Kunststof tandwielen op maat

Tandwielen van kunststof zijn voor veel van onze klanten een enorme uitkomst. Wij lasersnijden kunststoffen in ieder gewenste vorm op maat. Dit doen wij voor verschillende industriële klanten, waardoor de kunststoffen die wij lasersnijden en de toepassingen daarvan behoorlijk uiteen lopen. Zo maken wij onder andere machine-afschermkappen, filters, windschermen voor motoren, maar bijvoorbeeld ook tandwielen uit kunststof.

Tandwielen op maat

Als je een tandwiel op maat wilt laten lasersnijden dan heb je keuze uit diverse kunststoffen. Vaak raden wij onze klanten de kunststof POM aan. POM heeft namelijk vele voordelige eigenschappen. Welke dat precies zijn, lees je hieronder.

Tandwiel van POM

POM is de afkorting van de kunststof Polyoxymethyleen en staat bekend onder de merknaam Delrin. POM is tot een dikte van 20 millimeter te lasersnijden.

Vanwege onderstaande eigenschappen is deze kunststof uiterst geschikt om toe te passen als tandwiel.

  • Sterk
  • Oxideert niet
  • Geen stroomgeleider
  • Schokbestendig
  • Kou- en hittebestendig
  • Hoeft niet tot nauwelijks geolied te worden

Daarnaast wordt POM ook gebruikt voor andere fijnmechanische onderdelen in de machinebouw, automobielindustrie en in de jacht- en scheepsbouw.

POM-tandwielen

Lasergesneden tandwielen van POM

Tandwiel van Nylon

Naast POM kun je ook kiezen voor Polyamide (Nylon). Net als POM is Nylon ook sterk, slijt- en slagvast en bestand tegen hoge en lage temperaturen. Een nadeel kan echter zijn dat het vocht opneemt. Verder is het chemisch resistent tegen olie, vet en benzine. Het wordt daarom vaak toegepast in de werktuig- en machinebouw.

Nylon kan worden lasergesneden tot een dikte van 4 millimeter. Heb je dikkere tandwielen nodig? Dan is het frezen van Nylon ook mogelijk. Voor het frezen van Nylon en andere kunststoffen kun je terecht bij ons dochterbedrijf BMTEC Milling.

Tandwielen van kunststof bestellen

Ben jij op zoek naar specifieke, op maat gemaakte tandwielen? Dan ben je bij BMTEC aan het juiste adres. Wij lasersnijden kunststof in elke gewenste vorm. Zo kunnen wij onder andere tandwielen op maat aanleveren. Dit doen wij al vanaf 1 stuk.

Wat kost een tandwiel?

Ben je benieuwd naar de prijs voor lasergesneden kunststof tandwielen? Via onze eigen offertesysteem “CutWise” kun je je prijs berekenen en ontvang je vrijblijvend binnen 10 seconden jouw offerte op maat.

Ben je tevreden over de offerte en wil je dit omzetten in een order? Kies dan eerst de gewenste levertijd. Voor kleine orders kun je kiezen uit levertijden vanaf 3 dagen. Daarna kun je de offerte in één klik omzetten in een order. Binnen jouw CutWise account kun je het orderproces vervolgens LIVE volgen.

Met CutWise beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!

Meer informatie over CutWise lees je op onze CutWise pagina. Voor vragen of advies kun je ons contacteren door te mailen naar info@bmtec.nl of door te bellen naar 0591 78 54 54.