Polycarbonaat (PC) Lasersnijden - Binnen 10 sec offerte - BMTEC

ISO 9001:2015 GECERTIFICEERD

1200m² MACHINEPARK

ACTIEF IN EUROPA

> 6000 TEVREDEN KLANTEN

Polycarbonaat lasersnijden

Polycarbonaat kun je in alle gewenste vormen laten lasersnijden. Wij lasersnijden polycarbonaat tot een dikte van 2 millimeter. Bij een dikte boven de 2 millimeter wordt deze kunststof door ons dochterbedrijf BMTEC Milling gefreesd.

Wat is Polycarbonaat?

Veel mensen kennen polycarbonaat onder de merknamen Lexan en Makrolon. Deze kunststof is 250 keer sterker dan glas. Het is dus nagenoeg onbreekbaar. Polycarbonaat wordt daarom vaak ingezet als veiligheidsbeglazing tegen vandalisme en inbraak.

Polycarbonaat blijft als enige transparante kunststof zijn eigenschappen behouden bij hele lage en hoge temperaturen. Je kunt het bovendien buiten toepassen. Echter kan het na 2 à 3 jaar gaan verkleuren. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor speciale polycarbonaat platen die voorzien zijn van een UV-beschermlaag.

Om je een goed overzicht te geven van alle eigenschappen van polycarbonaat, sommen wij ze hieronder voor je op:

 • Isolerend
 • Slagvast, taai en flexibel
 • 250 keer sterker dan glas
 • 50% lichter van gewicht dan glas
 • Vandalisme- en inbraakbestendig
 • Brandvertragend (brandklasse B1)
 • Temperatuurbestendig van -30˚C tot 120˚C
 • Bestand tegen oliën en vetten
 • Warm en koud te buigen
 • Hoge mechanische belastbaarheid
 • Weersbestendig, indien voorzien van een UV-coating is het ook UV-bestendig

Verschil-Plexiglas-Polycarbonaat-petg

Polycarbonaat (PC) is een kunststof dat lijkt op glas. Echter is het 250 keer sterker en 50% lichter van gewicht. Daarnaast is het slagvast, flexibel en vandalismebestendig. Deze kunststof wordt daardoor o.a. gebruikt in de cockpit van straaljagers. Verder vind je polycarbonaat terug als:

 • beglazing voor bushokjes
 • helmvizieren
 • geluidschermen
 • veiligheidsbrillen
 • machine afschermkappen
 • balkon- en balustradebeglazing

Twijfel je tussen Plexiglas (PMMA) en polycarbonaat? Logisch! Deze twee kunststoffen lijken veel op elkaar en zijn beide goede glasvervangers. Hieronder leggen wij uit wat de verschillen tussen Plexiglas en Polycarbonaat precies zijn.

Polycarbonaat

Gebruik je het materiaal intensief? Of moet het bestand zijn tegen vandalisme? Dan kun je beter voor polycarbonaat kiezen dan voor Plexiglas. Polycarbonaat is namelijk slagvast en vrijwel onbreekbaar. Ook is het sterker en flexibeler dan Plexiglas. Verder is het brandvertragend en chemisch resistent. Deze twee laatstgenoemde eigenschappen heeft Plexiglas niet.

Polycarbonaat is echter niet UV-bestendig, tenzij het voorzien is van een speciale UV-coating.

Plexiglas

Plexiglas wordt vooral toegepast als glasvervanger. Het is namelijk 30 keer sterker en 50% lichter van gewicht in vergelijking met glas. Ook is het makkelijker warm te buigen. Verder is het goedkoper, stijver en taaier dan polycarbonaat.

Een nadeel van Plexiglas is dat het statische lading opbouwt. Hierdoor trekt het stof aan. Dit kun je echter oplossen met antistatische spray. Meer informatie over de eigenschappen en toepassingen van Plexiglas vind je op de PMMA kunststofpagina.

Kiezen tussen Plexiglas en polycarbonaat

Weet je niet precies welke kunststof het meest geschikt is voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben alle kennis in huis en adviseren je graag over de mogelijkheden. Het lasersnijden van Plexiglas en polycarbonaat is bij ons overigens allebei mogelijk.

Bereken je prijs via CutWise

Wij lasersnijden polycarbonaat in elke gewenste vorm en aantallen. Of je het nou gebruikt voor machine-afschermingen, medische apparaten of veiligheidsglazen, alles is mogelijk. Bovendien snijden wij onze kunststoffen met uiterst hoge kwaliteit. Wij zijn dan ook ISO 9001:2015 gecertificeerd.

De kosten voor lasergesneden kunststof halffabricaten kun je eenvoudig via ons offerte- en ordersysteem CutWise berekenen.

Vervolgens ontvang je binnen 10 seconden een vrijblijvende offerte op maat! Is de offerte akkoord? Dan kun je deze direct omzetten in een order.

Bovendien beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid met CutWise. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!

Bereken je prijs

Wil je Polycarbonaat op maat laten lasersnijden? Upload je DXF- of 2D STEP bestand en ontvang binnen 10 seconden een offerte op maat via CutWise.

Offerte aanvragen

Wil je een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden jouw offerte.