Polycarbonaat (PC) Lasersnijden - BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

PC Lasersnijden

U kunt Polycarbonaat (PC) zagen, snijden met een glassnijder, frezen of lasersnijden. Van al deze mogelijkheden is lasersnijden één van de populairste bewerkingen. Waarom? Omdat een laserstraal is enorm dun is. Hierdoor zijn laserbewerkingen uiterst precies. Daarnaast is een laserkop van een lasermachine erg flexibel. Dit maakt dat je materialen kunt lasersnijden in alle gewenste vormen en maten.

Polycarbonaat lasersnijden bij BMTEC

BMTEC stelt haar lasermachines in met een computer. Hierdoor kunnen wij iedere tekening lasersnijden. Zo is het lasersnijden van zeer smalle inkepingen, ronde vormen, scherpe hoeken en kleine details geen enkel probleem. Bovendien weten wij precies welke instellingen er nodig zijn om een perfect gesneden producten af te leveren. Om deze kwaliteit te waarborgen hebben wij ons tevens ISO 9001:2015 gecertificeerd. U kunt er dus vanuit gaan dat wij kunststof halffabricaten van uitstekende kwaliteit leveren.

Wat is Polycarbonaat?

Veel mensen kennen Polycarbonaat onder de merknamen Lexan en Makrolon. Afhankelijk van de dikte, is Polycarbonaat verkrijgbaar in DIN 4102 B1 (1-4 millimeter, alleen voor binnen) en B2 (> 4 millimeter, brandwerend). Echter kunnen wij Polycarbonaat maar lasersnijden tot een dikte van 3 millimeter. Bij een dikte boven de 3 millimeter wordt deze kunststof gefreesd.

Eigenschappen Polycarbonaat

Polycarbonaat blijft als enige transparante kunststof zijn eigenschappen behouden bij hele hoge (115°C) en lage (-30°C) temperaturen. Daarnaast heeft het een goede chemische resistentie. Bovendien is deze kunststof oersterk, brandvertragend en elektrisch isolerend. Het is bovendien buiten te gebruiken, maar kan na 2 à 3 jaar wel gaan verkleuren. Om dit te voorkomen kunt u gebruik maken van Polycarbonaat dat voorzien is van een uv-beschermlaag.

Om u een goed overzicht te geven van alle eigenschappen van Polycarbonaat, sommen wij ze hieronder voor u op:

  • Oersterk (250 keer sterker dan glas)
  • Slagvast
  • Scheurt niet
  • Flexibel
  • Bestand tegen inbraak en vandalisme
  • Brandvertragende eigenschappen
  • Elektrische isolerende eigenschappen
  • Bestendig tegen oliën en vetten
  • Laat zich koud buigen

Toepassingen van Polycarbonaat

Polycarbonaat (PC) is een kunststof dat lijkt op glas. Echter is het veel sterker: 250 keer sterker. Daarnaast is het heel helder, buigbaar en vrijwel onbreekbaar. Daarom wordt Polycarbonaat onder andere toegepast in helmvizieren en veiligheidsbrillen. Ook in de cockpit van een straaljager wordt deze kunststof gebruikt.

Plexiglas of polycarbonaat

Twijfelt u tussen Plexiglas (PMMA) en Polycarbonaat (PC)? Deze twee kunststoffen lijken erg op elkaar. Ze zijn beide namelijk vergelijkbaar met glas. Plexiglas en PC zijn buiten te gebruiken, maar ze zijn niet krasbestendig. Hieronder leggen wij uit wat de verschillen tussen Plexiglas en Polycarbonaat precies zijn.

Polycarbonaat

Gebruikt u het materiaal intensief? Of moet het bestand zijn tegen vandalisme? Dan kunt u beter voor Polycarbonaat kiezen dan voor plexiglas. Polycarbonaat is namelijk slagvast, vrijwel onbreekbaar en scheurt niet. Ook is het flexibeler dan Plexiglas.

Plexiglas

Zoekt u erg vlak kunststofmateriaal, kies dan voor Plexiglas in plaats van Polycarbonaat. Plexiglas is een stuk stijver en taaier dan Polycarbonaat. Een nadeel kan zijn dat het de neiging heeft om een statische lading op te bouwen. Hierdoor kan het stof aantrekken. Meer informatie over de eigenschappen en toepassingen van Plexiglas vind u op de PMMA kunststofpagina.

Kiezen tussen Plexiglas en Polycarbonaat

Weet u niet precies welke kunststof het meest geschikt is voor uw branche? Neem dan contact met ons op. Wij hebben alle kennis in huis en adviseren u graag over het gebruik en lasersnijden van Polycarbonaat en Plexiglas. Het lasersnijden van Plexiglas en Polycarbonaat is bij ons overigens allebei mogelijk.

Polycarbonaat op maat: Bereken je prijs via CutWise

Wij lasersnijden polycarbonaat op maat. Dankzij de technieken die wij gebruiken en onze experts zorgen wij dat u een perfect afgewerkt product krijgt. Alle vormen en aantallen zijn mogelijk. Of u het nou gebruikt voor bijvoorbeeld machine-afschermingen, medische apparaten, veiligheidshelmen, opvangbakken voor chemicaliën of voor veiligheidsglazen. Wij lasersnijden Polycarbonaat op maat en leveren aan klanten uit diverse branches. Wilt u Polycarbonaat of een andere soort kunststof bij ons laten lasersnijden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bereken eenvoudig de kosten voor lasergesneden kunststof halffabricaten via CutWise en ontdek alle mogelijkheden.

Voorbeelden lasergesneden PC

BMTEC heeft veel ervaring in het lasersnijden van Polycarbonaat. Wij leveren prachtig afgewerkte kunststof halffabricaten. Wilt u voorbeelden van lasergesneden Polycarbonaat in het echt bekijken? Neem dan contact met ons op voor een afspraak, u bent van harte welkom.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.