PETG Lasersnijden | Snel & met Hoge Kwaliteit | BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PETG Lasersnijden

Wij hebben veel ervaring in het lasersnijden van PETG. Onze lasermachines kunnen PETG lasersnijden van 0,5 millimeter tot 8 millimeter dikte. Het voordeel van lasersnijden is dat de materiaaltoleranties beter onder controle te houden zijn dan wanneer je PETG laat zagen.

Tijdens het lasersnijden hoeven wij het materiaal niet vast te zetten. Het materiaal wordt namelijk door middel van een afzuiging vastgezogen aan het bed van de lasersnijmachine. Doordat het lasersnijden contactloos gaat, komt er geen spanning op te staan. Hierdoor heb je minder kans op breuken tijdens bewerking.

BMTEC levert internationaal

Wij leveren lasergesneden PETG aan heel Nederland. Ook leveren wij lasergesneden kunststof halffabricaten aan andere landen. Duitsland, België, Zwitserland en Oostenrijk vallen hieronder.

Wij lasersnijden PETG nauwkeurig op maat. Daarbij zorgen onze experts voor een perfecte afwerking. Vraag voor het lasersnijden van PETG een vrijblijvende offerte aan. Via onze offertesysteem CutWise ontvang je al een offerte op maat binnen 10 seconden!

Wat is PET-G?

PETG is de afkorting van PolyEthyleenTereftalaatGlycol. Het staat bekend onder de merknamen: VIVAK, Spectar, Lumex, Griphen, Veralite, Axpet, Quinn, Eastar, Vecatan en Marpet-g.

PETG is een transparante kunststof met vele voordelige eigenschappen. Zo heeft het een hoge slagweerstand en temperatuurbestendigheid. Het kan namelijk tegen zowel lage temperaturen (-40 °C) als tegen hoge temperaturen (70°C). Daarnaast is het recyclebaar en mag het als verpakking voor eten en drinken gebruikt worden. Een bekende toepassing van PET-G in de voedingsmiddelenindustrie is de petfles.

Toepassingen van PETG

PETG heeft een uitstekende chemische bestendigheid. Daarom is dus zeer geschikt voor de chemische industrie. Ook wordt het toegepast in de signing industrie en in de medische industrie.

In de medische industrie wordt PETG o.a. verwerkt in medische instrumenten, medische verpakkingen en in dialyse apparatuur. Daarnaast vind je het terug in industriële toepassingen. Zo wordt PETG bijvoorbeeld verwerkt in beschermkappen voor machines.

Bij BMTEC lasersnijden wij PETG ook voor diverse toepassingen. Onze lasergesneden PETG halffabricaten worden o.a. toegepast in de machinebouw, landbouw, medische industrie, jacht- en scheepsbouw en de energie industrie.

Voordelen van PET-G lasersnijden

Het lasersnijden van kunststof brengt veel voordelen met zich mee:

 1. Lasersnijden is een bewerkingsmethode waarbij het materiaal niet vastgezet hoeft te worden. Een lasermachine bevat namelijk een eigen afzuiging. Door deze afzuiging wordt het materiaal vastgezogen op het bed van de lasermachine. Hierdoor heb je geen last van verschuivingen en is de kans op breuken in het materiaal nihil.
 2. Een laser heeft een smalle snijbreedte waardoor er weinig materiaal verloren gaat. Bovendien zorgen wij tijdens de materiaal nesting ervoor dat er zo weinig mogelijk restmateriaal overblijft.
 3. Het lasersnijden van kunststof gaat met een hoge snijsnelheid. Ook is het snijden van complexe vormen dankzij de flexibele lasersnijkop geen enkel probleem.

Geen radiusafwijking

Bij het lasersnijden heb je geen last van een radiusafwijking. Dit is bijvoorbeeld wel het geval bij frezen. Dit houdt in dat het materiaal in haakse hoeken lasergesneden kan worden zonder enkele afwijking.

Tijdens het frezen heb je wel een minimale radiusafwijking, omdat een frees een rond gereedschap is. Het resultaat bij het frezen van een hoek is dus een rond afgewerkte hoek. Kortom: het kiezen voor lasersnijden is dus niet alleen snel en duurzaam maar ook voordeliger dan het frezen van kunststof.

lasersnijden van pet-g

Eigenschappen PETG

PETG is transparant, flexibel, slagvast en taai. Daarnaast heeft het een uitstekend brandgedrag (B1). B1 houdt in dat PETG een brandvertragend en moeilijk ontvlambaar materiaalsoort is. Hierdoor kan het veilig en duurzaam toegepast worden. Zo is het één van de weinige kunststofsoorten die toegepast mag worden als beglazing in luchthavens.

Een andere voordelige eigenschap van PETG is dat het goed bestand is tegen verdunde oplossingen. Denk hierbij aan: zuren, zouten, zepen, olie, basen en niet-aromatische koolwaterstoffen. Het is echter niet bestand tegen aromatische en gechloreerde koolwaterstoffen en ketonen zoals aceton.

Om een overzicht te geven van alle eigenschappen, hebben wij ze hieronder voor jou opgesomd. In de video aan de rechterkant van deze pagina benoemen wij overigens ook de eigenschappen van PETG.

Alle eigenschappen:

 • Slagvast en flexibel
 • Chemisch bestendig
 • Recyclebaar en bedrukbaar
 • Transparant en lichtdoorlatend
 • Mooie oppervlaktekwaliteit (vergelijkbaar met acrylaat/PMMA/Plexiglas)
 • Goede chemische bestendigheid
 • Geschikt voor de voedingsindustrie
 • Hoge stabiliteit en zeer hoge treksterkte
 • Uitstekend brandgedrag (B1)
 • Bestand tegen verdunde zuren
 • Niet bestand tegen aromatische en gechloreerde koolwaterstoffen
 • Temperatuurbestendig bij temperaturen van minimaal -40˚C tot maximaal 70˚C

Voorbeelden lasergesneden PETG

PETG lasersnijden is een snelle en flexibele manier van kunststof snijden. Dat is ook te zien aan de voorbeelden op deze foto’s. Gleuven, ronde delen, haakse hoeken, gaatjes in het materiaal, alles is mogelijk met een laser.

Bij iedere klant zorgen wij er natuurlijk voor dat de lasergesneden PETG onderdelen netjes afgewerkt zijn. Ben je benieuwd naar meer voorbeelden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

PETG lasersnijden van hoge kwaliteit

Onze experts hebben jarenlange ervaring met het lasersnijden van kunststof. Bij BMTEC kun je dus uitgaan van lasergesneden kunststof halffabricaten van hoge kwaliteit. Om onze klanten te garanderen dat hoge kwaliteit bij ons centraal staat, hebben wij ons ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Hoeveel kost PETG lasersnijden?

Wil jij PETG bij ons laten lasersnijden? Bereken via onze offertesysteem CutWise eenvoudig en snel jouw prijs. Al binnen 10 seconden ontvang je een offerte op maat. Bovendien is het aanmaken van een CutWise account gratis en het aanvragen van een offerte is volledig vrijblijvend. Probeer CutWise dus gerust uit.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.