Polyamide / Nylon Op Maat Lasersnijden - 10 sec offerte - BMTEC

ISO 9001:2015 GECERTIFICEERD

1200m² MACHINEPARK

ACTIEF IN EUROPA

> 6000 TEVREDEN KLANTEN

Polyamide / Nylon lasersnijden

Polyamide nylon kun je bij BMTEC laten lasersnijden vanaf 0,5 millimeter t/m 4 millimeter dikte. Onze experts zorgen daarbij voor een perfecte afwerking van jouw product. Benieuwd naar de kosten voor het lasersnijden van Polyamide? Via ons offertesysteem CutWise ontvang je een offerte op maat binnen 10 seconden!

Wil je polyamide boven een dikte van 4 millimeter laten bewerken? Ook dit voeren wij graag voor je uit en je kunt gewoon gebruik maken van CutWise. Het materiaal wordt dan echter gefreesd in plaats van gesneden.

Wat is nylon, wat zijn de eigenschappen en voordelen en is het geschikt voor jouw product? Hier lees je er alles over.

Wat is nylon?

Nylon is een product dat ook wel bekend staat onder de naam Polyamide nylon. Maar wat is nylon nu precies? Het is een kunststof dat bepaalde eigenschappen heeft waardoor het zeer geschikt is voor mechanische onderdelen. Nylon wordt dan ook vaak gebruikt in de vervoerssector (luchtvaart en auto’s) en in de voedselverpakkingsindustrie. Polyamide is hard, geluiddempend, slag- en slijtvast. Daarnaast heeft het een temperatuurbestendigheid van -40 ˚C tot 80˚ C. Hierdoor is het zeer geschikt voor onderdelen die aan stotende belastingen en verhoogde temperaturen worden blootgesteld. Daarnaast is Polyamide nylon bestand tegen gamma en röntgenstraling.

Nylon is zeer goed te bewerken, zeker door middel van lasersnijden. Wij kunnen jouw product zeer precies uitsnijden met een perfect gladde snijrand. Ben je op zoek naar een kunststof die zeer duurzaam is en die een hoog geluiddempend vermogen heeft? Dan is nylon een goede keuze.

Vochtopname Polyamide

Een van de nylon eigenschappen is een hoge vochtopname. In een vochtige omgeving zal polyamide nylon vocht opnemen. Hierdoor zal het kunststof uitrekken en niet meer maatvast zijn. Het gevolg is dat het daarom ongeschikt kan zijn voor bepaalde elektrische toepassingen. Als maatvastheid in een vochtige omgeving belangrijk is voor jouw product, dan kun je beter kiezen voor een ander soort kunststof, zoals PETP of POM. Wij helpen je graag bij het kiezen van het materiaal als je hier raad bij nodig hebt.

Voordelen van Polyamide nylon

Nylon is een product van hoge kwaliteit en heeft daarom veel voordelen voor bepaalde industrieën, zoals de voedingsindustrie, de transportsector en de farmaceutische industrie. Nylon laat zich uitermate goed bewerken, waardoor het produceren van elementen en onderdelen van nylon heel goed mogelijk is.

Nylon onderdelen laten maken

Wil je onderdelen van polyamide nylon laten maken? BMTEC helpt je graag! Wij hebben een groot machinepark lasersnijders waarmee we allerlei onderdelen uit verschillende kunststoffen kunnen snijden. We kunnen een onderdeel of een hele serie voor je uitsnijden. Bij ons kun je polyamide nylon producten bestellen in twee verschillende kleuren: zwart en naturel.
Weet je niet zeker of nylon het juiste materiaal is voor jouw product? Wij denken graag met je mee om een keus te maken voor het juiste materiaal. Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Wat kost het lasersnijden van Polyamide?

Een offerte opvragen is dankzij CutWise niet meer nodig. Je kunt nu zelf je prijs voor lasergesneden Polyamide berekenen. Al binnen 10 seconden ontvang je jouw offerte op maat.

Bovendien beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid met CutWise. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!

Benieuwd hoe CutWise werkt? Neem dan een kijkje op onze CutWise pagina. Wil je CutWise uitproberen? Maak gratis een CutWise account aan en ontvang vrijblijvend een offerte op maat!

Bereken je prijs

Wil je Polyamide op maat laten lasersnijden? Upload je DXF- of 2D STEP bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Offerte aanvragen

Wil je een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden je offerte.