1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PMMA

PMMA staat voor polymethylmethacrylaat, in het kort acrylaat. Het is transparant kunststof, laat veel licht door en is daarom een goede vervanger voor glas. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt als windschermen voor scooters. In de volksmond wordt PMMA ook wel Plexiglas, Perspex, Altuglas of Oroglas genoemd.

PMMA is een van de kunststoffen die geur- en smaakloos is. Daarom is het ook perfect te gebruiken voor bijvoorbeeld maatbekers. Maar dit kunststofmateriaal is ook vaak te zien in de scheepsbouw en jachtbouw. Wij hebben PMMA al meerdere keren als grondstof toegepast voor kunststof halffabricaten en kunnen deze kunststof lasersnijden.

Acrylaat

Een van de bekendste merknamen van acrylaat is Plexiglas. De naam zegt het al: het lijkt op glas. Maar waarom zou je kiezen voor kunststof in plaats van glas? Acrylaat heeft vele voordelen ten opzichte van glas: het is lichter, sterker en duurzamer. Het kan tegen UV-licht, verschillende weersomstandigheden en is steviger dan (dubbel)glas. Dat komt omdat het flexibel en stootvast is. Acrylaat is daarom ook ideaal te gebruiken in bijvoorbeeld uithangborden, voorzetramen en veranda’s.

Acrylaat op maat

Wij maken uw acrylaat graag op maat. Dat doen wij met zes lasersnijmachines in ons machinepark. Het laat zich zeer goed bewerken door lasermachines. We bewerken deze kunststof tot een dikte van 30 millimeter. Dit doen we voor zowel gegoten als geëxtrudeerde PMMA. De gegoten kwaliteit is vrijwel spanningsvrij, waardoor deze goed te bewerken en verlijmen is. De geëxtrudeerde kwaliteit heeft meer spanning. Naast acrylaat op maat snijden, is ook het graveren van acrylaat mogelijk bij ons.

Lasersnijden acrylaat

Door acrylaat te snijden met een laser kunt u alle kanten op. Ook de meest ingewikkelde bewerkingen zijn mogelijk. Daarnaast zorgt de laser ervoor dat het materiaal er netjes uitziet. De gelaserde kanten zijn direct na het laseren glashelder en gepolijst. Nabewerking is daarom bij het lasersnijden van acrylaat niet nodig.

Ook de kleurencombinaties van PMMA zijn oneindig. Alles is mogelijk. Heeft u advies nodig? Neem contact met ons op. We denken graag met u mee. Wij hebben zelf acrylaat op voorraad, waardoor we snel leveren. Tevens leveren wij polymethylmethacrylaat met een hard coating. Deze hard gecoate acrylaat is zeer krasbestendig en ook een prachtig product om te laten lasersnijden.

Eigenschappen PMMA

De eigenschappen van PMMA zijn:

  • Slagvast
  • UV-bestendig
  • Weerbestendig
  • Schokbestendig
  • Kleurvast
  • Mag in contact komen met voedsel
  • Lichter dan glas
  • Laat meer licht door dan glas
  • Laat zich zeer netjes lasersnijden
  • Is gemakkelijk in allerlei vormen te produceren

Door deze eigenschappen is PMMA enorm populair als vervanging van glas.

Vragen? Prijsindicatie Nodig?

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een vraag over een bepaalde uitdaging? Neem contact met ons op en wij zullen vrijblijvend binnen 24 uur contact met u opnemen.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: html, dxf, txt, css, gif, png, jpeg, jpg, tiff, bmp, ai, eps, ps, rtf, pdf, doc, docx, xls, zip, rar, wav, mp3, ppt, aar, sce.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.