BMTEC lasersnijdt naast het standaard POM C zwart en naturel ook food grade materialen. Denk bijvoorbeeld aan POM C in verschillende kleuren zoals blauw, geel en rood.

Op de foto hieronder ziet u lasergesneden POM C halffabricaten. Deze hebben we gesneden voor een specifiek project. Onze klant had producten met een dikte van 8 millimeter nodig. POM van 8 millimeter is echter niet standaard verkrijgbaar. Daarom hebben wij blauwe POM C platen op een dikte van 10 millimeter ingekocht en deze afgevlakt naar 8 millimeter.

Voordat we gaan lasersnijden, moet plaatmateriaal altijd vlak zijn. Bij het afvlakken van een zijde gaat de plaat kromtrekken door de spanning in het materiaal. Daarom vlakken wij foodgrade materialen zoals POM altijd aan twee zijden af voordat wij het gaan lasersnijden.

Foodgrade

Food grade houdt in dat kunststof in contact mag komen met voedsel. Het is bestemd tegen bijvoorbeeld een vochtige omgeving en hoge en lage temperaturen. Foodgrade materiaal moet geschikt zijn voor producten die in aanraking komen met voedingsmiddelen, zoals snijplanken. Maar ook de productiewijze moet geschikt zijn. Daarom wordt food grade materiaal ook gebruikt voor industriële machines in de voedingsmiddelenindustrie.

Welke food grade materialen kan BMTEC lasersnijden?

Wij lasersnijden de volgende voor voedingsmiddelen geschikte kunststoffen:

Deze materialen zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Voor de voedingsmiddelenindustrie wordt vaak de kleur blauw gebruikt. Komt er een stukje kunststof in de voedingsmiddelen terecht? Dan valt het snel op door de blauwe kleur. Wij kunnen de kunststoffen in verschillende kleuren voor u inkopen. Ook hebben wij standaard een aantal kunststoffen op voorraad. Heeft u specifieke wensen? Net zoals deze klant, die graag POM met een dikte van 8 millimeter wilde hebben? We denken met u mee en we zorgen voor een oplossing.

Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan voor het lasersnijden van food grade materialen.