1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Lasergraveren

Lasergraveren is het bewerken van materiaal met een laserstraal. Een laserstraal is een lichtbundel die door spiegels gefocust wordt. De laserstraal vliegt razendsnel over het materiaal. Hierdoor kan het in hoge snelheid een tekening, logo, barcode of andere tekening op materiaal maken. Het zorgt voor een zeer gedetailleerde en onuitwisbare verkleuring van het oppervlakte. De laserstraal is gekoppeld aan een digitaal scansysteem. Dit systeem kan gemakkelijk een (complexe) afbeelding op materiaal lasergraveren.

Kunststof graveren

Bij BMTEC kunt u kunststof laten graveren. Dit is mogelijk bij vele soorten kunststoffen, zoals PMMA, HDPE en POM. Graveren van kunststoffen is vaak het meest geschikt bij kunststoffen met meerdere lagen. We graveren de bovenste laag, waarbij de onderste laag zichtbaar wordt. Bent u benieuwd welke kunststoffen geschikt zijn voor lasergraveren? Er zijn heel veel mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag over alle mogelijkheden van kunststof graveren.

De voordelen

  • Barcodes, complexe logo’s en tekeningen zijn eenvoudig te produceren
  • De koppeling van de laser met een digitaal scansysteem maakt het mogelijk om complexe afbeeldingen op hoge snelheid te reproduceren
  • Mogelijkheden tot unieke nummering, barcodes, enzovoort
  • Nauwelijks warmte beïnvloeding op het product. Dit maakt het gemakkelijker om de producttolerantie te behouden

Kunststof bedrukken

Door lasergraveren hoeft u kunststof niet te bedrukken. Het voordeel daarvan is dat de afbeelding, het logo of de codes niet zomaar verdwijnen. Bedrukt materiaal kan soms vervagen, bijvoorbeeld doordat het vaak gebruikt wordt. Dat kan bij lasergraveren niet gebeuren. U kunt uw kunststof graveren met complexe logo’s, barcodes, unieke nummering en meer. BMTEC werkt al uw ideeën graag uit. Door het grote machinepark en diverse experts kan BMTEC u binnen een korte tijd 1 tot 500.000+ kunststoffen leveren die gegraveerd zijn. Een voordeel van lasergraveren ten opzichte van kunststof bedrukken is dat het razendsnel gaat, waardoor u uw producten snel bezorgd krijgt.

Kosten graveren

De kosten van graveren hangen af van uw wensen, bijvoorbeeld de gewenste aantallen. Neem daarom gerust contact met ons op. De experts van BMTEC denken graag met u mee over de vele opties. Bij BMTEC kunt u uw kunststoffen ook laten lasersnijden. Daarmee bieden wij u een totaalpakket aan. U mag natuurlijk altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. U wordt dan binnen 24 uur op de hoogte gesteld van de kosten van kunststof graveren en/of lasersnijden.

Offerte aanvragen

Wilt u één van bovenstaande kunstoffen laten lasersnijden? Vraag dan volledig vrijblijvend uw offerte aan!