BMTEC levert onderdelen voor veteranenmonument

In opdracht van studenten van het Noorderpoort heeft BMTEC onderdelen geproduceerd voor het nieuwe veteranenmonument in Stadskanaal. Het ontwerp is gemaakt door de studenten in samenwerking met kunstenaar Willy Oosterveld en stichting Up to Us.

Plexiglas als symbool

In de stenen onderkant van het monument zijn uitsparingen gemaakt waar men waxinelichtjes in kan plaatsen. Deze uitsparingen zijn voorzien van twee verschillende kleuren Plexiglas.

Aan de ene zijde van het monument is er gekozen voor blauw Plexiglas, wat symbool staat voor VN-vredesmissies. De andere zijde is voorzien van groen Plexiglas, de kleur die staat voor oorlogsmissies.

Bovenop deze twee Plexiglas platen zijn heldere polycarbonaat platen geplaatst. Deze polycarbonaat platen zorgen voor extra bescherming en duurzaamheid.

Veteranendag

De onthulling van het monument door burgemeester Klaas Sloots was onderdeel van de lokale veteranendag. “Het monument is het resultaat van een mooie samenwerking tussen overheid, onderwijs en inwoners. Ook is het een mooie manier om de inwoners van Stadskanaal bewust te maken van de belangrijke inzet van de veteranen.” aldus burgemeester Klaas Sloots.

Een goed doordacht concept met veel symboliek, tastbaar gemaakt in de vorm van een prachtig monument. Voor BMTEC was het een eer om hier ons steentje aan bij te mogen dragen door de Plexiglas- en polycarbonaat platen voor het monument te lasersnijden.