Polypropyleen Lasersnijden | Vanaf 1 stuk | Hoge kwaliteit

ISO 9001:2015 GECERTIFICEERD

1200m² MACHINEPARK

ACTIEF IN EUROPA

> 6000 TEVREDEN KLANTEN

Polypropyleen lasersnijden en frezen

Polypropyleen is de officiële naam voor wat in de volksmond plastic genoemd wordt. Wil je polypropyleen lasersnijden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij BMTEC kun je terecht voor het lasersnijden, graveren en markeren van verschillende soorten kunststof. Wij lasersnijden PP kunststof tot een maximale dikte van 5 millimeter.

Wat is polypropyleen, wat zijn propyleen eigenschappen en waar kun je het materiaal voor gebruiken? Hier vind je alle informatie over het product.

Wat is polypropyleen?

Polypropyleen is een zogenaamde polymeer, dit is een organische koolwaterstof. Dit polymeer wordt ook wel polypropeen genoemd en wordt ook wel aangeduid met de naam PP kunststof. Het materiaal wordt gemaakt door middel van polymerisatie en het staat bekend als een thermoplastic. Dat wil zeggen dat deze kunststof zachter wordt bij verhitting en daarom opnieuw kan worden gevormd. Onder standaardomstandigheden (temperatuur en druk) staat polypropyleen echter bekend als een witgekleurde, robuuste en vaste stof.

PP kunststof wordt vaak genoemd als de basis plastic. Dat komt doordat we het in het dagelijks leven veel tegenkomen, zoals in verpakkingsmaterialen, tassen en flessen.

Polypropyleen bij BMTEC lasersnijden

Polypropyleen is een kunststof die in verschillende branches wordt toegepast. De polypropyleen eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal voor veel doeleinden geschikt is. Polypropyleen lasersnijden voeren we dan ook voor diverse bedrijven uit. We hebben een groot machinepark met lasersnijders, waardoor we niet alleen heel secuur, maar ook snel kunnen werken. Je zult daardoor snel in bezit zijn van jouw bestelde producten. Bij BMTEC ontvang je lasergesneden kunststof halffabricaten van de allerbeste kwaliteit. Om deze kwaliteit te waarborgen is BMTEC tevens ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Het woord zegt het al: Polypropyleen lasersnijden wordt gedaan door middel van een laser. Een laser kan op een zeer nauwkeurige en snelle manier producten uit kunststof snijden. Daarnaast kun je bij ons ook verschillende soorten kunststof laten graveren en markeren, dat geldt ook voor polypropyleen.

Heeft polypropyleen nadelen?

Polypropyleen is een veelgebruikt soort kunststof, maar het kent ook enkele nadelen:

  • Het materiaal heeft weinig weerstand tegen ultraviolet licht en het is niet goed bestand tegen krassen.
  • Onder de 20 graden Celsius wordt het materiaal behoorlijk broos.
  • Dit polymeer kan gebruikt worden tot 120 graden Celsius, dat is een vrij lage maximale gebruikstemperatuur voor een kunststof.
  • Het materiaal staat erom bekend dat het snel opzwelt wanneer het wordt blootgesteld aan oplosmiddelen met chloor. Bovendien staat polypropyleen erom bekend vrij kwetsbaar te zijn voor krachtige oxidatiemiddelen.
  • Dit polymeer biedt een extreem slechte hechting met verf.

Hoeveel kost het lasersnijden van Polypropyleen?

Wat is polypropyleen en waar kun je deze kunststof voor gebruiken? Hier heb je er alles over kunnen lezen. Wil jij PP kunststof bij ons laten lasersnijden? Wij voeren graag voor je uit. Ben je benieuwd naar de kosten van polypropyleen lasersnijden? Via onze offertesysteem CutWise bereken je eenvoudig en snel jouw prijs. Al binnen 10 seconden ontvang je een vrijblijvende offerte op maat!

Bovendien beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid me CutWise. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis! Probeer CutWise gerust uit.

Bereken je prijs

Wil je Polypropyleen op maat laten lasersnijden? Upload je DXF- of 2D STEP bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Offerte aanvragen

Wil je een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk!Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden je offerte.