HDPE Lasersnijden | Snel & Precies | Vakwerk Op Maat | BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

HDPE lasersnijden

HDPE lasersnijden wij dagelijks voor een groot aantal klanten. De afkorting HDPE staat voor High Density Polyetheen of Hoge Dichtheid Polyetheen. Het is de meest gebruikte kunststof in de industrie. Dat komt onder andere door de lage prijs. Daarnaast heeft het vele voordelen. Het neemt bijvoorbeeld geen water op en heeft goede glij-eigenschappen. Op deze pagina leest u meer over de kenmerken en toepassingen van deze kunststofsoort en ziet u voorbeelden van lasergesneden HDPE. HDPE is zeer nauwkeurig te snijden met een laser. BMTEC heeft hiervoor de beste machines en zeer ervaren experts in huis. Hierdoor krijgt u alleen de allerbeste kwaliteit. BMTEC is dan ook ISO 9001:2015 gecertificeerd. BMTEC kan uw HDPE lasersnijden tot een dikte van 12 millimeter

HDPE

HDPE is stug, sterk en ondoorzichtig. Het heeft een temperatuurbereik vanaf -30°C tot +80°C. Het is chemisch resistent en geschikt voor voedingsmiddelen. Het materiaal is smaak- en reukloos en niks hecht zich aan het materiaal. Daarnaast is het duurzaam, heeft een lange levensduur en een lage kostprijs. Naast HDPE is polyetheen ook te verkrijgen met een lage dichtheid (LDPE), medium dichtheid (MDPE) en lineair lage dichtheid (LLDPE).

Toepassing HDPE

HDPE mag in contact komen met voedsel en wordt daarom net als HMPE veel toegepast in de voedingsmiddelenindustrie. Denk bijvoorbeeld aan snijplanken en werkbladen. Maar het materiaal is ook in andere industrieën populair. HDPE wordt toegepast in opslagtanks, stansplaten, filtermateriaal, buizen, vaten, kratten, fittingen en onderdelen voor machines, auto’s en computers.

Wilt u HDPE toepassen? Maar heeft het nog niet de juiste vorm of het juiste formaat? Laat dan uw HDPE lasersnijden. Deze manier van snijden biedt precisie en een nette afwerking. Het maakt niet uit welke vorm of oplage u nodig heeft. Wij leveren de perfecte kunststof halffabricaten. Ook denken we graag met u mee over de diverse mogelijkheden binnen de toepassing van HDPE.

Zwart HDPE lasersnijden

Zwart HDPE is resistent tegen verschillende weersinvloeden, zoals UV-straling. Ook is het vochtafstotend. Daarom is het zeer geschikt om buiten te gebruiken. Het materiaal heeft een lange levensduur. Gebruik zwart HDPE als u uw materiaal buiten wil gebruiken.

Voorbeelden HDPE lasersnijden

Eigenschappen HDPE

HDPE heeft goede chemische eigenschappen en goede thermische eigenschappen. HDPE is chemische resistent, bijvoorbeeld tegen lichtere zuren, logen en verschillende soorten brandstof. Het is niet geschikt voor sterke zuren, zoals 96% zwavelzuur). De thermische eigenschappen van HDPE zijn over het algemeen zeer goed. Let er wel op dat een constante hogere temperatuur de levensduur kan verkorten. HDPE kan uitstekend gelast worden.

Samengevat zijn de eigenschappen van HDPE:

  • Thermoplastische eigenschappen (HDPE kan perfect gelast worden)
  • Robuustheid (HDPE is sterk en taai)
  • Hoge elektrische weerstand (HDPE is geen stroomgeleider)
  • Geen tot een geringe wateropname
  • UV-werend
  • Zeer goed te lasersnijden

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.