Kunststof toepassen in accu’s

BMTEC lasersnijdt vele soorten kunststoffen, welke voor diverse doeleinden worden gebruikt. Zo kunnen lasergesneden kunststoffen bijvoorbeeld gebruikt worden in accu’s. Lasersnijden is een bewerkingsmethode waarbij een laserstraal van slechts 0,1 millimeter dik door het materiaal snijd. Doordat een laser zo dun is, is het snijden van kleine en gedetailleerde bewerkingen geen enkel probleem. Lees meer over lasersnijden.

In welke branches worden accu’s toegepast?

Accu’s worden in vele branches toegepast. Bijvoorbeeld in de auto-industrie, landbouwindustrie, revalidatiebranche en scheepsvaart. Zo worden accu’s onder andere toegepast voor:

  • Til- en trapliften
  • Robots
  • Beveiligingssystemen
  • Noodverlichting
  • Voertuigen
  • Heftrucks
  • Grasmaaiers en (tuin)gereedschap

hdpe-printplaat-bescherming

Duurzame oplossingen met elektriciteit

Kerncentrales verbranden fossiele brandstoffen, waarmee grijze stroom wordt opgewekt. Groene stroom wordt opgewekt door middel van zonnepanelen, windmolens en het verbranden van biomassa. Door groene stroom te gebruiken komt er geen CO₂ vrij en wordt het milieu niet belast.

In de toekomst zal het opwekken van groene stroom steeds populairder worden. De soorten toepassingen en het gebruik van accu’s zal hierdoor ook toenemen. Accu’s worden namelijk ook toegepast in duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen, windmolens en elektrische auto’s.

Welke kunststoffen zijn geschikt voor accu’s?

Polyoxymethyleen (POM) en zwart High Density Polyethyleen (HDPE) zijn uiterst geschikte materialen voor accu’s. Ook kun je kiezen voor PTFE, ABS en Polyimide (Kapton). Deze kunststoffen zijn namelijk elektrisch isolerend en waterbestendig. Je kunt deze kunststoffen tevens inzetten als beschermplaat voor elektronica. Zo gebruikt onze klant Hydraloop bijvoorbeeld HDPE beschermplaten voor hun elektrische onderdelen. In de video hieronder vertelt projectengineer van Hydraloop, Niels Assen, je hier meer over.

Is kunststof duurzaam?

Kunststof wordt vaak gekoppeld aan plastic. Plastic wordt al snel gezien als niet duurzaam en milieuonvriendelijk. Men gooit het namelijk snel weg in de natuur, waarna het vervolgens jaren kan duren, voordat het afbreekt.

Kunststof duurzaam inzetten

Kunststof (plastic) kan echter ook duurzaam ingezet worden. Zo kan het gebruikt worden voor machine-onderdelen, beschermkappen, (veiligheids)beglazing en accu-onderdelen. Deze kunststof onderdelen gaan jarenlang mee en zul je niet snel hoeven te vervangen. Mocht het op den duur toch aan vervanging toe zijn, dan kun je het recyclen bij speciale kunststof recyclebedrijven.

BMTEC lasersnijdt kunststof op een duurzame manier

Bij BMTEC zorgen wij voor een duurzame manier van kunststof snijden. Zo zorgen wij ervoor dat de onderdelen zo dicht mogelijk op elkaar worden lasergesneden, zodat er zo min mogelijk (rest)afval overblijft. Het restafval dat overblijft hergebruiken wij voor andere orders of samples. Overig afval wordt gescheiden en gerecycled.

Daarnaast wordt elk pakket tijdens verzending gecompenseerd met CO₂. Zo dragen wij ook een steentje bij in de duurzaamheid op het gebied van transport. Meer informatie lees je in op onze MVO pagina.

hdpe-elektronische-beschermplaat

HDPE beschermplaat

Aan welke bedrijven levert BMTEC kunststof voor accu’s?

Wij leveren lasergesneden kunststof aan nationale en internationale industriële bedrijven uit verschillende branches. Zo snijden wij ook kunststof voor bedrijven die accu’s of accupakketten aanbieden, zoals Intercel, Energy Storage, OX Power, MG Energy Systems en Refurb Battery Production. Het laatst genoemde bedrijf is tevens gericht op duurzaamheid. Dit bedrijf hergebruikt namelijk batterijen om op die manier grondstoffen, afval en energie te besparen.

Lasergesneden kunststof op maat kopen voor accu’s

Wil je POM, HDPE, PTFE, Polyimide, ABS of een ander kunststof laten lasersnijden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij BMTEC kun je namelijk terecht voor maatwerk. Je hoeft echter niet lang te wachten op een offerte. Via ons offerte- en ordersysteem CutWise ontvang je een vrijblijvende offerte op maat al binnen 10 seconden!

Is de offerte akkoord? Dan kun je deze in één klik omzetten in een order, waarna je de status live kunt volgen!

Bovendien beloven wij met CutWise 100% leverbetrouwbaarheid. Bevestigde leverdatum niet behaald? Dan zijn de onderdelen gratis!

Meer informatie over CutWise lees je op onze CutWise informatie pagina.

Heb je vragen over welk soort kunststof het meest geschikt is voor jouw toepassing? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.