Koudebrugonderbreking van kunststof op maat

Voor maatwerk koudebrugonderbrekingen van kunststof kun je bij BMTEC terecht. Upload eenvoudig je DXF tekening in ons offerte- en ordersysteem CutWise en ontvang al binnen 10 seconden een offerte op maat!

Wat is een koudebrugonderbreking?

Een koudebrugonderbreking is een onderbreking van kunststof die wordt geplaatst tussen twee stalen- of een staal-op-beton constructie. Zo’n onderbreking voorkomt dat er een “koudebrug” ontstaat.

Een koudebrug wordt ook wel een thermische brug of bouwknoop genoemd. Een koudebrug ontstaat bijvoorbeeld wanneer twee stalen constructies zonder een koudebrugonderbreking aan elkaar vast worden gemaakt. Ook als er een overgang is tussen een slecht geïsoleerd constructiedeel naar een goed geïsoleerd deel ontstaat er een koudebrug. Vaak voel je ook dat het op zulke plekken tocht of kouder is.

Als je hiertussen geen koudebrugonderbreking plaatst, zorgt dit voor veel warmteverlies binnenin woningen of gebouwen. Ook kan het zorgen voor beslaande ramen, vochtophoping en schimmel. Met een koudebrugonderbreking kun je deze problemen voorkomen.

koudebrugonderbreking-kunststof-op-maat-maatwerk

Waarvoor wordt een koudebrugonderbreking gebruikt?

Koudebrugonderbrekingen worden onder andere gebruikt bij staal- en betonconstructies, vloeren, aanbouwconstructies, voorzetwanden, funderingen, raamkozijnen en buitendeuren.

Voordelen van kunststof koudebrugonderbrekingen

Bij BMTEC kun je terecht voor kunststof koudebrugonderbrekingen op maat. In dat geval bestaat zo’n constructie uit staal-kunststof-staal. De meeste kunststof onderdelen zijn warmte-isolerend. Hierdoor blijft de kou buiten en warmte binnen.

Wordt een stalen constructie bijvoorbeeld voor raamprofielen of buitendeuren gebruikt? Dan kun je kunststof koudebrugonderbrekingen gebruiken in combinatie met isolatieglas voor een nog betere isolatie.

Kunststof koudebrugonderbrekingen op maat kopen

Via ons offerte- en ordersysteem CutWise upload je eenvoudig je DXF tekening van jouw koudebrugonderbreking. Daarna kun je kiezen uit diverse kunststoffen en diktes. Tevens kun je tapgaten in CutWise doorvoeren.

Vervolgens heb je keuze uit levertijden vanaf 3 t/m 30 werkdagen. Nadat je de gewenste levertijd hebt ingevuld, ontvang je binnen 10 seconden een vrijblijvende offerte op maat. Is de offerte akkoord? Dan zet je deze met één klik om in een order, waarna je de orderstatus live kunt volgen.

Bovendien beloven wij met CutWise 100% leverbetrouwbaarheid. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!

Heb je geen DXF bestand? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel met onze klantenservice: 0591 78 54 54. Wij helpen je graag verder.