houdt van technische uitdagingen en werkt graag van idee en ontwerp tot en met de uitvoering. De technische maakindustrie ervaart hij als een vrij traditionele, gesloten markt. ‘Je komt moeilijk binnen, zeker als starter. Maar denk je oplossingsgericht mee en lever je eenmaal goed werk, dan blijken er volop kansen. We hebben mooie opdrachtgevers en via via komen er steeds meer bij. Nu is het zaak verder te groeien en onze werkprocessen te automatiseren.’

Lees hier het volledige artikel.

Stofvrije schermen laadpaal Mitsubishi Outlander door lasersnijden

VDL Wientjes in Emmen fabriceert voor de Mitsubishi Outlander de kunststof schermen van de laadpalen. Tijdens het wegfrezen van het aanspuitstuk van een scherm is gebleken dat er veel stof op de glasplaat terechtkomt. BMTEC is daarom benaderd om voor dit probleem een oplossing te bedenken. Wij zijn erin geslaagd een oplossing te vinden en zijn inmiddels met het project gestart.

BMTEC lasersnijdt Polycarbonaat voor de Mitsubishi Outlander

Het aanspuitstuk van een scherm is geproduceerd van het type kunststof polycarbonaat (PC). Uit de testfase is gebleken dat bij het lasersnijden van polycarbonaat geen stof op het scherm achterblijft. VDL heeft de testproducten goedgekeurd en ons de opdracht gegeven.

In Nederland is BMTEC een van de weinige bedrijven die polycarbonaat zeer gecontroleerd kan lasersnijden. Hierdoor onderscheiden wij ons van de concurrenten. Dit heeft er ook voor gezorgd dat BMTEC mag lasersnijden voor een Mitsubishi Outlander en daar zijn we dan ook wel een beetje trots op.

BMTEC levert ruim 1,5 miljoen filters aan Honeywell

In opdracht van H&P Moulding in Emmen heeft BMTEC een probleem voor Honeywell weten op te lossen waar zij al 15 jaar mee kampen. Hiervoor hebben we 15.000 filters voor de gasblokken van cv-ketels moeten los laseren. Een proces dat om uiterste nauwkeurigheid vraag. Het resultaat mag er zijn!

De afgelopen 15 jaar heeft Honeywell filters van gasblokken los laten knippen. Over de kwaliteit van het knipwerk waren zij niet tevreden. Daarnaast veroorzaakte dit proces ook nog eens stof op de filters, terwijl een cv-ketel juist stofvrij moet worden geproduceerd.

Voor het losknippen van de filters is H&P Moulding dan ook voor Honeywell op zoek gegaan naar een alternatief. Ze hebben ons gevraagd om als testcase 15.000 filters met een laser los te snijden. Deze proefstukken zijn vervolgens door Honeywell opgestuurd naar hun vestiging in Tjechië, Hongarije en Amerika om te worden getest. Uit de resultaten van de testen is gebleken dat de filters stofvrij zijn los gelaserd, waardoor de kwaliteit kan blijven worden gewaarborgd.

BMTEC mag nu in opdracht van H&P Moulding jaarlijks 1,5 tot 2 miljoen filters leveren aan de Honeywell-vestigingen in Tsjechië, Hongarije en Amerika!

Van vluchteling tot succesvol ondernemer

Van vluchteling tot succesvol ondernemer: Bakschik Martirosian

De Armeense Bakschik Martirosian kwam als elfjarige met zijn moeder en zijn broer naar Nederland

