POM - Delrin Lasersnijden tot 20 mm | ISO gecertificeerd - BMTEC

ISO 9001:2015 GECERTIFICEERD

1200m² MACHINEPARK

ACTIEF IN EUROPA

> 6000 TEVREDEN KLANTEN

POM lasersnijden

POM, ook bekend als Polyoxymethyleen of Polyacetaal, kan zeer nauwkeurig worden gesneden met een laser tot een dikte van 20 millimeter. Bij BMTEC beschikken we over geavanceerde lasermachines en ervaren vakmensen, waardoor we hoogwaardige POM lasersnijdingen garanderen. Ons bedrijf is tevens ISO 9001:2015 gecertificeerd, wat de kwaliteit van onze dienstverlening bevestigt.

POM lasersnijden is een veelvoorkomende bewerking bij BMTEC, waar we dagelijks aan de behoeften van diverse klanten voldoen. POM is een veelzijdige kunststof die wordt gewaardeerd vanwege zijn uitstekende eigenschappen, waaronder slijtvastheid, chemische bestendigheid en dimensionale stabiliteit.

Naast het lasersnijden bieden wij ook het lasergraveren van POM aan. Zo kunnen wij naast het lasersnijden bijvoorbeeld teksten en serienummers in het materiaal verwerken.

Wat is POM?

De kunststof POM is een afkorting van polyoxymethyleen. Dit is een sterk soort kunststof dat vele positieve eigenschappen heeft, waardoor POM kunststof vaak toegepast wordt in de machinebouw, automobielindustrie en in de jacht- en scheepsbouw. POM wordt gefabriceerd van polyacetaal polymeren, dit levert een soort hars op dat zo sterk is dat het zonder versterking met glasvezel staal kan vervangen. Grote voordelen van dit materiaal boven staal is dat het niet oxideert en het hoeft niet gesmeerd te worden.

Polyoxymethyleen is een sterk soort kunststof. Bovendien oxideert het niet en hoeft het niet tot nauwelijks geolied te worden. Hierdoor is het een goed alternatief voor staal.

POM wordt onder andere gebruikt in de machinebouw, automobielindustrie en in de jacht- en scheepsbouw.

De eigenschappen van polyoxymethyleen zijn:

 • Hoge mechanische sterkte en stijfheid
 • Neemt nauwelijks vocht op
 • Maat- en vormvast
 • Elektrisch isolerend
 • Slijt-, slag-, en stootvast
 • Hittebestendig tot 100°C
 • Bestendig tegen kou tot -50°C
 • Goede roleigenschappen
 • Lage wrijvingscoëfficiënt
 • De Foodgrade variant is geschikt voor de voedingsindustrie

Door deze eigenschappen wordt POM bijvoorbeeld ingezet voor tandwielen, fijnmechanische onderdelen en Food Grade materiaal.

POM wordt gebruikt in diverse industrieën, waaronder de voedingsmiddelenindustrie, automobielindustrie, machine- en scheepsbouw. Zo worden er onder andere tandwielen, lagers en andere precisie onderdelen van gemaakt.

POM Copolymeer (POM C) en POM Homopolymeer (POM H) verschillen in eigenschappen. Zo heeft POM H heeft een hogere dichtheid, hardheid en sterkte dan POM C. Daarentegen heeft POM C een betere chemische resistentie en lagere smeltpunt dan POM H.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice.

Food Grade materiaal mag gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie. Wil je Food Grade materiaal laten lasersnijden? Dan is de Food Grade variant van POM hiervoor uiterst geschikt.

POM lasersnijden voor de machinebouw

POM lasersnijden voor de machinebouw vraagt om uiterste nauwkeurigheid. Bij BMTEC zijn wij zeer kwaliteitsgericht, daarom hebben wij ons ISO 9001:2015 laten certificeren. Wij bieden dus niet alleen expertise maar ook hoge kwaliteit, uitstekende service en leverbetrouwbaarheid.

POM Lasergraveren

Het lasergraveren van POM (Polyoxymethyleen) biedt een hoogwaardige en nauwkeurige methode om permanente markeringen, teksten of afbeeldingen aan te brengen op POM-materialen. Bij lasergraveren wordt een laserstraal gebruikt om het oppervlak van het POM zorgvuldig te verwijderen, waardoor een contrast ontstaat en gedetailleerde markeringen mogelijk zijn.

Het voordeel van lasergraveren op POM is de precisie en reproduceerbaarheid van de gravures. Het maakt het mogelijk om complexe ontwerpen, serienummers of bedrijfslogo’s met een hoge resolutie op POM-componenten aan te brengen. Daarnaast is lasergraveren een contactloze methode, wat betekent dat het materiaal niet wordt beschadigd door fysiek contact, en het resultaat is vaak duurzaam en goed leesbaar.

Toepassingen van lasergraveren op POM zijn divers en variëren van gepersonaliseerde producten en industriële markeringen tot het aanbrengen van identificatiecodes op onderdelen in de machinebouw. Het speelt ook een cruciale rol in het verbeteren van traceerbaarheid en kwaliteitscontrole in verschillende sectoren.

Bij BMTEC beschikken we over geavanceerde lasergraveerapparatuur en deskundige vakmensen om hoogwaardig lasergraveren op POM-materialen te realiseren.

Kunststof tandwielen van POM

Wil je kunststof tandwielen van POM laten lasersnijden? Kunststof tandwielen kunnen we van verschillende kunststoffen maken. Doorgaans adviseren wij POM als de perfecte kunststof daarvoor. BMTEC heeft een groot machinepark met lasersnijders die jouw product uit POM platen snijden. De lasers werken door een klein oppervlak met hoge precisie te verhitten, waardoor de laser door het materiaal snijdt. Hierdoor kunnen we een zeer hoogwaardig product leveren.

De voordelen van POM kunststof

De kunststof POM heeft bepaalde eigenschappen, waardoor het een populair product is om te gebruiken in precisieonderdelen. Dit zijn enkele belangrijke voordelen van POM:

 • Hoge sterkte en hardheid: Polyoxymethyleen heeft een hoge sterkte en hardheid, waardoor het geschikt is voor veeleisende toepassingen.
 • Maatvastheid: Het behoudt zijn vorm en afmetingen, zelfs onder wisselende omstandigheden.
 • Het behoudt zijn sterkte zelfs bij lage temperaturen (tot -40°C).
 • Kleur en dekking: Door de hoge kristallijne samenstelling is het product wit, maar het kan in verschillende kleuren geleverd worden.
 • Het materiaal is goed bestand tegen oplosmiddelen en chemicaliën, ook bij een hoge temperatuur.
 • Polyoxymethyleen mag direct in contact komen met levensmiddelen, want het geeft geen biologische reactie.
 • POM kunststof heeft goede glijeigenschappen, het oxideert niet en is optimaal bestand tegen kruip.

Bereken jouw prijs voor lasergesneden POM

Ben je benieuwd naar de kosten voor het lasersnijden van POM? Bereken je prijs snel en eenvoudig via CutWise. Al binnen 10 seconden ontvang je een offerte op maat binnen jouw CutWise account.

Bovendien beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid met CutWise. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!

Benieuwd hoe CutWise werkt? Neem gerust een kijkje op onze CutWise pagina.

Bereken je prijs

Wil je POM op maat laten lasersnijden? Upload je DXF- of 2D STEP bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Offerte aanvragen

Wil je een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden je offerte.