Maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen | BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

MVO

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ook BMTEC zet zich hier voor in. Wij vinden namelijk dat je verschil maakt door bij jezelf te beginnen. Hoe wij dit doen, leest u op deze pagina over MVO.

Wat is MVO

Wat is MVO eigenlijk? MVO gaat over bewust omgaan met onder andere het milieu en met mensen. Het wordt ook wel samengevat als de drie P’s: People, Planet en Profit.

People

People gaat over bewust en goed omgaan met mensen. Bijvoorbeeld door een prettige werkomgeving voor medewerkers te creëren. Of door oog te hebben voor de arbeidsomstandigheden bij bijvoorbeeld leveranciers.

Planet

Planet gaat over het bewust omgaan met de aarde, met milieu. Dit kunnen bedrijven doen door bijvoorbeeld te recyclen en niet meer grondstoffen te verbruiken dan nodig is. Of door zonnepanelen te gebruiken.

Profit

Profit gaat over het creëren van economische waarde. Bedrijven moeten winst draaien of kostendekkend zijn om te blijven bestaan. Als ze dit niet zijn, kunnen ze de andere P’s niet uitvoeren.

MVO BMTEC

BMTEC is zich bewust van het belang van de 3 P’s. Wij hebben MVO hoog in het vaandel staan. In de volgende alinea leggen wij u graag uit hoe wij MVO in onze dagelijkse bedrijfsvoering toepassen.

Duurzaam ondernemen BMTEC

Waaruit blijkt dat wij duurzaam ondernemen? Dat vertellen wij aan de hand van de 3 P’s:

People: BMTEC maakt zich hard voor mensen die minder kans hebben op de arbeidsmarkt. In het doelgroepregister staan alle mensen die vallen onder de banenafspraak.

Zij kunnen door een langdurige ziekte of handicap niet het minimumloon verdienen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te werken. Daarom hebben wij mensen aangenomen die in het doelgroepregister staan.

Planet: we moeten zuinig zijn op onze planeet. Daar worden steeds meer mensen zich bewust van. BMTEC draagt hieraan bij door afval en restmateriaal te scheiden. Voordat wij gaan lasersnijden, laten we de computer berekenen hoe we zo weinig mogelijk materiaalverlies hebben. Dit scheelt geld en voorkomt verspilling. Vervolgens scheiden we het afval. Wanneer je kunststoffen niet scheidt, is recyclen niet mogelijk. Daarom hebben we voor ieder soort kunststof een eigen bak. Daarin bewaren wij het restmateriaal, zodat het gerecycled kan worden.

Daarnaast wordt elk pakket tijdens de verzending gecompenseerd met CO2. Zo dragen wij ook een steentje bij in de duurzaamheid op het gebied van transport.

Profit: BMTEC kan diverse kunststoffen lasersnijden, lasermarkeren en/of lasergraveren. Deze producten leveren we voornamelijk aan bedrijven in bijvoorbeeld de automobielindustrie en de machinebouw. Wij hebben al vele oplossingen mogen bieden voor problemen waar bedrijven tegenaan liepen. Bijvoorbeeld voor Honeywell, zij liepen al 15 jaar tegen een probleem aan: er zat stof op hun filters. Wij hadden de oplossing en leveren nu stofvrije filters aan Honeywell. Door deze oplossingen helpen wij andere bedrijven om verbeterde producten op de markt te zetten. Inmiddels krijgen we zoveel opdrachten, dat we inmiddels een machinepark hebben van 1200 m2 met 6 lasermachines.

BMTEC streeft er altijd naar om een goede balans te vinden tussen People, Planet en Profit. Zo dragen wij ons steentje bij aan duurzaam ondernemen.