Kunststof Graveren & Markeren - Snel & Eenvoudig bij BMTEC

1200m2 machinepark

Actief in Europa

Meer dan 6000 tevreden klanten

Lasergraveren / markeren

Tijdens het lasergraveren en markeren verhit de laserstraal de bovenste laag van het materiaal, waardoor het smelt. Hieruit ontstaat een design met een zichtbaar en voelbaar textuur.

Lasermarkeren lijkt ontzettend veel op lasergraveren. Een markering is echter subtieler. Tijdens het markeren laser je namelijk alleen de omlijning van een tekst, terwijl je bij een gravure ook de binnenkant van de tekst graveert.

Combineren met lasersnijden

Bij ons kun je kunststof laten graveren, markeren en snijden. Deze bewerkingsmethodes zijn dus met elkaar te combineren. Bovendien kunnen wij met onze lasermachines kunststof zelfs in één keer laten snijden en graveren. Dit bespaart tijd, dus ook kosten.

Welk soort kunststof kun je graveren / markeren?

Bij BMTEC kun je diverse kunststoffen graveren en markeren. Denk bijvoorbeeld aan PMMA (Plexiglas), HDPE of POM. Iedere kunststof die wij aanbieden op onze kunststoffen pagina kan gegraveerd of gemarkeerd worden.

Heb je echter een specifieke kunststof in gedachten die niet op de kunststoffen pagina staat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

De voordelen

  • Een laser is zeer dun, snel en flexibel
  • Gravure of markering van hoge kwaliteit
  • Gravure en markering zijn permanent en vervaagd niet
  • Zeer geschikt voor kleine details, zoals barcodes, logo’s of tekeningen

Wat is een laser?

Met een lasermachine kun je materiaal snijden, graveren en markeren door middel van een laser. Een laserstraal is een lichtbundel die door spiegels wordt gefocust. Vervolgens gaat de straal door de lens, waarna het op het materiaal terecht komt. Doordat de laserstraal ontzettend dun is, kun je heel gedetailleerd snijden, graveren en markeren.

Tijdens het graveren of markeren gaat de laser met hoge snelheid over het materiaal heen. Het kan dus vliegensvlug tekeningen, logo’s, serienummers, bar-, en QR-codes of andere designs in het materiaal graveren of markeren. Het resultaat? Een zeer gedetailleerde en onuitwisbare gravure / markering in het materiaal.

Kunststof bedrukken

Het voordeel van lasergraveren en markeren ten opzichte van bedrukken is dat een gravure / markering niet vervaagd of verdwijnt. Hierdoor heb je jarenlang plezier van het gegraveerde product. Bovendien gaat het graveren en markeren veel sneller dan het bedrukken van kunststof. Tot slot kun je het combineren met lasersnijden. Dit is dus niet alleen tijdbesparend, maar ook kostenbesparend!

Kosten lasergraveren / markeren

Bij BMTEC kun je kunststoffen naast het graveren en markeren ook (tegelijkertijd) laten lasersnijden. Daarmee bieden wij onze klanten een totaalpakket aan. De kosten voor het graveren, markeren en/of snijden hangen van jouw wensen af. Denk bijvoorbeeld aan het soort materiaal, de gewenste bewerkingen en aantallen.

CutWise

Via ons offertesysteem CutWise kun je jouw DXF tekening uploaden en het soort materiaal, de gewenste bewerkingen en aantallen doorgeven. Vervolgens ontvang je binnen 10 seconden een vrijblijvende offerte op maat! Daarna kun je de offerte met één klik omzetten in een order. Maak hiervoor een gratis account aan via CutWise en bereken direct jouw prijs.

Bovendien beloven wij met CutWise 100% leverbetrouwbaarheid. Is de bevestigde datum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!

Snelle levering

Bij BMTEC hebben wij een groot machinepark bestaande uit acht lasermachines. Elke lasermachine kan kunststof zowel lasersnijden als graveren of markeren. Hierdoor kunnen onze experts binnen een korte tijd je bestelling produceren. Via CutWise kun je levertijden selecteren vanaf 3 werkdagen!

Offerte aanvragen

Wil je een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden een offerte.