1,5 miljoen filters Honeywell | Lasersnijden BMTEC

ISO 9001:2015 gecertificeerd

1200m² machinepark

Actief in Europa

> 6000 tevreden klanten

BMTEC levert jaarlijks 2 miljoen filters aan Honeywell

In opdracht van H&P Moulding te Emmen heeft BMTEC een probleem voor Honeywell weten op te lossen waar zij al 15 jaar mee kampten. Honeywell heeft al die jaren namelijk filters van gasblokken handmatig losgeknipt.

Over de kwaliteit van het knipwerk waren zij echter niet tevreden. Daarnaast veroorzaakte dit proces stof op de filters. Terwijl een cv-ketel filter juist stofvrij geproduceerd moet worden.

H&P Moulding is voor Honeywell daarom op zoek gegaan naar een alternatief. Zij hebben ons gevraagd om als testcase 15.000 filters met een laser los te snijden. Het lasersnijden van deze filters is een proces dat om uiterste nauwkeurigheid vraagt, maar het is ons gelukt!

Deze proefstukken zijn vervolgens door Honeywell opgestuurd naar hun vestigingen in Tsjechië, Hongarije en Amerika. Daar hebben ze de filters getest. Het resultaat: de filters zijn stofvrij los gelaserd. Hierdoor kunnen ze hun kwaliteit weer waarborgen.

BMTEC mag daarom in opdracht van H&P Moulding jaarlijks 1,5 tot 2 miljoen filters leveren aan de Honeywell-vestigingen in Tsjechië, Hongarije en Amerika!