Bij BMTEC maken we halffabricaten. Wij bewerken verschillende kunststoffen, zoals PMMA, HDPE en PETG. Wij kunnen deze kunststoffen lasersnijden, lasergraveren en lasermarkeren. Vervolgens leveren we de halffabricaten aan verschillende branches, die het verwerken in hun eindproduct.

Wat is een halffabricaat?

Een halffabricaat is een bewerkte grondstof die nog verwerkt moet worden tot een eindproduct. Zo’n grondstof kan bijvoorbeeld ijzer, olie of hout zijn. Aardolie is meestal de basis voor kunststof. Wij bewerken kunststoffen door ze te lasersnijden. Zo maken wij een halffabricaat, ook wel een tussenproduct genoemd.

Wanneer wordt een grondstof een halffabricaat?

Een grondstof wordt een halffabricaat, zodra het wordt bewerkt. Een grondstof is namelijk een puur, onbewerkt product uit de natuur. Om hier een beter beeld bij te krijgen leggen we dit uit aan de hand van een voorbeeld:

Wil je een boek maken? Dan heb je eerst de grondstof hout nodig. Hiervan wordt papier gemaakt, dit is een halffabricaat. Papier is onderdeel van een boek. Het boek is het eindproduct.

POM lasergesneden door BMTEC

Verschillende industrieën en halffabricaten

Wij produceren halffabricaten voor verschillende industrieën, voornamelijk de maakindustrie. Denk bijvoorbeeld aan de:

In deze industrieën zijn verschillende kunststofsoorten populair. Zo wordt er in de voedingsmiddelenindustrie vaak gebruik gemaakt van HDPE, terwijl Polypropyleen vooral in de medische industrie wordt gebruikt.

Wij lasersnijden, lasergraveren en markeren halffabricaten dus voor verschillende industrieën. De producten die we maken zijn dan ook enorm verschillend. Hierdoor hebben we de afgelopen jaren nog meer kennis opgebouwd en hebben wij ons tevens ISO laten certificeren.

Halffabricaten van BMTEC

BMTEC is de specialist in het produceren van kunststof halffabricaten. Wij produceren meer dan 150.000 kunststof halffabricaten per week. Wij hebben jarenlange ervaring en zijn in die tijd ontzettend gegroeid. Door onze kennis, kunde en kwaliteit hebben we al veel verschillende klanten aan ons mogen binden. De kunststof halffabricaten van BMTEC gaan inmiddels de hele wereld over en daar zijn we trots op!

Welke kunststoffen bewerkt BMTEC?

BMTEC bewerkt verschillende soorten kunststoffen. Van PMMA, POM, PETG tot PUR, alles komt voorbij. Wil je je alvast inlezen over de kunststoffen die BMTEC bewerkt? Bekijk dan de pagina over kunststoffen lasersnijden, daar lees je informatie over de eigenschappen van alle soorten.

Voorbeelden halffabricaten van BMTEC

Voorbeelden van halffabricaten die BMTEC bewerkt heeft, zijn:

Ben je benieuwd naar meer voorbeelden van lasergesneden halffabricaten? Of wil je dat wij een sample voor jou lasersnijden? Dat kan, neem hierover gerust contact met ons op.

HDPE lasersnijden

Lasergesneden HDPE door BMTEC

Hoe bewerkt BMTEC halffabricaten?

BMTEC bewerkt kunststof halffabricaten door ze te lasersnijden, lasergraveren en lasermarkeren. Hiervoor hebben wij een machinepark bestaande uit 1200m2, met inmiddels 8 machines. Hierdoor kunnen wij snel veel producten bewerken. Hierbij staat de kwaliteit voorop en we zijn dan ook ISO:9001:2015 gecertificeerd. BMTEC bewerkt halffabricaten met de grootste zorg en aandacht en een flinke dosis liefde voor het vak.

Kunststof halffabricaten specialist

Wij noemen onszelf de kunststof halffabricaten specialist. Dit komt door alle kennis en kunde die wij in 9 jaar tijd hebben opgebouwd. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en naar oplossingen voor verschillende problemen. Wij houden van een uitdaging, of het nou gaat om 1 halffabricaat of duizenden stuks. Je bent altijd welkom bij BMTEC, de kunststof halffabricaten specialist.

Kunststoffen lasersnijden

BMTEC is het grootste gedeelte van de week kunststoffen aan het lasersnijden. Wij bewerken kunststofplaten met een laserstraal die vliegensvlug onderdelen uitsnijdt. De laserstraal is uiterst nauwkeurig, waardoor er geen tot nauwelijks nabewerking nodig is. Het resultaat? Een precies, egaal en mooi uitgesneden halffabricaat.

Andere voordelen van kunststoffen lasersnijden zijn dat er weinig materiaalverlies is en dat wij complexe vormen kunnen snijden. Wil je kunststof laten bewerken? Laat het lasersnijden door BMTEC en wees verzekerd van een prachtige kwaliteit.

Snel een offerte voor kunststof halffabricaten

Wil je snel een offerte op maat voor het lasersnijden van uw kunststof halffabricaten? Maak dan gebruik van CutWise van BMTEC. CutWise is ons eigen offertesysteem waarin je een DXF bestand kunt uploaden en het gewenste materiaal, kleur en dikte kunt aangeven. CutWise berekent vervolgens direct je prijs. De offerte ontvang je al binnen 10 seconden! Ben je tevreden? Dan zet je jouw aanvraag in één muisklik om tot een order.

Met CutWise beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid. Bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!