Polystyreen lasersnijden | PS kunststof snijden | Snel & deskundig

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Polystyreen (PS) lasersnijden

Bij BMTEC laat u uw polystyreen (PS) lasersnijden door experts. Meestal wordt polystyreen in de vorm van folie of dunne planten bewerkt. Wij zetten polystyreen niet vast, maar bewerken het contactloos. Wij kunnen uw polystyreen lasersnijden tot een maximale dikte van 3 millimeter.

Polystyreen 3.600

Polystyreen is een thermoplastisch polymeer. Het materiaal heeft vele voordelen, zoals dat het jarenlang goed blijft en goed te recyclen is. Ook is het geschikt voor voedingsmiddelen en het is goed betaalbaar. Daarom wordt het ook veel toegepast in producten zoals wegwerpbekertjes. Polystyreen is niet geschikt om buiten te gebruiken, omdat UV-straling het materiaal afbreekt. Polystyreen is stabiel, slagvast, stijf, schokbestendig en gemakkelijk schoon te maken.

Van PS wordt vaak geëxpandeerd polystyreen (EPS). Dit materiaal staat ook wel bekend als piepschuim. Piepschuim bestaat uit polystyreen met een toevoeging van CO² of pentaan. Of er wordt geëxtrudeerd polystyreen (XPS) van gemaakt, dit is isolerend piepschuim. Wij lasersnijden polystyreen in beide vormen: geëxpandeerd polystyreen en geëxtrudeerd polystyreen (XPS).

PS lasersnijden of snijden?

Wilt u polystyreen snijden? Dat kan op diverse manieren. Kleine aantallen snijdt u bijvoorbeeld met een mesje. Maar heeft u grotere aantallen of lastige vormen? Of wilt u zeker weten dat het snijden zeer nauwkeurig gaat? Laat dan uw polystyreen lasersnijden. U bent dan verzekerd dat uw kunststof zeer precies wordt gesneden. Een laserstraal is namelijk zeer nauwkeurig. BMTEC is ISO 9001:2015 gecertificeerd, waardoor u verzekerd bent van een perfecte kwaliteit. Naast polystyreen lasersnijden, is het ook mogelijk om polystyreen te laten lasermarkeren of lasergraveren.

Hoeveel kost het lasersnijden van Polystyreen?

Wil jij Polystyreen bij BMTEC laten lasersnijden? Via onze offertesysteem CutWise bereken je makkelijk en snel jouw prijs. Al binnen 10 seconden ontvang je een offerte op maat! Probeer CutWise vrijblijvend uit.

Polystyreen eigenschappen

Kort samengevat zijn de eigenschappen van polystyreen:

  • Hittebestendig (tot maximaal 120 °C. Voor een korte periode zelfs tot 140 °C)
  • Chemische bestendigheid
  • Slagvast
  • Geschikt voor de voedingsindustrie
  • Goed te verlijmen
  • Gemakkelijk te reinigen

De eigenschappen van polystyreen maken dat het vaak wordt toegepast in de bouw en in de voedingsmiddelenindustrie.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.