1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PETP lasersnijden

BMTEC kan uw PETP lasersnijden met een maximale dikte van 1 tot 25 milimeter. Het materiaal is goed te bewerken. Door middel van een laser snijden wij PETP met uiterste precisie. Nabewerking is meestal niet nodig.

PETP is ook wel bekend onder de handelsnamen Arnite, Ertalyte, Elltradur, Hostadur, Novatron, Vinplast, Impet en Ultradur. Het materiaal wordt veel toegepast in de voedingsmiddelenindustrie. Dat komt omdat PETP in aanraking mag komen met voedingsmiddelen. Daarom wordt het ook wel PETP foodgrade genoemd. Het wordt bijvoorbeeld verwerkt in apparaten van de voedingsmiddelenindustrie. Het worden er bijvoorbeeld isolatieplaten of geleidingsstrippen van gemaakt.

Het voordeel van kunststof lasersnijden is de precisie. Alles is mogelijk bij ons. Wilt u een smalle inkeping in het materiaal? Of een lastige hoek? Onze lasermachines bewerken het materiaal vliegensvlug en alles is mogelijk. Naast het lasersnijden van PETP, kunnen wij het materiaal ook lasermarkeren en lasergraveren.

Polyethyleentereftalaat

PETP is de afkorting van polyethyleentereftalaat. Het materiaal is hard en sterk, kan goed gesteriliseerd worden en is bestand tegen hoge temperaturen. Het wordt wel eens vergeleken met PA (polyamide) of POM (polyoxymethyleen). Het zijn alle drie slijtvaste constructiekunststoffen. PETP heeft een hogere maatvastheid en zuurbestendigheid dan PA en POM. Ook heeft het nat en droog een betere slijtvastheid.

Polyethyleentereftalaat is wel relatief bros. Het materiaal is daarom minder geschikt voor stotende belastingen. Wilt u meer weten over deze voor- en nadelen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts. We hebben veel ervaring in huis over de vele soorten kunststoffen. We adviseren u graag over polyethyleentereftalaat of vergelijkbare kunststoffen.

Polyethyleentereftalaat eigenschappen

De eigenschappen van polyethyleentereftalaat (PETP) zijn:

  • Hoge slijtvastheid
  • Hoge maatvastheid
  • Hoge drukvastheid
  • Hoge mechanische sterkte, hardheid en stijfheid
  • Goede elektrische eigenschappen: het neemt bijna geen vocht op
  • Temperatuurbereik van -20°C tot +110°C.
  • Neemt nauwelijks vocht op, waardoor het redelijk weerbestendig is
  • Geschikt voor levensmiddelen
  • Laag wrijvingscoëfficiënt
  • Zelfdovend

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.