PTFE / Teflon lasersnijden - ISO gecertificeerd - BMTEC

ISO 9001:2015 GECERTIFICEERD

1200m² MACHINEPARK

ACTIEF IN EUROPA

> 6000 TEVREDEN KLANTEN

PTFE lasersnijden

PTFE lasersnijden kan al vanaf een minimale dikte van 1 millimeter tot een maximale dikte van 6 millimeter. Dit is mogelijk in elke gewenste vorm, formaat en aantallen. Bij een dikte boven de 3 millimeter wordt deze kunststof door ons dochterbedrijf BMTEC Milling gefreesd.

Wat is PTFE (Teflon)?

PTFE is in de volksmond bekend onder de naam Teflon. PTFE is een thermoplastische kunststof, de benaming is een afkorting voor Polytetrafluorethyleen. Normaal gesproken vervormt een thermoplastische kunststof bij verhitting. Dat geldt echter niet voor dit materiaal, daarom is het zo goed te gebruiken voor specifieke doeleinden.

PTFE & Teflon is bestand tegen extreme kou (-200˚C) en hitte (+250˚C). Voor een korte periode kun je het zelfs verhitten tot 300˚C. Verder is het bestand tegen nagenoeg alle chemicaliën en heeft het een hoge elektrische weerstand.

 • Gladde oppervlakte
 • Vuilafstotend
 • Neemt geen vocht op
 • Niet ontvlambaarheid
 • Elektrisch isolerend
 • Zeer hoge temperatuurbestendigheid (+250˚C)
 • Geschikt voor voedingsmiddelen
 • Uitstekende chemische resistentie
 • Van alle kunststoffen heeft PTFE de laagste wrijvingscoëfficiënt

Door deze eigenschappen is PTFE geschikt voor diverse industrieën, zoals de voedingsmiddelenindustrie en de (machine)bouw.

Doordat PTFE bestand is tegen hoge temperaturen en een hoge elektrische geleidingsweerstand heeft, is het de ideale isolator voor bekabeling. Het kan tevens worden toegepast als isolator in hoogspanningsinstallaties.

Ook wordt PTFE gebruikt voor:

 • Afdichtringen
 • Lagers
 • Pakkingen
 • Glijlagers

Daarnaast wordt PTFE toegepast in de chemische- en voedingsmiddelenindustrie. Wil je meer informatie over de toepassingen of het lasersnijden van PTFE? Neem dan gerust contact met ons op.

De ontdekking van Teflon / PTFE

PTFE staat bekend onder de merknaam Teflon. Teflon wordt bijvoorbeeld verwerkt in de anti-aanbaklaag van Teflon-pannen.

Teflon is in 1938 in Amerika ontdekt door Roy Plunkett. Hij werkte in het Jackson Laboratorium van het chemiebedrijf DuPont. Dit bedrijf heeft meerdere chemische stoffen ontwikkeld en geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan de kunststoffen polyamide (PA) en Polyoxymethyleen (POM / Delrin). Deze en vele andere soorten kunststoffen kun je tevens bij BMTEC laten lasersnijden.

PTFE lasersnijden

Waar wordt een PTFE plaat voor gebruikt?

Een PTFE plaat kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals bijvoorbeeld het maken van ringen en pakkingen. Het materiaal heeft een uitzonderlijk vermogen om gassen, water, chemicaliën, brandstoffen en olie te weerstaan. Om een PTFE ring te maken, bijvoorbeeld voor een afdichting, snijden wij door middel van een laser de PTFE ring uit de plaat in de hoeveelheid die jij nodig hebt. Lasersnijden werkt zeer nauwkeurig en precies. Hierdoor bieden wij een product dat uiterst precies gesneden is en daarom optimaal afdicht, daarnaast zorgt het voor weinig materiaalverlies.

Hoeveel kost PTFE lasersnijden?

Wil je een PTFE plaat laten lasersnijden of ben je op zoek naar een PTFE ring voor een afdichting? Laat dan PTFE lasersnijden door ons uitvoeren!
Een offerte opvragen is dankzij CutWise niet meer nodig. Je kunt nu zelf jouw prijs voor PTFE lasersnijden berekenen. Al binnen 10 seconden ontvang je jouw offerte op maat.

Bovendien beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid met CutWise. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis! Benieuwd naar hoe CutWise werkt? Neem dan een kijkje op onze CutWise pagina. Wil je CutWise uitproberen? Maak gratis een account aan en ontvang vrijblijvend een offerte op maat!

Bereken je prijs

Wil je PTFE op maat laten lasersnijden? Upload je DXF- of 2D STEP bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Offerte aanvragen

Wil je een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden je offerte.