ABS Lasersnijden | Hoge precisie & Snel Resultaat

ISO 9001:2015 GECERTIFICEERD

1200m² MACHINEPARK

ACTIEF IN EUROPA

 > 6000 TEVREDEN KLANTEN

ABS lasersnijden

Acrylonitril-Butadieen-Styreen is een soort kunststof dat voor het gemak vaak als ABS wordt afgekort. Onze lasersnijmachines kunnen ABS lasersnijden in iedere vorm die je wilt. Nagenoeg alle ontwerpen en hoeveelheden zijn mogelijk. ABS snijden wij met een laser tot een dikte van 4 millimeter.

Wat is styreen precies voor kunststof? Wat zijn de eigenschappen en wat kost ABS snijden? Hier vind je meer informatie over het product.

Wat is Acrylonitril-Butadieen-Styreen?

Styreen is de meest gebruikte benaming van fenyletheen. Dit is een organische verbinding die bij kamertemperatuur een kleurloze vloeistof is met een nare geur. Styreen wordt toegepast als een monomeer om polymeren te produceren, zoals ABS. Styreen is dus een van de bestanddelen van ABS. Acrylonitril-Butadieen-Styreen (ABS) is een copolymeer en bestaat uit drie verschillende stoffen: acrylonitril, butadieen en styreen. Wanneer de drie monomeren worden gecombineerd, ontwikkelt het acrylonitril een aantrekkingskracht met de andere twee componenten, wat resulteert in een sterk en zeer duurzaam eindproduct. Deze kunststof is ondoorzichtig, relatief goedkoop en wordt op grote schaal toegepast. Zo wordt het bijvoorbeeld bewerkt tot LEGO-blokjes.

Acrylonitril-Butadieen-Styreen wordt gebruikt in verschillende sectoren, van de industriële sector en bouwsector tot aan de detailhandel.

De voordelen van Acrylonitril Butadieen Styreen

Er zijn veel voordelen van ABS-kunststof, van de redelijke productiekosten tot de stevige en aantrekkelijke structuur. Het heeft een vermogen om meerdere keren te worden verwarmd en gekoeld, dit maakt het zeer geschikt voor recycling. ABS kan in veel kleuren en texturen worden gemaakt, bovendien kan het worden vervaardigd met een zeer hoogwaardige afwerking. Het is licht van gewicht en geschikt voor een breed scala aan toepassingen.
Ten slotte heeft ABS een lage warmte- en elektriciteit geleidbaarheid, wat vooral handig is voor producten die elektrische isolatie bescherming nodig hebben. Het biedt ook een uitstekende slagvastheid en kan schokken effectief en betrouwbaar absorberen.
Voordelen van acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) op een rij:

· Chemische en thermische stabiliteit door acrylonitril
· Taaiheid en sterkte van butadieen.
· Mooie, glanzende afwerking van styreen.
· Laag smeltpunt, waardoor het geschikt is voor spuitgieten, 3D-printen en lasersnijden.
· Uitstekende mechanische eigenschappen, waaronder hardheid, taaiheid en slagvastheid.
· Voor enorm veel toepassingen geschikt.

De nadelen

ABS heeft echter ook enkele nadelen. Zo maakt het lage smeltpunt het materiaal ongeschikt voor toepassingen bij hoge temperaturen en medische implantaten. Het is ook niet goed bestand tegen oplosmiddelen en kan slecht tegen UV-blootstelling en weersinvloeden, tenzij het goed wordt beschermd. De kunststof heeft een lage geleidbaarheid, daardoor is het niet geschikt voor elke toepassing. Bij verbranding geeft het ABS een hoge rookontwikkeling af, het zal dan ook voor luchtvervuiling zorgen in geval van brand. Acrylonitril Butadieen Styreen heeft bepaalde nadelen, maar dat geldt voor elk soort kunststof. Als ABS wordt gebruikt voor toepassingen waar het niet kwetsbaar is voor de hierboven genoemde beperkingen, dan is het een aantrekkelijke, goedkoop en goed presterende thermoplast. Het heeft veel voordelen en toepassingsmogelijkheden, waardoor het voor een breed scala aan bedrijfstakken geschikt is.

Hoeveel kost ABS lasersnijden?

Wil jij Acrylonitril Butadieen Styreen snijden bij BMTEC en wil je de kosten weten? Via ons handige offertesysteem CutWise bereken je makkelijk en snel jouw prijs. Binnen 10 seconden ontvang je al een offerte op maat! Het systeem werkt door een DXF- of 2D STEP bestand te uploaden.
BMTEC belooft je een 100% leverbetrouwbaarheid. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis! Probeer CutWise nu vrijblijvend uit en vraag jouw offerte aan.
Heb je vragen over het materiaal ABS, of het een geschikt materiaal is voor jouw product of wil je meer weten over andere kunststoffen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met onze klanten mee om tot de beste optie te komen.

Bereken je prijs

Wil je ABS op maat laten lasersnijden? Upload je DXF- of 2D STEP bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Offerte aanvragen

Wil je een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden je offerte.