PUR Lasersnijden? Expert in Kunststof Lasersnijden | BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PUR lasersnijden

PUR lasersnijden wij snel en gemakkelijk. Of u nu 1 of 500.000+ lasergesneden PUR wil ontvangen. Alles is mogelijk bij ons. Polyurethaan (PUR) is een zeer geschikte kunststof om te snijden met een laser. Wij hebben al vele vormen van PUR lasergesneden en zijn daarom erg ervaren. Geen enkele vorm is te complex. Het lasersnijden van PUR gaat enorm nauwkeurig. Doordat er geen externe trek- of drukkrachten op het materiaal worden uitgeoefend, is het behouden van tolerantie ook veel gemakkelijker. PUR lasersnijden is zeer nauwkeurig en kan tot een dikte van 15 millimeter.

Polyurethaan

Polyurethaan is een heel veelzijdige kunststofsoort. Het is een polymeer en het is een rubberachtige kunststof, maar ook een kunsthars. Het materiaal is heel elastisch en kan in allerlei vormen gegoten worden. Er zijn verschillende vormen van polyurethaan: hard, broos, zacht en elastisch. PUR lasersnijden wij dan ook voor diverse sectoren. Polyurethaan snijden wij bijvoorbeeld voor de automobielindustrie, de bouw en de jacht- en scheepsbouw.

Toepassingen van PUR

De toepassingen van PUR zijn eindeloos. Dit komt omdat er verschillende varianten zijn van PUR. Ook kan er van alles aan toegevoegd worden, zoals UV-bescherming, brandvertragers, PTFE en glas. Door al deze mogelijkheden is PUR enorm breed toepasbaar. Ook kunt u uw PUR lasersnijden in alle vormen die u maar wil. Lastige inkepingen, ronde vormen, kartels, alles is mogelijk. Dat is het mooie aan een lasersnijmachine: alles is mogelijk.

Doordat PUR zo breed toepasbaar is, komt u het waarschijnlijk dagelijks tegen. De toepassingen van PUR zijn bijvoorbeeld terug te vinden in auto-onderdelen, isolatiemateriaal, putdeksels, wieltjes, beschermingslagen en oplegblokken voor windmolens.

Polyurethaan eigenschappen

Samengevat zijn de eigenschappen van polyurethaan:

  • Buigzaam
  • Sterk
  • Slijtvast
  • Rot- en schimmelbestendig
  • Isolerende eigenschappen
  • Hitte- en vorstbestendig (van 50 °C tot +100 °C)
  • Chemische bestendigheid.

U kunt deze polyurethaan eigenschappen aanpassen door er bepaalde kenmerken aan toe te voegen zoals andere kunststoffen of specifieke kenmerken.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.