Polycarbonaat (PC) Lasersnijden | Snel en Nauwkeuring | BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PC Lasersnijden

U kunt polycarbonaat (PC) zagen, snijden met een glassnijder of u kunt PC lasersnijden. Lasersnijden is een van de populairste manieren van snijden. Snijden van PC met een laser is namelijk enorm precies, waardoor er diverse mogelijkheden zijn. Een laserstraal is namelijk erg flexibel, u kunt polycarbonaat lasersnijden in alle gewenste vormen, maten en aantallen.

BMTEC stelt haar machines in met een computer waardoor iedere tekening mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan zeer smalle inkepingen in het materiaal of ronde vormen. De kwaliteit blijft perfect dankzij de strakke en perfecte snijkanten.
U kunt pc lasersnijden tot een dikte van 3 millimeter. Ook complexe polycarbonaat halffabricaten met scherpe binnenhoeken zijn zeer geschikt om te lasersnijden.

Polycarbonaat

Polycarbonaat blijft als enige transparante kunststof zijn eigenschappen behouden bij hele hoge temperaturen (115°C) en lage temperaturen (-30°C). Daarnaast heeft het een goede chemische resistentie. PC is zeer geschikt om te snijden met een laser.

Veel mensen kennen Polycarbonaat onder de merknamen Lexan en Makrolon. Afhankelijk van de dikte is polycarbonaat verkrijgbaar in DIN 4102 B1 (1-4 millimeter, alleen voor binnen) en B2 (> 4 millimeter, brandwerend).

Toepassingen van Polycarbonaat

Polycarbonaat (PC) is een kunststof dat lijkt op glas, maar veel sterker is. Het is heel helder, buigbaar en zo sterk dat het vrijwel onbreekbaar is. Daarom wordt polycarbonaat bijvoorbeeld toegepast in helmvizieren, veiligheidsbrillen en in de cockpit van een straaljager.

Polycarbonaat op maat

Wij lasersnijden polycarbonaat op maat. Dankzij de technieken die wij gebruiken en onze experts zorgen wij dat u een perfect afgewerkt product krijgt. Alle vormen en aantallen zijn mogelijk. Of u het nou gebruikt voor bijvoorbeeld machine-afschermingen, medische apparaten, veiligheidshelmen, opvangbakken voor chemicaliën of veiligheidsglazen. Wij lasersnijden polycarbonaat op maat en leveren aan klanten uit diverse branches.

Plexiglas of polycarbonaat

Twijfelt u tussen Plexiglas (PMMA) en polycarbonaat? Deze twee kunststoffen lijken erg op elkaar, ze zijn beide vergelijkbaar met glas. Plexiglas en polycarbonaat zijn buiten te gebruiken, maar ze zijn niet krasbestendig. Wij kunnen zowel plexiglas als polycarbonaat lasersnijden.

Polycarbonaat

Gebruikt u het materiaal intensief? Of moet het bestand zijn tegen vandalisme? Dan kunt u beter voor polycarbonaat kiezen dan voor plexiglas. Polycarbonaat is namelijk vrijwel onbreekbaar en scheurt niet. Ook is het flexibeler dan Plexiglas.

Plexiglas

Zoekt u erg vlak kunststofmateriaal, kies dan voor Plexiglas in plaats van polycarbonaat. Plexiglas is een stuk stijver, taaier en slagvaster dan Polycarbonaat. Een nadeel kan zijn dat het de neiging heeft om een statische lading op te bouwen. Hierdoor kan het stof aantrekken.

Twijfelt u nog? Neem dan contact met ons op. We hebben alle kennis in huis en adviseren u graag over het gebruik en lasersnijden van polycarbonaat en plexiglas.

Voorbeelden lasergesneden pc

BMTEC heeft veel ervaring in PC lasersnijden. Enkele voorbeelden van lasergesneden PC ziet u op de foto’s hieronder.  Wilt u ook uw PC of andere kunststoffen lasersnijden? Dan helpen wij u graag verder. Wij leveren u een prachtig afgewerkt product. Wilt u voorbeelden van lasergesneden PC in het echt bekijken? Neem dan contact met ons op voor een afspraak, u bent van harte welkom.

Eigenschappen Polycarbonaat

De eigenschappen van polycarbonaat zijn:

  • Oersterk (250 keer sterker dan glas)
  • UV-werend
  • Brandvertragende eigenschappen
  • Elektrische isolerende eigenschappen
  • Bestendig tegen oliën en vetten
  • Laat zich koud buigen en warm vormen

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.