Benelux & Duitsland

1200m2 machinepark

Ontwerp tot Productie

Kunststoffen

BMTEC kan vrijwel alle kunststoffen lasersnijden. Onze ingenieurs zijn gespecialiseerd in het produceren van kunststof halffabricaten. Dankzij onze expertise zijn er vele mogelijkheden in aantallen, vormen en kunststofsoorten.

Nieuwsgierig naar de diverse soorten kunststoffen?

Bekijk hieronder de eigenschappen per soort, of vraag ons naar de mogelijkheden voor uw halffabricaten.

Kunststof

Kunststof is materiaal dat in fabrieken wordt gemaakt. Het materiaal wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals aardgas en water. Kunststoffen zijn te verdelen in twee groepen: thermoplasten en thermoharders. Een thermoplast wordt zacht bij verhitting. Een thermoharder blijft hard bij verhitting. Daarom is een thermoplast de ideale kunststof om te snijden met een lasersnijmachine.

Eigenschappen kunststof

Er zijn verschillende soorten kunststoffen. Elk soort heeft zijn eigen kenmerken. Bent u benieuwd naar de kenmerken van een bepaald type kunststof? En de voordelen en nadelen van bepaalde kunststoffen? Klik op het type kunststof en kom er alles over te weten. Wij kunnen al deze soorten kunststof voor u lasersnijden.

Kunststoffen

Kunststoffen worden in verschillende producten verwerkt. Bijvoorbeeld in auto’s (dashboards), in verpakkingen of in medisch apparatuur. Voordelen van kunststof zijn dat het lang goed blijft, niet zwaar is en dat het kostenefficiënt is. Wij leveren kunststoffen aan verschillende branches, waaronder de machinebouw, jacht- en scheepsbouw, automobielindustrie, medische industrie en energie industrie.

Halffabricaten

Wij snijden wekelijks grote aantallen halffabricaten. Maar wat is een halffabricaat? Een halffabricaat is een materiaal dat nog bewerkt moet worden tot een eindproduct. Het product is al bewerkt, maar het is dus nog niet helemaal af. Halffabricaten worden gemaakt uit een of een aantal grondstoffen. Wij snijden kunststof halffabricaten met een lasersnijmachine. Bijvoorbeeld polypropyleen of polyamide. Op deze pagina ziet u welke kunststoffen wij kunnen lasersnijden. Heeft u hier vragen over? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het beantwoorden van uw vragen over het lasersnijden van halffabricaten.

Kunststof bewerken

Wij kunnen uw kunststof bewerken tot iedere gewenste vorm. In ons 1200 m2 machinepark staan vijf lasermachines, een CNC freesmachine en een buigmachine. Onze experts hebben met deze machines al meer dan 18.000.000 kunststoffen bewerkt. Wij snijden, markeren en graveren kunststoffen. Er zijn een heleboel mogelijkheden in bijvoorbeeld de vorm en in aantallen. Door al deze mogelijkheden en onze expertise zijn er verschillende (doorlopende) projecten ontstaan. Bijvoorbeeld het lasersnijden van PMMA voor Honeywell. PMMA is een van de kunststoffen die we op grote schaal snijden. Maar er zijn nog veel meer soorten. Op deze pagina ziet u een greep uit de verschillende soorten kunststof die wij bewerken.

Kunststof lasersnijden

Kunststof lasersnijden heeft een heleboel voordelen. Een lasersnijmachine werkt bijvoorbeeld heel precies. Dit komt omdat een laserstraal smaller is dan 0,1 millimeter. Verder is nabewerking meestal niet nodig. Daarnaast is er weinig materiaalverlies. Wij kunnen kunststof lasersnijden, maar ook lasergraveren en lasermarkeren. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een bedrijf dat uw kunststof kan snijden? Maar wilt u ook dat het product unieke barcodes krijgt? Wij helpen u graag. U bent natuurlijk ook van harte welkom als u alleen uw kunststof wil laten lasersnijden.

Vragen? Prijsindicatie Nodig?

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een vraag over een bepaalde uitdaging? Neem contact met ons op en wij zullen vrijblijvend binnen 24 uur contact met u opnemen.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: html, dxf, txt, css, gif, png, jpeg, jpg, tiff, bmp, ai, eps, ps, rtf, pdf, doc, docx, xls, zip, rar, wav, mp3, ppt, aar, sce.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.