Kunststof Graveren - Snel & Eenvoudig Lasergraveren bij BMTEC

1200m2 machinepark

Benelux & Duitsland

Ontwerp & Productie

Lasergraveren

Met lasergraveren bedoelen wij het bewerken van materiaal met een laserstraal. Een laserstraal is een lichtbundel die door spiegels gefocust wordt. Vervolgens gaat de straal door een lens. Vanuit de lens komt de laserstraal op het materiaal terecht. De laser gaat daarna vliegensvlug over het materiaal heen. Het kan dus op hoge snelheid een tekening, logo, barcode of andere tekening maken in het materiaal. Het resultaat? Een zeer gedetailleerde en onuitwisbare verkleuring van het oppervlakte.

Digitaal scansysteem

De laserstraal is gekoppeld aan een digitaal scansysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat er gemakkelijk (complexe) afbeeldingen op het materiaal laser gegraveerd kan worden.

Kunststof graveren

Bij BMTEC kunt u kunststof laten graveren. Dit is mogelijk bij vele soorten kunststoffen, zoals PMMA, HDPE en POM. Bent u benieuwd welke kunststoffen er nog meer geschikt zijn voor lasergraveren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag over alle mogelijkheden van het graveren van kunststof.

De voordelen

  • Barcodes, complexe logo’s en tekeningen zijn eenvoudig te produceren
  • De koppeling van de laser met een digitaal scansysteem maakt het mogelijk om complexe afbeeldingen op hoge snelheid te reproduceren
  • Mogelijkheden tot unieke nummering, barcodes, enzovoort
  • Nauwelijks warmte beïnvloeding op het product. Dit maakt het gemakkelijker om de producttolerantie te behouden

Kunststof bedrukken

Door lasergraveren hoeft u kunststof niet te bedrukken. Het voordeel daarvan is dat de afbeelding, het logo of de codes niet zomaar verdwijnen. Bedrukt materiaal kan namelijk gaan vervagen, omdat het vaak gebruikt wordt. Dat kan bij lasergraveren niet gebeuren. U kunt uw kunststof bijvoorbeeld graveren met complexe logo’s, barcodes en unieke nummeringen. Welk idee u ook heeft, BMTEC werkt deze graag uit.

Snelle levering

Door het grote machinepark en diverse experts kan BMTEC u binnen een korte tijd 1 tot 500.000+ kunststoffen leveren die gegraveerd zijn. Het lasergraveren gaat ten opzichte van kunststof bedrukken dus razendsnel, waardoor u uw producten snel bezorgd krijgt.

Kosten lasergraveren

De kosten van graveren hangen af van uw wensen. Denk aan het soort materiaal en de gewenste aantallen. Neem daarom gerust contact met ons op. De experts van BMTEC denken graag met u mee over de vele opties. Bij BMTEC kunt u uw kunststoffen ook laten lasersnijden. Daarmee bieden wij u een totaalpakket aan. U mag natuurlijk altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. In dat geval wordt u binnen 24 uur op de hoogte gesteld van de kosten van kunststof graveren en/of lasersnijden.

Hoe werkt lasergraveren

Lasergraveren is het verkleuren van materiaal met een laserstraal. Tijdens het lasergraveren verhit de laserstraal de bovenste laag van het materiaal waardoor het smelt. Hieruit ontstaat een design met een zichtbaar en voelbaar textuur. Tijdens een lasergravure wordt het design dieper aangebracht dan bij een lasermarkering. Hoe diep de gravure wordt, is afhankelijk van de afstellingen van de laserstraal. 

Wat is een laserstraal?

Een laserstraal is een gebundelde lichtstraal die de meest nauwkeurige tekeningen kan maken. De tekening, het logo of de code die u op uw kunststof wilt, zetten wij in onze computer. Vervolgens leggen we de kunststof op onze lasergraveermachine. De computer stuurt de laserstraal daarna aan en maakt de tekening op de kunststofplaat.

Wilt u zelf zien hoe lasergraveren werkt? Bekijk dan onze video hiernaast over het lasergraveren van kunststoffen.

Barcodes lasergraveren

Een laserstraal is enorm precies en maakt gedetailleerde markeringen mogelijk. Zo ook het graveren van barcodes. Hierdoor kunt u uw kunststofhalffabricaat traceren door middel van lasergraveren. Een voorbeeld hiervan is een unieke streepjescode op verpakkingsmateriaal. Naast streepjescodes kunnen wij ook QR-codes op kunststof graveren met een laserstraal. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met een relatiegeschenk. De QR-code kunt u laten linken naar uw eigen website. Door het scannen van deze laser gegraveerde barcode komt uw klant direct op uw website terecht.

Bent u benieuwd naar de kosten van barcodes graveren op kunststof? Of een combinatie van lasergraveren en lasersnijden van kunststoffen? Vraag gemakkelijk en snel een offerte bij ons op via CutWise. U ontvangt binnen 10 seconden een offerte voor het graveren van barcodes.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte op maat voor lasergesneden kunststof halffabricaten?
CutWise van BMTEC maakt dit mogelijk! Maak een account aan en ontvang binnen 10 seconden uw offerte.