1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

ABS lasersnijden

Onze lasersnijmachines kunnen uw ABS lasersnijden in iedere vorm die u wil. Wij snijden ABS met een laser tot een dikte van 8 millimeter. Alle patronen en hoeveelheden zijn mogelijk. Wij hebben veel ervaring met het lasersnijden van diverse kunststoffen. Ook ABS zien wij veel voorbijkomen. Wij lasersnijden ABS bijvoorbeeld maandelijks voor een van onze vaste klanten: Gallagher Europe B.V. Van deze lasergesneden ABS halffabricaten worden ABS-kappen gemaakt. Door onze bewerking is het mogelijk om displays in de kappen te verwerken. Heeft u ook zo’n mooi idee? En wilt u dat wij meedenken over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u op weg en vertellen u alles over de mogelijkheden rondom ABS lasersnijden.

Acrylonitril-Butadieen-Styreen

Acrylonitril-Butadieen-Styreen bestaat uit drie verschillende stoffen: acrylonitril, butadieen en styreen. Het is een ondoorzichtige thermoplast. Het materiaal is relatief goedkoop en en komt erg veel voor, het wordt bijvoorbeeld verwerkt in LEGO-blokjes. Het is hittebestendig en verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren. Door de eigenschappen van Acrylonitril-Butadieen-Styreen wordt het gebruikt in verschillende sectoren, van de industriële sector en de bouwsector tot de sector voor consumentenproducten.

Toepassingen ABS

Toepassingen van ABS zijn bijvoorbeeld ABS-kappen of behuizing van elektronica, zoals stofzuigers en staafmixers. ABS lasersnijden wij ook voor auto-onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan wieldoppen of kunststofmateriaal dat in het interieur van auto’s is verwerkt. Verdere toepassingen van ABS zijn bijvoorbeeld buizen, stopcontacten, muziekinstrumenten, printers en veiligheidshelmen.

Voordelen van ABS

ABS heeft een aantal voordelen waardoor wij het vaak voorbij zien komen. De productiekosten zijn niet hoog en ABS heeft een stevige structuur en is slagvast. Ook is het bestand tegen meerdere keren verwarmen en koelen. Het kan daardoor ook gerecycled worden. Daarnaast zijn er veel kleuropties en dankzij onze nauwkeurige manier van het lasersnijden van ABS wordt het materiaal prachtig afgewerkt. Andere voordelen van ABS zijn dat het een lage warmte- en elektriciteitsgeleiding heeft en schokabsorberend is.

Nadelen van ABS

De nadelen van ABS zijn dat het door het lage smeltpunt niet geschikt is voor toepassingen bij hoge temperaturen en dat het niet goed bestand is tegen blootstelling aan UV. Als ABS verbrandt, kan er veel rook vanaf komen. Dit kan leiden tot luchtverontreiniging. Als u het materiaal gebruikt in toepassingen waarbij het niet met deze nadelen te maken heeft, is ABS een goed presterende thermoplast dat relatief goedkoop is. We denken graag met u mee over de eigenschappen en mogelijkheden van het lasersnijden van kunststoffen. Natuurlijk kunnen wij ook uitgebreid de voordelen en nadelen van ABS met u doornemen.

Eigenschappen ABS

Samengevat zijn de eigenschappen van ABS:

  • Relatief goedkoop
  • Vormvast
  • Hittebestendig (tot maximaal 120 °C)
  • Slagvast en taai
  • Schokabsorberend
  • Chemische bestendigheid

Deze eigenschappen maken dat ABS geschikt is voor een breed scala aan producten.

Vragen? Prijsindicatie Nodig?

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een vraag over een bepaalde uitdaging? Neem contact met ons op en wij zullen vrijblijvend binnen 24 uur contact met u opnemen.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: html, dxf, txt, css, gif, png, jpeg, jpg, tiff, bmp, ai, eps, ps, rtf, pdf, doc, docx, xls, zip, rar, wav, mp3, ppt, aar, sce.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.