PTFE / Teflon kunststof snijden met laser - Lasersnijden - BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PTFE lasersnijden

PTFE lasersnijden kan al met een minimale dikte van 0,5 millimeter en een maximale dikte van 8 millimeter. Meestal snijden wij PTFE-platen tot een halffabricaat. PTFE-platen zijn verkrijgbaar in diverse diktes van 1 millimeter tot 150 millimeter. Deze platen hebben veelal een afmeting van 1.200 millimeter bij 1.200 millimeter. Deze platen van PTFE lasersnijden wij in de door u gewenste formaten en aantallen, alles is mogelijk.

PTFE kunststof

PTFE staat voor Polytetrafluorethyleen. Maar wat is Polytetrafluorethyleen nou precies? PTFE is een kunststof en valt onder de thermoplasten. Het is een etheenpolymeer, waarvan alle waterstofatomen zijn vervangen door halogeenalkeen. PTFE wordt vloeibaar door verhitting. Het lasersnijden van Polytetrafluorethyleen gebeurt zonder verbranding of verkleuring. Deze kunststof kan niet koud of warm vervormd worden en heeft een lage weerstand. Verder is het bestand tegen nagenoeg alle chemicaliën. Ook heeft PTFE een lage vochtopname en een hoog elektrisch isolerend vermogen.

Teflon lasersnijden

PTFE wordt veelal genoemd onder de merknaam Teflon. Het wordt bijvoorbeeld verwerkt in de anti-aanbaklaag van Teflon-pannen.

Teflon is 1928 in Amerika ontdekt door Roy Plunkett. Hij werkte in het laboratorium van het bedrijf DuPont. Dit bedrijf heeft meerdere chemische stoffen ontwikkeld en geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan de kunststoffen PA (polyamide) en POM (Polyoxymethyleen). Wij kunnen Teflon, PA, POM en vele andere soorten kunststoffen lasersnijden.

PTFE toepassingen

PTFE lasersnijden wij voor verschillende toepassingen. Zo wordt het bijvoorbeeld toegepast in afdichtringen, kabels, pakkingen en glijlagers en andere technische toepassingen. Daarnaast wordt PTFE toegepast in de voedingsmiddelenindustrie, omdat het in direct contact mag komen met levensmiddelen. Dit komt door de intrinsieke materiaalzuiverheid van PTFE. Wilt u meer weten over de toepassingen van PTFE of het lasersnijden van PTFE? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

PTFE eigenschappen

  • Extreem glad materiaal: vuilafstotend
  • Trage veroudering
  • Lage vochtopname
  • Lage ontvlambaarheid
  • Hoog elektrisch isolerend vermogen
  • Zeer hoog temperatuurbestendigheid
  • Uitstekende chemische resistentie

Door de eigenschappen van PTFE is het materiaal geschikt voor diverse industrieën, zoals de technische industrie en de voedingsmiddelenindustrie.

PTFE lasersnijden

Hoeveel kost het lasersnijden van PTFE?

Een offerte opvragen is dankzij CutWise niet meer nodig. Je kunt nu zelf jouw prijs voor lasergesneden PTFE berekenen. Al binnen 10 seconden ontvang je jouw offerte op maat. Benieuwd hoe CutWise werkt? Neem dan een kijkje op onze CutWise pagina. Wil je CutWise uitproberen? Maak gratis jouw CutWise account aan en ontvang vrijblijvend een offerte op maat!

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.