POM - Delrin Lasersnijden tot 20 mm | ISO gecertificeerd - BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Meer dan 4000 tevreden klanten

POM lasersnijden

Polyoxymethyleen (POM), staat ook wel bekend als polyacetaal of Delrin (merknaam). POM is t/m een dikte van 20 millimeter zeer nauwkeurig te lasersnijden. BMTEC heeft hiervoor de beste lasermachines en zeer ervaren experts in huis. Hierdoor ontvang je gegarandeerd de allerbeste kwaliteit. BMTEC is dan ook ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Naast het lasersnijden bieden wij ook het lasergraveren van POM aan. Zo kunnen wij naast het lasersnijden bijvoorbeeld teksten en serienummers in het materiaal verwerken.

Wat is POM?

Polyoxymethyleen is een sterk soort kunststof. Bovendien oxideert het niet en hoeft het niet tot nauwelijks geolied te worden. Hierdoor is het een goed alternatief voor staal.

POM wordt onder andere gebruikt in de machinebouw, automobielindustrie en in de jacht- en scheepsbouw.

De eigenschappen van polyoxymethyleen zijn:

  • Hoge mechanische sterkte en stijfheid
  • Neemt nauwelijks vocht op
  • Maat- en vormvast
  • Elektrisch isolerend
  • Slijt-, slag-, en stootvast
  • Hittebestendig tot 100°C
  • Bestendig tegen kou tot -50°C
  • Goede roleigenschappen
  • Lage wrijvingscoëfficiënt
  • De Foodgrade variant is geschikt voor de voedingsindustrie

Door deze eigenschappen wordt POM bijvoorbeeld ingezet voor tandwielen, fijnmechanische onderdelen en Food Grade materiaal.

POM wordt gebruikt in diverse industrieën, waaronder de voedingsmiddelenindustrie, automobielindustrie, machine- en scheepsbouw. Zo worden er onder andere tandwielen, lagers en andere precisie onderdelen van gemaakt.

POM Copolymeer (POM C) en POM Homopolymeer (POM H) verschillen in eigenschappen. Zo heeft POM H heeft een hogere dichtheid, hardheid en sterkte dan POM C. Daarentegen heeft POM C een betere chemische resistentie en lagere smeltpunt dan POM H.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice.

Food Grade materiaal mag gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie. Wil je Food Grade materiaal laten lasersnijden? Dan is de Food Grade variant van POM hiervoor uiterst geschikt.

POM lasersnijden voor de machinebouw

POM lasersnijden voor de machinebouw vraagt om uiterste nauwkeurigheid. Bij BMTEC zijn wij zeer kwaliteitsgericht, daarom hebben wij ons ISO 9001:2015 laten certificeren. Wij bieden dus niet alleen expertise maar ook hoge kwaliteit, uitstekende service en leverbetrouwbaarheid.

Bereken jouw prijs voor lasergesneden POM

Ben je benieuwd naar de kosten voor het lasersnijden van POM? Bereken je prijs snel en eenvoudig via CutWise. Al binnen 10 seconden ontvang je een offerte op maat binnen jouw CutWise account. Bovendien beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid met CutWise. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis! Benieuwd hoe CutWise werkt? Neem gerust een kijkje op onze CutWise pagina.

Bereken je prijs

Wil je POM op maat laten lasersnijden? Upload je DXF bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.