Ontzettend trots: BMTEC is opnieuw succesvol ISO 9001:2015 gecertificeerd!

Jaarlijks wordt BMTEC getoetst voor de ISO 9001:2015 certificatie. Dit is een erg belangrijk moment voor ons. Vorige week was het weer zover. De externe auditor van Technischer Überwachungsverein (TÜV) nam een kijkje bij BMTEC. Hij heeft het kwaliteitsmanagementsysteem en andere interne bedrijfsprocessen opnieuw onder de loep genomen. Door middel van het auditrapport werd er gekeken of BMTEC voldoet aan alle eisen van de ISO 9001:2015. De auditor van TÜV was erg tevreden over alle bevindingen en heeft ons wederom ISO 9001:2015 gecertificeerd!

BMTEC TUV ISO 9001 gecertificeerd

Wat zijn de positieve effecten op BMTEC?

De ISO 9001:2015 certificering is een internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen en heeft op meerdere vlakken een positieve uitwerking op BMTEC. Zo is de efficiëntie verhoogd en zijn bedrijfsprocessen geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen wij het overzicht goed bewaren en de kwaliteit waarborgen. Ook merken wij dat wij meer opdrachten en klanten krijgen doordat wij ISO 9001:2015 gecertificeerd zijn.

Waarom ISO certificering zo belangrijk is

Als marktleider in het lasersnijden van kunststoffen is het ontzettend belangrijk om te blijven innoveren en door te groeien. Wekelijks leveren wij meer dan 150.000 laser gesneden kunststof halffabricaten wereldwijd. Door goed te luisteren naar onze klanten hebben wij ons de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. BMTEC groeit erg snel. Wij vinden het daarom zeer belangrijk dat wij voldoen aan de internationale norm van het kwaliteitsmanagementsysteem. Hierbij wordt er gekeken naar de ontwikkeling, implementatie en het verbeteren van de doeltreffendheid van het kwaliteitsmanagementsysteem.

Het kwaliteitsmanagement is gebaseerd op bepaalde principes, namelijk: betrokkenheid van medewerkers en het topmanagement, klantgerichtheid, procesbenadering en relatiemanagement. ISO 9001 gecertificeerde bedrijven voldoen aan de norm van het kwaliteitsmanagementsysteem. Dit geeft voor klanten een bevestiging van betrouwbaarheid. Dat is ook de reden dat veel bedrijven alleen zaken doen met ISO gecertificeerde bedrijven. Doordat BMTEC ISO 9001:2015 gecertificeerd is, doen een aantal van die bedrijven nu ook zaken met ons. Op die manier groeit ons klantenbestand en krijgen wij meer opdrachten binnen. Uiteraard blijven wij daarbij de kwaliteit goed in de gaten houden. Zo tillen wij BMTEC naar een hoger niveau en kunnen wij de positie als marktleider behouden.