Van slaapkamer naar een bedrijfspand van 200 m2

De tijden zijn echter veranderd. De Armeense Bakschik Martirosian kwam in 2001 op elfjarige leeftijd met zijn moeder en oudere broer in Nederland aan. Het burgerschap was allesbehalve gratis. Twaalf jaar moest het gezin wachten op een verblijfsvergunning. Uitzetting hing hen voortdurend boven het hoofd. Toch rondde Martirosian zijn mts-opleiding af. Daarnaast werd Bakschik ondernemer en zette zijn bedrijf: BMTEC op. Op zijn slaapkamer van 10 vierkante meter in Stadskanaal begon hij met lasersnijden. ‘Ik kocht een machine met geld van familie en vrienden. Met moeite haalde ik kleine opdrachten binnen. Wie gelooft een jonge student die nog thuis woont?’ Niet veel later verhuisde hij naar een grotere ruimte bij het autobedrijf van zijn vader. En in maart van dit jaar trok BMTEC, inmiddels gespecialiseerd in lasersnijden en markeren van kunststoffen en het ontwikkelen van prototypes, naar een eigen productiehal van 200 vierkante meter op een industrieterrein in Emmen. ‘Het gaat boven verwachting. De omzet blijft groeien, het aantal klanten ook. Ik zie zoveel kansen.’ Dit jaar hoopt hij af te studeren.

 

Lees hier het volledige artikel

Knokken voor onafhankelijkheid

De ene ondernemer is de andere niet. Cultuur speelt daar soms een rol. Hier leest u het verhaal van de Armeniër Bakschik Martirosian. Over knokken. „Je verliest als je opgeeft, dan is het afgelopen.” Over dromen. „Mijn bedrijf groeit en groeit. Ja, ik droom: BMTEC wordt heel groot.” Over vertrouwen. „Als ik wat beloof maak ik het waar. Want met vertrouwen begint alles.”

De 26-jarige Bakschik Martirosian beschikt over een innemende dosis onverzettelijkheid. Hij heeft als geen ander moeten knokken, dromen en vertrouwen. Martirosian kwam op zijn twaalfde naar Nederland en vecht zich sindsdien naar een positie van onafhankelijkheid. Hij is ondernemer, heeft in Emmen een eenmansbedrijf dat kunststof platen snijdt en bewerkt: BMTEC. En BMTEC wordt groot. „Ja, ik droom: BMTEC wordt heel groot.”

Lasersnijmachine

Zijn ouders waren Armeniërs in Azerbeidzjan, tot ze daar niet meer veilig waren. Via Rusland kwamen ze in etappes met de hele familie naar Stadskanaal. Tot drie jaar geleden was Martirosian een uitgeprocedeerde asielzoeker zonder recht op onderwijs. Maar hij was ook leergierig en streetwise en liep toch mee in het onderwijs. Hij belandde in 2013 zelfs op de Stenden Hogeschool in Emmen waar hij werktuigbouw ging doen. Daar maakte hij voor het eerst kennis met een lasersnijmachine. „Dat ding was om mee te knutselen, maar ik zag meteen dat er geld mee te verdienen was.”

Hij kocht er één, plaatste die op zijn slaapkamer en maakte een gat in het plafond voor de afzuiging. Het apparaat kocht hij bij Trotec in Haaksbergen. Het geld leende hij van familie en kennissen, maar de verworven 10.000 euro was niet toereikend. Trotec vond de bruisende Armeniër wel iets hebben en kwam met hem overeen dat hij maandelijks 600 euro van zijn verdiensten zou gebruiken om het gat van 6000 euro af te lossen.

„Ik begon zonder businessplan, met alleen een idee. Het liep niet. Ik kwam overal naar werk informeren, maar ik was nog maar net begonnen waardoor niemand vertrouwen in me had. Toen heb ik eerst een paar stappen teruggezet en ben onder andere aan het werk gegaan bij SCA in Hoogezand. Ik moest die 600 per maand betalen en daar verdiende ik het geld voor de aflossing. Daarna begon het langzaam te lopen.”

