Kunststof onderdelen laten maken vanaf 1 stuk!

Bij BMTEC kun je kunststof onderdelen laten maken vanaf 1 stuk. Wij bewerken kunststof platen door middel van lasersnijden. Dit kunnen wij ook tegelijkertijd graveren of markeren.

In overleg is eventueel het verlijmen en buigen van kunststof bij ons mogelijk. Mocht je kunststof liever laten frezen, dan kun je terecht bij ons dochterbedrijf BMTEC Milling.

Kunststof onderdelen nodig voor je productontwikkeling?

Er is nagenoeg geen enkele machine of apparaat waar geen kunststof onderdelen in zitten. En met een lasermachine kun je met uiterste precisie de allerkleinste vormen uit kunststof snijden.

Wil je specifieke kunststof onderdelen laten maken voor de ontwikkeling van een nieuw product? Bij BMTEC bieden wij maatwerk in het lasersnijden van kunststoffen. Denk bijvoorbeeld aan tandwielen, accu onderdelen, reclameletters, displays, machinebehuizingen, geluidsschermen, bootramen of onderdelen voor laadstations. Bekijk onze projecten voor meer informatie.

Lasergesneden kunststof onderdelen van POM

Lasergesneden POM (Delrin)

Juiste kunststof kiezen

Kunststof is in vergelijking met metaal lichter van gewicht, slijtvaster en vochtbestendiger. Kunststof is dus een ideaal materiaal om te gebruiken in een machine. Meer informatie over de verschillen tussen metaal en kunststof lees je in onze blog: “lasersnijden metaal of kunststof?“.

Wij lasersnijden verschillende kunststoffen in diverse kleuren en diktes. Zo kun je bij ons kiezen uit o.a. Plexiglas (acrylaat), HDPE, HMPE, Nylon, POM, PET-G, Polycarbonaat en PTFE en meer.

Voor het lasersnijden van jouw product is het uiteraard van belang dat je de juiste kunststof kiest. Elke kunststof heeft namelijk zijn eigen eigenschappen. Denk aan:

Meer informatie over de eigenschappen per kunststof, lees je op onze kunststoffen pagina. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste kunststof? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Prototype of sample nodig?

In overleg kun je bij ons een sample aanvragen. Op die manier kun je direct zien of het product voldoet aan jouw wensen en eisen, voordat je een grotere bestelling plaatst.

hdpe-elektronische-beschermplaat

HDPE elektronische beschermplaat

Waarom kiezen voor kunststof lasersnijden?

Lasersnijden is een perfecte manier om kunststof te bewerken. Een laserstraal is namelijk slechts 0,1 millimeter dik. Hierdoor kun je de allerkleinste details zonder problemen in het materiaal bewerken.

Tevens kun je, in tegenstelling tot frezen, binnenhoeken in kunststof lasersnijden zonder enige afronding. Bij het frezen krijg je wel een afronding in binnenhoeken, omdat een frees een rond gereedschap is.

Het enige nadeel is dat je bij het lasersnijden minder dikke materialen kunt bewerken. Op onze kunststoffen pagina vind je terug tot welke dikte wij elke kunststof kunnen lasersnijden. Wil je kunststof onderdelen laten maken die te dik zijn om te lasersnijden? Dan kun je dit laten frezen door ons dochterbedrijf BMTEC Milling.

Meer informatie over het bewerken van kunststof lees je in onze blog: “kunststof bewerken bij BMTEC”.

Kunststof onderdelen vanaf 1 stuk op maat kopen

Bij ons kun je kunststof onderdelen op maat laten maken. Bestellen is mogelijk vanaf 1 stuk tot aan grote aantallen. Wij hebben 10 jaar ervaring in het lasersnijden en zijn tevens ISO 9001:2015 gecertificeerd. Hierdoor ontvang je altijd lasergesneden kunststoffen van de allerbeste kwaliteit.

Met ons eigen offerte- en ordersysteem CutWise bieden wij jou de scherpste prijs voor lasergesneden onderdelen. Via Cutwise upload je eenvoudig jouw DXF bestand en geef je de gewenste specificaties en bewerkingen door.

Je ontvang vervolgens binnen 10 seconden een vrijblijvende offerte op maat. Deze kun je met direct omzetten in een order, waarna je de orderstatus LIVE kunt volgen.

Bovendien beloven wij 100% leverbetrouwbaarheid met ons offerte- en ordersysteem CutWise. Is de bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!