HMPE 500/1000 lasersnijden | Binnen 10 sec offerte | BMTEC

ISO 9001:2015 GECERTIFICEERD

1200m² MACHINEPARK

ACTIEF IN EUROPA

> 6000 TEVREDEN KLANTEN

HMPE lasersnijden

HMPE kun je bij BMTEC lasersnijden vanaf 1 tot maximaal 3 millimeter dikte. Boven deze dikte wordt het materiaal gefreesd door ons dochterbedrijf BMTEC Milling.

HMPE lasersnijden wij met uiterst hoge kwaliteit. Wij zijn dan ook ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Wat is HMPE 500/1000 – Hoogmoleculair polyetheen?

HMPE is een hoogmoleculaire polyethyleen (kunststof), het is zeer sterk materiaal, de op twee na grootste hoogwaardige vezel net na aramidevezel en koolstofvezel. HMPE-vezel heeft uitstekende eigenschappen, zoals enorme sterkte, slagvastheid, zuur- en alkalibestendigheid, het is slijtvast, heeft een lage dichtheid enz. Het materiaal wordt veel gebruikt in de militaire industrie, luchtvaartsector, scheepsbouwkunde en vele andere gebieden. Een van de grootste toepassingen van HMPE-vezels is touw. Het product is onder te verdelen in twee categorieën: HMPE 500 en HMPE 1000.

  • HMPE 500 heeft een moleculair gewicht van ~ 500.000 g/mol
  • HMPE 1000 heeft een moleculair gewicht van ~ 1000.000 g/mol

Hoe hoger het moleculair gewicht, des te stijver, sterker en slijtvaster het materiaal is. Ten opzichte van standaard polyethyleen heeft HMPE dan ook betere eigenschappen. Bovendien zorgt het hoge moleculaire gewicht van de 1000 variant voor een nog hogere dichtheid en betere temperatuurbestendigheid. Dit type staat ook bekend onder de naam UHMPE (U staat in dit geval voor ultra).

HMPE buiten toepassen

HMPE is geschikt voor buiten indien het gaat om zwart Polyethyleen. Polyethyleen wordt in verschillende kleuren gefabriceerd. De kleur wordt vaak bepaald door het doel waarvoor het gebruikt wordt. Gaat het om een product in de voedingsindustrie? Dan is de kleur vaak blauw, omdat er bijna geen blauwe voeding bestaat. Het product is dan makkelijker te traceren in de voeding in geval van schade. HMPE verandert van kleur door invloed van zonlicht. Daarom is aan de zwarte variant van HMPE Carbon Black toegevoegd, dit beschermt het materiaal tegen UV-straling. Zwart HMPE is dan ook geschikt voor buitengebruik, bijvoorbeeld in de transportsector of voor fabricage van touw.

Kunststof tandwielen van HMPE

Wil je kunststof tandwielen van HMPE laten lasersnijden? Kunststof tandwielen kunnen we van verschillende kunststoffen maken. Dit kan van HMPE zijn, maar meestal kiezen wij voor POM. BMTEC heeft een groot machinepark met lasersnijders die jouw product uit HMPE platen snijden. De lasers werken door een klein oppervlak met hoge precisie te verhitten, waardoor de laser door het materiaal snijdt. Hierdoor kunnen we een zeer hoogwaardig product leveren.

Hoeveel kost het lasersnijden van HMPE?

Wil je HMPE bij ons laten lasersnijden? Bereken snel en eenvoudig je prijs via CutWise. Upload je DXF- of STEP-bestand en ontvang al binnen 10 seconden een vrijblijvende offerte op maat!

Tevreden met de prijs? Dan kun je de offerte in één klik omzetten in een order.

Bovendien beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid met CutWise. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis! Probeer CutWise dus gerust uit.

Bereken je prijs

Wil je HMPE op maat laten lasersnijden? Upload je DXF- of 2D STEP bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Offerte aanvragen

Wil je een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden je offerte.