POM - Delrin Lasersnijden tot 20 mm | Op maat snijden - BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

POM lasersnijden

Polyoxymethyleen, oftewel POM (merknaam: Delrin), is zeer goed te lasersnijden. BMTEC bewerkt deze kunststof tot een dikte van 20 millimeter.

Naast het lasersnijden bieden wij ook het lasergraveren en lasermarkeren van POM aan. Zo kunnen wij naast het lasersnijden bijvoorbeeld codes en serienummers graveren of markeren.

Polyoxymethyleen eigenschappen

De eigenschappen van polyoxymethyleen zijn:

  • Hoge mechanische sterkte en stijfheid
  • Neemt nauwelijks vocht op
  • Elektrisch isolerende eigenschappen
  • Slagvast
  • Hittebestendig tot 100°C
  • Geschikt voor de voedingsindustrie
  • Lage wrijvingscoëfficiënt

Door deze eigenschappen wordt POM toegepast in bijvoorbeeld tandwielen, fijnmechanische onderdelen en als Food Grade materiaal.

Wat is POM?

Polyoxymethyleen is een sterk soort kunststof. Bovendien oxideert het niet en is er niet tot nauwelijks olie nodig. Hierdoor is het een goed alternatief voor staal.

POM wordt onder andere gebruikt in de machinebouw, automobielindustrie en in de jacht- en scheepsbouw.

POM lasersnijden voor de machinebouw

POM lasersnijden voor de machinebouw vraagt om uiterst nauwkeurigheid. Bij BMTEC zijn wij zeer kwaliteitsgericht. Daarom hebben wij ons ISO 9001:2015 laten certificeren. Wij bieden dus niet alleen expertise maar ook hoge kwaliteit, service en leverbetrouwbaarheid.

POM C en POM H lasersnijden

POM Copolymeer (POM C) en POM Homopolymeer (POM H) verschillen in eigenschappen. Zo heeft POM C heeft een hogere dichtheid, hardheid en sterkte dan POM H. Daarentegen heeft POM H goede elektrische isolatie-eigenschappen en verspanningseigenschappen.

Ben je op zoek naar POM met goede glijeigenschappen? Kies dan bijvoorbeeld voor POM H met een toevoeging van PTFE. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met onze experts.

Food Grade lasersnijden

Food Grade materiaal mag gebruikt worden voor machines in de voedingsmiddelenindustrie. Wil je Food Grade materiaal laten lasersnijden? Dan is POM C hiervoor uiterst geschikt.

POM C mag namelijk in contact komen met voedsel, kan tegen zowel hoge als lage temperaturen en is bestand tegen een vochtige omgeving.

Bereken jouw prijs voor lasergesneden POM

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw lasergesneden POM onderdeel? Bereken vrijblijvend jouw prijs via CutWise. Al binnen 10 seconden ontvang je een offerte op maat binnen jouw CutWise account. Benieuwd hoe CutWise werkt? Neem gerust een kijkje op onze CutWise pagina.

Voorbeelden Lasergesneden POM

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.