De Noorderlingen

Zijn vader heeft een autobedrijf en door wat te schuiven met de autobanden vond Martirosian een plekje voor hemzelf in de garage. “Ik leerde daar waar ik goed in ben en leerde ook dat ik geen goede verkoper ben. Ik zorgde er wel voor dat ik een persoonlijke band opbouwde waardoor men mij werk gunde. Niet elke klant vond het leuk om door de garage heen te moeten om bij mij te komen. Maar Gallagher Europe vond het fantastisch en gaf mij een maandelijkse klus. Ik kon toen wel huilen van blijdschap.”

Je ziet anderen steeds vooruit gaan. Zij een auto, ik niet

Het ging beter en beter met BMTEC. School kwam steeds vaker op het tweede plek, maar Stenden begon na aanvankelijk aarzeling met hem mee te denken. Er wordt op dit moment gekeken naar een mogelijkheid om Martirosian in zijn eigen bedrijf te laten afstuderen. “Daar ben ik heel blij mee.”

Opleiding is belangrijk, zo weet Martirosian. “Hoe verder ik met m’n bedrijf kom, des te dommer voel ik mij. Ik ben er nog lang niet en moet nog veel leren.” Via De Noorderlingen – een programma voor ambitieuze en ondernemende studenten uit Noord-Nederland bij de Hanzehogeschool in Groningen – volgde hij inmiddels een minor waarbij hij zes maanden lang intensief aan het eigen bedrijf werkte én aan persoonlijke groei. Aan het eind van het traject moesten een paar bedrijven pitchen en Martirosian won die wedstrijd. Hij kreeg daarmee ook twee businesseats bij FC Groningen. “Ik ga er trouw heen. Ik vind ook dat ik er wat uit moet halen. Lukt me dat niet, dan heb ik een slechte dag. Serieus.”

 

Lees hier het volledige artikel.

Eigenaar Bakschik van BMTEC heeft weinig tijd meer voor school

Hij zit nog op school, maar heeft moeite tijd te vinden om te studeren. Zijn bedrijf in lasersnijwerk BMTec gaat ‘te goed’. “Over 10 jaar? Heb ik een productielijn van 100 meter. Van grondstof tot inpakken.’’ Bakschik Martirosian (25) uit Emmen heeft ambitie.

afgelopen jaar verhuisde Martirosian naar zijn nieuwe pand op het industrieterrein in Emmen. In één stap van 20 naar 200 vierkante meter.

Het hart van zijn bedrijf is een lasersnijmachine. Daar begon het allemaal mee ook. De jonge ondernemer snijdt kunststof vooral. In steeds grotere hoeveelheden, voor steeds meer klanten.

“Mijn opdrachtgevers hebben producten nodig, best veel soms. Maar niet genoeg om er een hele fabriekslijn voor te laten draaien. Ik maak series. Geen massaproductie. Dat zou ik ook nooit willen, want dan gaat het echt om de kleine marges. Wat ik doe is leuker en lucratiever.’’

Wat maakt hij dan? Nou, een extra gat in een schakeldoosje voor schrikdraadproducent Gallacher bijvoorbeeld. Zeven voor een insectensorteermachine ook. Een hele serie artikelen voor een kinderproductenconcern.  En meer.

“Van begin tot eind meedenken met een product. Dat is wat ik het liefst doe. En dat gaat over meer dan snijwerk, of graveerwerk, want dat kan deze machine ook. Voor een klant ben ik bijvoorbeeld bezig met een polijstmachine. Voor de Rotary ontwierp en maakte ik een apparaat waarmee ingezameld geld voor het goede doel kan worden geteld.’’

“En als ik een beetje vrije tijd heb, dan ontwerp ik graag zelf leuke dingen. En die verkoop ik dan in mijn webshop. Wat mode is. Achterkantjes voor telefoons, dat soort dingen. Maar ik heb er weinig tijd voor de laatste tijd.’’

Lees het volledige artikel hier.

De Noorderlingen

Bakschik Martirosian van BMTEC wint de finale van editie 6 van De Noorderlingen! Ook de andere finalisten deden het super goed!

Gefeliciteerd Bakschik!

 

bron: De noorderlingen