Polypropyleen op maat Lasersnijden - PP snijden - BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PP lasersnijden

Wilt u PP lasersnijden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij lasersnijden kunststoffen voor klanten door het hele land, maar ook voor onze buurlanden. Hierdoor hebben we veel ervaring opgebouwd. Wij lasersnijden polypropyleen tot een maximale dikte van 4 millimeter. Naast snijden van PP met een laser is ook lasermarkeren of lasergraveren een optie bij ons.

Wij lasersnijden PP voor veel verschillende klanten. Het materiaal is zeer geschikt voor kunststof halffabricaten die bijvoorbeeld bestand moeten zijn tegen chemische middelen of tegen hoge temperaturen. Het lasersnijden van PP kan zeer goed en is braamvrij. Vooral folies en stoffen gemaakt van polypropyleen laten zich zeer netjes lasersnijden. BMTEC is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat wij uw PP lasersnijden met veel zorg en een hoge kwaliteit.

Polypropyleen

Polypropyleen heeft zeer sterke eigenschappen. Het is sterk en stijf en is bestand tegen bacteriegroei, wat het zeer geschikt maakt voor branches waarin hygiëne erg belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan de medische branche. Ook heeft de kunststof een hoge hittebestendigheid. Hierdoor is het geschikt voor bijvoorbeeld reinigingstoepassingen en pasteuriseren. Ook heeft polypropyleen een erg lage vochtopname, namelijk maximaal 0,1%. Daarnaast is polypropyleen volledig recyclebaar.

Polypropyleen lijkt erg veel op PE (polyetheen). Het valt in dezelfde prijsklasse, maar polypropyleen is veel sterker dan polyetheen. Daarnaast lijkt de kunststof ook op HDPE (Hoge Dichtheid Polyetheen). Vergeleken met kan polypropyleen tegen hogere temperaturen.

PP kunststof lasersnijden

Polypropyleen, vaak PP genoemd, is een kunststof die in diverse branches wordt toegepast. PP lasersnijden wij dan ook voor bedrijven uit zeer diverse sectoren. PP kunststof staat ook wel bekend onder handelsnamen zoals Appryl, Carlona, Luparen en Moplen. Maar ook de naam polypropeen staat voor dezelfde soort PP kunststof.

PP toepassingen

Door de eigenschappen zoals de bestendigheid tegen bacteriegroei zien we toepassingen van PP in bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie en de medische industrie. PP lasersnijden doen wij voor die industrieën, maar ook voor vele anderen. De toepassingen van PP zijn erg breed, zo vindt u de kunststof terug in bijvoorbeeld bekleding van afvoergoten, maar ook in drinkbekers.

Polypropyleen (PP) eigenschappen

Kort samengevat zijn de eigenschappen van polypropyleen:

  • Corrosievastheid
  • Lage soortelijke massa
  • Bacteriewerend
  • Hittebestendigheid (circa 100°C)
  • Milieuvriendelijk
  • Zeer bestendig tegen chemische inwerking
  • Slagvast
  • Warmte isolerende eigenschappen
  • Hoge elasticiteit
  • Zeer goede anti-hechtingseigenschappen

Doordat polypropyleen deze eigenschappen heeft, wordt het toegepast in bijvoorbeeld medisch apparatuur, auto-onderdelen, stansplaten, wegwerpspuiten en filtermateriaal.

Hoeveel kost het lasersnijden van Polypropyleen?

Wil jij Polypropyleen bij ons laten lasersnijden? Via onze offertesysteem CutWise bereken je eenvoudig en snel jouw prijs. Al binnen 10 seconden ontvang je een offerte op maat! Het aanmaken van een CutWise account is bovendien gratis en het aanvragen van een offerte is vrijblijvend. Probeer CutWise dus gerust uit.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.