HDPE Lasersnijden | Snel & Precies | Vakwerk Op Maat | BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

HDPE lasersnijden

HDPE is tot een dikte van 12 millimeter zeer nauwkeurig te snijden met een laser. BMTEC heeft hiervoor de beste lasermachines en zeer ervaren experts in huis. Hierdoor ontvang je gegarandeerd de allerbeste kwaliteit. BMTEC is dan ook ISO 9001:2015 gecertificeerd.

HDPE lasersnijden wij dagelijks voor een groot aantal klanten. Het is ten slotte de meest gebruikte kunststof in de kunststofindustrie. Dit heeft te maken met de vele voordelige eigenschappen van deze kunststof. Zo is het sterk, neemt het geen water op en heeft het goede glij-eigenschappen.

Wat is HDPE?

De afkorting HDPE staat voor High Density Polyetheen of Hoge Dichtheid Polyetheen. HDPE is stug, sterk en ondoorzichtig. Daarnaast heeft het een temperatuurbereik van -50°C tot +70°C.

Verder is dit materiaal smaak- en reukloos, duurzaam en hecht niks zich aan het materiaal. Hierdoor is het uiterst geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Naast HDPE is polyetheen ook te verkrijgen met een lage dichtheid (LDPE), medium dichtheid (MDPE) en lineair lage dichtheid (LLDPE).

Eigenschappen HDPE

HDPE heeft goede chemische en thermische eigenschappen. HDPE is namelijk chemisch resistent. Zo kan het tegen lichtere zuren, logen en verschillende soorten brandstof. Het is echter niet geschikt voor sterke zuren, zoals 96% zwavelzuur.

De thermische eigenschappen van HDPE zijn over het algemeen zeer goed. Let wel op dat constante hoge temperaturen de levensduur kan verkorten.

Samengevat zijn de eigenschappen van HDPE:

 • Chemisch resistent
 • Ondoorzichtig
 • Duurzaam
 • UV-werend
 • Zeer goed te lasersnijden
 • Temperatuurbestendig van -50˚C tot 70˚C
 • Voor korte duur temperatuurbestendig tot 100˚C
 • Robuust (HDPE is sterk en taai)
 • Hoge elektrische weerstand
 • Goede thermoplastische eigenschappen (HDPE kan perfect gelast worden)
 • Geen tot een geringe wateropname
 • Geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie

Toepassing HDPE

HDPE mag in contact komen met voedsel, daarom wordt het net als HMPE veel toegepast in de voedingsmiddelenindustrie. Denk bijvoorbeeld aan snijplanken en werkbladen. Ook is dit materiaal in andere industrieën populair. Zo wordt HDPE onder andere gebruikt in opslagtanks, stansplaten, filtermateriaal, buizen, vaten, kratten, fittingen en onderdelen voor machines, auto’s en computers.

Zwart HDPE voor buiten gebruik

Zwart HDPE is resistent tegen verschillende weersinvloeden, zoals Uv-straling. Ook is het vochtafstotend, waardoor het zeer geschikt is om buiten te gebruiken. Bovendien heeft dit materiaal een lange levensduur. Gebruik dus zwart HDPE als je het materiaal buiten wilt toepassen.

HDPE al vanaf 1 stuk lasersnijden

Wil je HDPE toepassen, maar moet het in verschillende vormen gesneden worden? Dan kun je HDPE laten lasersnijden. Deze manier van snijden biedt precisie en een nette afwerking.

Bij ons maakt het niet uit in welke vorm of oplage je kunststof nodig hebt. Lasermachines zijn namelijk zeer flexibel in het snijden van diverse vormen. Bovendien produceren wij al vanaf 1 stuk.

Heb je vragen over de eigenschappen of toepassingen van HDPE? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden binnen de toepassing van HDPE.

Voorbeelden HDPE lasersnijden

Hoeveel kost HDPE lasersnijden?

Ben jij op zoek naar lasergesneden HDPE onderdelen? Bereken snel en gemakkelijk je prijs via onze offertesysteem CutWise. Al binnen 10 seconden ontvang je een offerte op maat. Een CutWise account aanmaken en een offerte aanvragen is volledig vrijblijvend. Probeer CutWise dus gerust uit.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.