Benelux & Duitsland

1200m2 machinepark

Ontwerp tot Productie

PETG

PETG staat voor PolyEthyleenTereftalaatGlycol. Het heeft een hoge slagweerstand, is meestal transparant en heeft een hoge temperatuurweerstand. Het kan tegen lage temperaturen tot wel -40 °C en tegen hoge temperaturen tot wel 70 °C. PETG is recyclebaar en mag als verpakking voor eten en drinken gebruikt worden. Daarom wordt het materiaal vaak gebruikt in verpakkingen in de voedingsindustrie, bijvoorbeeld voor drinkflessen.

Toepasbaar in diverse industrieën

PETG heeft een uitstekende chemische bestendigheid. Daarom is het ook zeer geschikt voor de chemische industrie. Ook wordt het toegepast in de signing industrie en in de medische industrie. PETG wordt bijvoorbeeld verwerkt in medische instrumenten, medische verpakkingen en in dialyse apparatuur. Daarnaast zien we het terug in industriële toepassingen. PETG wordt bijvoorbeeld verwerkt in beschermkappen voor machines.

PETG lasersnijden

Wij hebben veel ervaring in het lasersnijden van PETG. Het materiaal is al vanaf een dikte van 0,5 millimeter te verkrijgen. Wij kunnen PETG tot een dikte van 8 millimeter zeer precies lasersnijden.

Het voordeel van het lasersnijden van PETG is dat we de toleranties beter onder controle houden dan wanneer u het bijvoorbeeld laat zagen. Ook hoeven we het materiaal niet vast te zetten. Dat is bij andere manieren van snijden vaak wel nodig, waardoor er spanning op komt te staan.

Wij leveren aan heel Nederland. Maar ook aan andere landen zoals Duitsland en België. We snijden uw kunststof halffabricaten nauwkeurig op maat. Daarbij zorgen onze experts voor een perfecte afwerking. Vraag voor het lasersnijden van PETG een vrijblijvende offerte aan.

Polyethyleentereftalaatglycol PET G

Polyethyleentereftalaatglycol (PET G) laat veel licht door. Door de kenmerken wordt PETG meestal gebruikt in functionele onderdelen, waarbij het sterk en flexibel moet zijn. Door deze kenmerken is het te vergelijken met ABS. Het voordeel van PET G is dat het minder krimpt dan ABS.

PET G is ook te vergelijken met PLA. In vergelijking met PLA is PET G flexibeler, het heeft een hogere temperatuurgrens en is minder bros. PET G heeft ook uitstekende thermische eigenschappen. Het materiaal is geschikt als afschermplaten waar een zetting in zet. PET G laat zich namelijk heel goed buigen door warmte. Waar PMMA te bros of te gevoelig is voor breuk, kan Polyethyleentereftalaatglycol toegepast worden.

Eigenschappen PETG

 • Slagvast
 • Mooie oppervlaktekwaliteit (vergelijkbaar met acrylaat)
 • Goede chemische bestendigheid
 • Geschikt voor de voedingsindustrie
 • Uitstekend brandgedrag (B1)
 • Zeer hoge treksterkte
 • Flexibel

Vragen? Prijsindicatie Nodig?

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een vraag over een bepaalde uitdaging? Neem contact met ons op en wij zullen vrijblijvend binnen 24 uur contact met u opnemen.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: html, dxf, txt, css, gif, png, jpeg, jpg, tiff, bmp, ai, eps, ps, rtf, pdf, doc, docx, xls, zip, rar, wav, mp3, ppt, aar, sce.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.