Polyamide Lasersnijden | Wij snijden PA op maat | BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Polyamide lasersnijden

Polyamide (PA) is uitstekend te bewerken met een laserstraal. Het laat zich tot een dikte van 3 millimeter zeer netjes lasersnijden. Complexe vormen en halffabricaten van polyamide zijn dan ook eenvoudig te lasersnijden.

Polyamide

Polyamide heeft sterke technische, thermische, elektrische en chemische eigenschappen. Er zijn meerdere vormen van polyamide. Bekende vormen zijn nylon en aramide. Polyamide is zeer slagvast, slijtvast en stijf. De kunststof is zeer geschikt voor mechanische onderdelen die aan stotende belasting en verhoogde temperaturen zijn blootgesteld. Het heeft namelijk een hoog dempingsvermogen. De temperatuurbestendigheid is van -40 graden tot +90 graden. Polyamide staat ook wel bekend onder de handelsnamen Ertalon, Akulon, Nylatron, Orgamid, Orgasol en Radilon.

Vochtopname polyamide

Polyamide neemt vocht op. Hierdoor worden de taaiheid en rek verhoogd. Let hier op als u een product wil dat een hoge maatnauwkeurigheid heeft. In dat geval kunt u wellicht beter PETP of POM kiezen. We vertellen u graag over de verschillen, voordelen en nadelen van deze verschillende materialen. Neem daarover vrijblijvend contact met ons op.

Toepassing polyamide

Polyamide wordt bijvoorbeeld toegepast in kabelschijven en tandwielen. Hierin wordt het vaak toegepast omdat het een hoog dempingsvermogen heeft en taai is. Ook heeft het goede glij- en roleigenschappen. Polyamide wordt ook gebruikt in slijtstrippen, wielen, afschrapers en transportrollen.

PA is heel geschikt voor zware, dynamische belastingen in de techniek. Het breekt niet snel. Ook kan het goed tegen olie, vet en benzine. Als PA met olie gevuld is, zorgt dit voor integrale smering. Hierdoor is er een lagere wrijven en langere levensduur. Door de hoge vochtopname is polyamide meestal niet geschikt voor elektrische toepassingen.

Eigenschappen polyamide

De eigenschappen van PA zijn:

  • Goede chemische bestendigheid
  • Weerstand tegen veroudering en vermoeiing bij hoge temperaturen
  • Behoudt zijn taaiheid ook bij lage temperaturen
  • Geschikt voor aandrijvingen (tandwielen, koppelingen en kettingspanners)
  • Geschikt voor mechanische onderdelen
  • Laagspanningsschakelmateriaal (stroomverdeling)
  • Geschikt voor elektrische onderdelen (schakelaars)

Wat kost het lasersnijden van Polyamide?

Een offerte opvragen is dankzij CutWise niet meer nodig. Je kunt nu zelf jouw prijs voor lasergesneden Polyamide berekenen. Al binnen 10 seconden ontvang je jouw offerte op maat. Benieuwd hoe CutWise werkt? Neem dan een kijkje op onze CutWise pagina. Wil je CutWise uitproberen? Maak gratis jouw CutWise account aan en ontvang vrijblijvend een offerte op maat!

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.