Kunststof Graveren - Snel & Eenvoudig Lasergraveren bij BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Lasergraveren

Lasergraveren is het bewerken van materiaal met een laserstraal. Een laserstraal is een lichtbundel die door spiegels gefocust wordt. De laserstraal vliegt razendsnel over het materiaal. Hierdoor kan het in hoge snelheid een tekening, logo, barcode of andere tekening op materiaal maken. Het zorgt voor een zeer gedetailleerde en onuitwisbare verkleuring van het oppervlakte. De laserstraal is gekoppeld aan een digitaal scansysteem. Dit systeem kan gemakkelijk een (complexe) afbeelding op materiaal lasergraveren.

Kunststof graveren

Bij BMTEC kunt u kunststof laten graveren. Dit is mogelijk bij vele soorten kunststoffen, zoals PMMA, HDPE en POM. Graveren van kunststoffen is vaak het meest geschikt bij kunststoffen met meerdere lagen. We graveren de bovenste laag, waarbij de onderste laag zichtbaar wordt. Bent u benieuwd welke kunststoffen geschikt zijn voor lasergraveren? Er zijn heel veel mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag over alle mogelijkheden van kunststof graveren.

De voordelen

  • Barcodes, complexe logo’s en tekeningen zijn eenvoudig te produceren
  • De koppeling van de laser met een digitaal scansysteem maakt het mogelijk om complexe afbeeldingen op hoge snelheid te reproduceren
  • Mogelijkheden tot unieke nummering, barcodes, enzovoort
  • Nauwelijks warmte beïnvloeding op het product. Dit maakt het gemakkelijker om de producttolerantie te behouden

Kunststof bedrukken

Door lasergraveren hoeft u kunststof niet te bedrukken. Het voordeel daarvan is dat de afbeelding, het logo of de codes niet zomaar verdwijnen. Bedrukt materiaal kan soms vervagen, bijvoorbeeld doordat het vaak gebruikt wordt. Dat kan bij lasergraveren niet gebeuren. U kunt uw kunststof graveren met complexe logo’s, barcodes, unieke nummering en meer. BMTEC werkt al uw ideeën graag uit. Door het grote machinepark en diverse experts kan BMTEC u binnen een korte tijd 1 tot 500.000+ kunststoffen leveren die gegraveerd zijn. Een voordeel van lasergraveren ten opzichte van kunststof bedrukken is dat het razendsnel gaat, waardoor u uw producten snel bezorgd krijgt.

Kosten graveren

De kosten van graveren hangen af van uw wensen, bijvoorbeeld de gewenste aantallen. Neem daarom gerust contact met ons op. De experts van BMTEC denken graag met u mee over de vele opties. Bij BMTEC kunt u uw kunststoffen ook laten lasersnijden. Daarmee bieden wij u een totaalpakket aan. U mag natuurlijk altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. U wordt dan binnen 24 uur op de hoogte gesteld van de kosten van kunststof graveren en/of lasersnijden.

Hoe werkt lasergraveren

Lasergraveren is het verkleuren van materiaal met een laserstraal. Kunststof bestaat uit verschillende lagen. De laser verwijdert het bovenste laagje van de kunststof. Deze laag smelt door de hitte van de laserstraal. Doordat deze laag smelt en verdampt, wordt de tweede laag zichtbaar. Deze laag heeft vaak een andere kleur.

Een laserstraal is een gebundelde lichtstraal die de meest nauwkeurige tekeningen kan maken. De tekening, het logo of de code die u op uw kunststof wil, zetten wij in onze computer. Vervolgens leggen we de kunststof op onze lasergraveernachine. De computer stuurt de laserstraal aan en maakt de tekening op de kunststofplaat.

Wilt u zelf zien hoe lasergraveren werkt? Bekijk dan onze video hiernaast over het lasergraveren van kunststoffen.

Barcodes graveren

Een laserstraal is enorm precies en maakt gedetailleerde markeringen mogelijk, zoals het graveren van barcodes op uw kunststof. Hierdoor kunt u uw kunststofhalffabricaat traceren door middel van lasergraveren. Een voorbeeld hiervan is een unieke streepjescode op verpakkingsmateriaal. Naast streepjescodes kunnen wij ook QR-codes op kunststof graveren met een laserstraal. Dat kan bijvoorbeeld op een kunststof drinkfles als relatiegeschenk. De QR-code kunt u laten linken naar uw eigen website. Door het scannen van deze lasergegraveerde barcode komt uw relatie direct op uw website terecht.

Bent u benieuwd naar de kosten van barcodes graveren op kunststof? Of een combinatie van lasergraveren en lasersnijden van kunststoffen? Vraag gemakkelijk en snel een offerte bij ons op via CutWise. U ontvangt binnen 10 seconden een offerte voor het graveren van barcodes.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.