Polyimide lasersnijden (PI) | Alle afmetingen mogelijk | Snelle levering

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Polyimide lasersnijden

Het lasersnijden van polyimide gaat nauwkeurig en is flexibel. Geen patroon is een te grote uitdaging voor ons. Wij hebben ervaring in het lasersnijden van diverse soorten kunststoffen, waar polyimide er een van is. Polyimide laat zich tot een dikte van maximaal 1 millimeter op µm-schaal nauwkeurig lasersnijden. We lasersnijden polyimide contactloos en krachtenvrij. Hierdoor scheurt het niet uit.

Polyimide

Polyimide (PI) is een thermoplastische high performance kunststof. Het is een superpolymeer en is zeer sterk en elastisch. PI staat ook wel bekend onder de handelsnaam Kapton.

Polyimide heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Het heeft bijvoorbeeld een heel hoog temperatuurbereik: van -270°C tot 300°C. PI kent geen glasovergangstemperatuur. Het wordt dus niet eerst zacht en smelt niet, maar het verbrandt direct bij een bepaalde temperatuur. Hierdoor kan het kort zeer hoge temperaturen aan. Het is vlamdovend, zeer hard en drukvast.

Toepassingen polyimide

Door het hoge temperatuurbereik wordt polyimide toegepast in de luchtvaart en ruimtevaart. Ook is PI toepasbaar bij toepassingen met hoge belastingen en lage omtreksnelheden. Het is elektrisch isolerend en kan tegen energiestralingen. Daarom is het een van de kunststoffen die toegepast wordt in de medische industrie en in elektrische apparaten. Het wordt bijvoorbeeld toegepast in ventielzittingen en glijlagers.

Daarnaast is het materiaal heel geschikt voor vacuümtoepassingen. Onder invloed van vacuüm dampt Polyimide namelijk minimaal uit. Ook is het goed bestand tegen oplosmiddelen, olie en corrosieve omstandigheden (bijtende stoffen).

Eigenschappen polyimide

Kort samengevat zijn de eigenschappen van polyimide:

  • Drukvast en weerstand tegen kruip
  • Hittebestendigheid
  • Elektrisch isolerende eigenschappen
  • Geschikt voor halfgeleider en micro-elektronica industrie
  • Minimale uitgassing in vacuüm

Wat is de prijs voor het lasersnijden van Polyimide?

Bereken snel en makkelijk jouw prijs voor lasergesneden Polyimide via ons offertesysteem: CutWise. Via CutWise ontvang je al binnen 10 seconden een offerte op maat. Benieuwd hoe het werkt? Neem dan een kijkje op onze CutWise pagina. Wil je CutWise uitproberen? Maak gratis een CutWise account aan en ontvang vrijblijvend een offerte op maat!

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.