ABS Lasersnijden | Hoge precisie & Snel Resultaat

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

ABS lasersnijden

Onze lasersnijmachines kunnen uw ABS lasersnijden in iedere vorm die u wil. Wij snijden ABS met een laser tot een dikte van 8 millimeter. Alle patronen en hoeveelheden zijn mogelijk. Wij hebben veel ervaring met het lasersnijden van diverse kunststoffen. Ook ABS zien wij veel voorbijkomen. Wij lasersnijden ABS bijvoorbeeld maandelijks voor een van onze vaste klanten: Gallagher Europe B.V. Van deze lasergesneden ABS halffabricaten worden ABS-kappen gemaakt. Door onze bewerking is het mogelijk om displays in de kappen te verwerken. Heeft u ook zo’n mooi idee? En wilt u dat wij meedenken over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u op weg en vertellen u alles over de mogelijkheden rondom het lasersnijden van deze kunststofsoort.

Toepassingen ABS

Toepassingen van ABS zijn bijvoorbeeld ABS-kappen of behuizing van elektronica, zoals stofzuigers en staafmixers. ABS lasersnijden wij ook voor auto-onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan wieldoppen of kunststofmateriaal dat in het interieur van auto’s is verwerkt. Verdere toepassingen van ABS zijn bijvoorbeeld buizen, stopcontacten, muziekinstrumenten, printers en veiligheidshelmen.

Voordelen van ABS lasersnijden

Bent u benieuwd naar de voordelen van ABS lasersnijden? Daar kunnen wij u natuurlijk alles over vertellen. Misschien kiest u voor ABS omdat de productiekosten niet hoog zijn. Dan is het verstandig om uw ABS te laten lasersnijden. Lasersnijden gaat namelijk erg snel, waardoor ook wij de kosten kunnen drukken. Verder is ABS zeer geschikt voor lasersnijden, het kan meerdere keren verwarmd en gekoeld worden. Twee andere voordelen van ABS lasersnijden is dat snijden met een laserstraal zeer nauwkeurig gaat en wij zorgen dat de kunststof prachtig is afgewerkt.

Nadelen van ABS lasersnijden

Er zijn weinig nadelen van ABS lasersnijden. Een nadeel kan zijn dat het door het lage smeltpunt niet geschikt is voor toepassingen bij hoge temperaturen. Ook is het niet goed bestand tegen blootstelling aan UV. Als ABS verbrandt, kan er veel rook vanaf komen. Dit kan leiden tot luchtverontreiniging. BMTEC heeft het juiste apparatuur en de ervaring in huis om hier goed en verstandig mee om te gaan. Wij zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd, waaruit blijkt dat ons kwaliteitsmanagementsysteem op het juiste niveau is. Daarbij helpt het dat wij al heel veel ervaring hebben in het lasersnijden van kunststoffen. Wilt u meer weten over de voordelen en nadelen van ABS lasersnijden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Voorbeelden van lasergesneden ABS

BMTEC kan u verschillende voorbeelden van lasergesneden ABS laten zien. ABS snijden wij bijvoorbeeld maandelijks voor Gallagher Europe B.V. Zij gebruiken dit materiaal voor ABS-kappen. Door onze bewerking is het mogelijk om displays te verwerken in de kappen. Meer hierover leest u op de pagina: ABS kappen lasersnijden voor Gallagher Europe B.V. Onderstaand ziet u ook foto’s van door BMTEC lasergesneden ABS. Wilt u dit liever met uw eigen ogen zien? Maak dan een afspraak zodat u de voorbeelden van lasergesneden ABS kunt voelen en zien en daarnaast vrijblijvend bespreken met één van onze experts.

Acrylonitril-Butadieen-Styreen

Acrylonitril-Butadieen-Styreen bestaat uit drie verschillende stoffen: acrylonitril, butadieen en styreen. Het is een ondoorzichtige thermoplast. Het materiaal is relatief goedkoop en en komt erg veel voor, het wordt bijvoorbeeld verwerkt in LEGO-blokjes. Het is hittebestendig en verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren. Door de eigenschappen van Acrylonitril-Butadieen-Styreen wordt het gebruikt in verschillende sectoren, van de industriële sector en de bouwsector tot de sector voor consumentenproducten.

Eigenschappen ABS

Samengevat zijn de eigenschappen van ABS:
– Relatief goedkoop
– Vormvast
– Hittebestendig (tot maximaal 120 °C)
– Slagvast en taai
– Schokabsorberend
– Chemische bestendigheid
Deze eigenschappen maken dat ABS geschikt is voor een breed scala aan producten.

Hoeveel kost het lasersnijden van ABS?

Wil jij ABS laten lasersnijden? Bereken snel en makkelijk jouw prijs via ons offertesysteem CutWise. Al binnen 10 seconden ontvang je een offerte op maat! Probeer CutWise vrijblijvend uit.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.