PUR Lasersnijden | Vanaf 1 stuk | ISO gecertificeerd | BMTEC

ISO 9001:2015 GECERTIFICEERD

1200m² MACHINEPARK

ACTIEF IN EUROPA

> 6000 TEVREDEN KLANTEN

PUR lasersnijden

PUR snijden met een laser levert een zeer nauwkeurig product op. Wil je PUR schuim snijden door BMTEC? Wij kunnen polyurethaan snijden tot een dikte van 4 millimeter, daarbij is geen enkele vorm te complex dankzij onze hightech lasersnijders.

Polyurethaan snijden voeren wij graag voor je uit. Hier lees je meer over het materiaal, zoals de eigenschappen, toepassingen en voordelen.

Wat is Polyurethaan?

Polyurethaan staat beter bekend onder de afkorting PUR. De meeste mensen kennen PUR als het schuim dat gebruikt wordt om gaten mee te vullen, of om woningen mee te isoleren. Polyurethaan is echter een enorm veelzijdige en rubberachtige kunststof, die op diverse manieren kan worden samengesteld en gebruikt. Hierdoor wordt PUR in veel verschillende producten verwerkt. Denk aan zacht- en hardschuim, kit, houtlijm, verf, textiel en kunststof.

De kunststof PUR snijden wij voor diverse sectoren. Polyurethaan snijden wij bijvoorbeeld voor de bouw, automobielindustrie en jacht- en scheepsbouw.

Polyurethaan is een copolymeer, waardoor het zowel buigbaar als sterk en slijtvast is.

Hieronder vind je alle eigenschappen van polyurethaan:

 • sterk en buigzaam
 • veerkrachtig en flexibel
 • schok- en slijtvast
 • hoge trek- en scheursterkte
 • dempende functie bij trillingen
 • mechanisch sterk bij lage temperaturen
 • hitte- en vorstbestendig (van -35°C tot +80 °C)

Doordat PUR zo breed toepasbaar is, kom je het dagelijks tegen. Zo wordt het onder andere bewerkt tot autobumper, isolatiemateriaal, skateboardwieltje of surfplank.

Daarnaast kun je PUR toepassen voor:

 • schraper
 • stootblokken
 • koppelingsblokken
 • massieve banden
 • pompmembranen

PUR snijden

PUR schuim snijden wordt steeds vaker gedaan. Het is namelijk een soort kunststof dat zich erg goed laat lasersnijden. BMTEC kan pur schuim snijden van 0,1 tot 4 mm dikte. Polyurethaan is een speciaal soort kunststof, het ziet er namelijk uit als een soort vloeibaar rubber. Als je het materiaal aanraakt voelt het een beetje vettig, het laat zelfs een vet laagje achter op je vingers. Het is echter een zeer stabiel en hard soort kunststof. Het is zeer slijtvast, heeft een hoge scheursterkte en het blijft stabiel bij hoge en lage temperaturen. Het is daarom een kunststof waar wij makkelijk mee kunnen werken. Wij kunnen pur materiaal verwerken dat jij ons aanlevert, maar we kunnen ook polyurethaan in verschillende hardheden leveren.

Voordelen van PUR snijden

De kunststof polyurethaan heeft eigenschappen die voordelig zijn voor bepaalde toepassingen. Zo heeft PUR veel dempend vermogen dankzij het rubberachtige karakter. Daarnaast heeft het een zeer hoge treksterkte, het materiaal zal niet snel scheuren. Pur kan bovendien gebruikt worden bij lage en hoge temperaturen, van -35 tot + 80 graden Celsius.

Enkele belangrijke voordelen van PUR op een rij:

· Kan 500% uitgerekt worden voordat het scheurt
· Treksterkte van 35 N/mm
· Neemt bijna geen vocht op en schimmelt daardoor niet
· Bruikbaar bij temperaturen tussen -35 en + 80 graden Celsius.

Een ander belangrijk voordeel van PUR is dat het zeer flexibel is en slijtvast. De kunststof wordt daarom vaak toegepast in omgevingen waar veel wrijving is. Je kunt daarbij denken aan mechanische apparaten en afdichtingen in de betonindustrie.
PUR schuim snijden wordt steeds vaker gedaan, vanwege de vele voordelen en toepassingsmogelijkheden van het materiaal. Wil je PUR snijden bij ons uitbesteden?

Lasersnijden levert je de volgende voordelen op:

· Onderdelen worden uiterst precies op maat gesneden
· De lasermachines werken met een hoge snijsnelheid
· Dankzij de laser kunnen complexe vormen uit worden gesneden
· Er gaat weinig materiaal verloren
· Nabewerking van het product is niet nodig

Hoeveel kost het lasersnijden van Polyurethaan?

Wil jij Polyurethaan bij ons laten lasersnijden? Via ons offertesysteem CutWise bereken je makkelijk en snel jouw prijs. Binnen 10 seconden ontvang je al een offerte op maat!

Bovendien beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid met CutWise. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis! Probeer CutWise vrijblijvend uit.

Bereken je prijs

Wil je PUR op maat laten lasersnijden? Upload je DXF- of 2D STEP bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Offerte aanvragen

Wil je een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden je offerte.